Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sunlight89

Szukam dobrego podkładu

Polecane posty

Gość sunlight89

Czy mogłybyście polecić mi jakiś dobry podkład, który będzie dobrze zakrywał zaczerwienienia, który nie będzie zapychał i nie będzie podkreślał suchych skórek? Próbowałam już różne, te tańsze i te droższe, jednak żaden nie spełnił moich oczekiwań. Najgorzej jest z podkreślaniem suchych skórek, mam wrażenie, że widać to dosyć mocno co przyznam nie jest zbyt fajne.

Gość jkhfjksda
rimmel w żelu jak na tą półkę cenową to rewelacja Opinie na wizazu też pozytywne Ja ze swojej strony polecam :)

Gość ewlko
Polecam tak zadbać o skórę, żeby sie nie łuszczyła, bo maskowanie problemu nie usunie. Suche skórki są oznaką odwodnienia cery, a to może być spowodowane różnymi czynnikami, jak mycie zbyt agresywnymi środkami (mocne detergnty jak SLES i SLS skórze nie służą), kosmetyki z dużą zawartością alkoholu, kremy zbyt słabo nawilżające, zła dieta, ogrzewanie/klimatyzacja w pomieszczeniach. Usuń przyczynę przesuszu to nie będzie suchych skórek i problemu z doborem podkładu.

Ja uzywam podkładu Everyday Minerals. Kupiłam tutaj: http://kosmetyki-mineralne.com/ Jestem bardzo zadowolona. Mimo, ze podkład jest w ..... pudrze - dobrze kryje. Można kupić wersje mniej i bardziej kryjące. Aplikuję go pędzlem do podkładu także tej firmy. Jest bardzo duży wybór kolorów, aby więc wybrać odpowiedni zamówiłam najpierw chyba z 20 mały

Ja uzywam podkładu Everyday Minerals. Kupiłam tutaj: http://kosmetyki-mineralne.com/ Jestem bardzo zadowolona. Mimo, ze podkład jest w ..... pudrze - dobrze kryje. Można kupić wersje mniej i bardziej kryjące. Aplikuję go pędzlem do podkładu także tej firmy. Jest bardzo duży wybór kolorów, aby więc wybrać odpowiedni zamówiłam najpierw chyba z 20 małych próbek (odpłatnie niestety) i w domu dobrałam sobie odcień najbardziej pasujący do mojej cery (bo wiadomo, ze kolor na ekranie monitora może mieć się czasem nijak do rzeczywistości, a nam przecież chodzi o dobranie tego najodpowiedniejszego). W efekcie udało mi się dobrać odcień, który idealnie mi pasuje (Fairly Light Neutral ) - nie widać go na twarzy, a jednocześnie maskuje niedoskonałości i robi wrażenie, ze buzia jest gładsza. Duzą zaletą tych pudrów jest też to, że są w 100% naturalne, nie zawierają talku, zadnych konserwantów itp, więc są zdrowe dla cery. Puder ma niestety także pewien minus - jak sie go aplikuje to drobinki krążą w powietrzu i osiadają na około - np. na umywalce. Trzeba więc częściej myć łazienkę :-) i trzeba uważać, zeby nie zabrudzić ciuchów. Takie puder nie sprawdza sie takze w transporcie, wiec na podróż się nie nadaje. Mam z tej firmy takze puder, róż do policzków, cienie do powiek, liner (też w pudrze). POLECAM! Gdyby jeszcze tak sie nie sypało na boki .....