Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbapappa29

sobieski na weselu?

Polecane posty

Gość barbapappa29

co myslicie o tej wodce?

Gość barbapappa29
wszyscy radza krupnik, a mi sie wydaje ze krupnik to jakas lipa chociaz si enei znam na wodce

Gość mspqqqqq
bo krupnik to bardzo dobra wodka. Lepsza od sobieskiego. skoro sie nie znasz, posluchaj tych co sie znaja.

Gość barbapappa29
up

Gość zzziapppa
Zgadzam się z poprzedniczką, krupnik jest dobrą wodką, sami taką zapewne kupimy. Na dwóch ostatnich weselach, na których byłam, gości częstowano tą wódką. Z tego co sie oriętiuję, na poprawinach nikt nie narzekał na kaca :D

Gość sierpien1111
Hm, a jak kształtują się ceny Krupnika? my właśnie będziemy niedługo jechać zakupić, ale wciąż nie mamy pomysłu na wódkę.

Gość zzziapppa
mam, z rabatem weselnym powiedziano ok 17 zł. za butelkę...ale tak tylko luźno zapytaliśmy będąc w sklepie.

Gość kiririririr
tylko nie sobieska!!!!!! juz lepiej soplica!!! a krupnika bardzo dobry:)

Gość domiiinika
my moze weźmiemy Wyborową, ale nie mma pojecia jak ceny bo dopiero w czerwcu zakupy alkoholowe planujemy

Gość zzziapppa
ostatnio widzilam w tesco bolsa za 18,99, tez tani

Gość barbapappa29
w biedronce jest po 17,90 za 0,5l moze wiecie gdzie jest taniej? od kwietnia cena alkoholu ma isc w gore...

Gość barbapappa29
slubniczka a ty jaka wodke kupujesZ?

ja krupnik, bo jest w fajnej cenie, ale powiem że się zastanawiam nad kupnem soplicy 0,7 ponieważ wychodzi taniej, a za to 0,7 krupnik wychodzi drożej niż 0,5soplicy, orientuję się doskonale w cenach, od wiosny wódka idzie w górę więc w marcu trzeba kupić, ja dodatkowo będę mieć robioną wódkę na bramy czy danie gościom, ale ze 160butelek musze mieć

Gość barbapappa29
slubniczka a gdzie kupowalas, bo w biedronce jest po 17,90 to dobra cena\?

w biedronce 17,99 tak dobra cena, w hurtowni trochę taniej bo 17zł, ale przy min 50l a mi tyle nie trzeba, bo już 2kartony mam kupione i do tego ta robiona wódka będzie, poszukaj w okolicy hurtowni, ja jestem z okolic nowego sącza i tutaj jeżdziłam, w ubiegłych latach żołądkowa deluxe była najtańsza, teraz wróciła do sklepów ale kosztuje w biedronce 18,49 a podobno jakość ma teraz straszną

Sobieski jest niezły, sprawdził się na weselu u mnie w rodzinie i nikt nie narzekał. Akurat krupnik mojemu narzeczonemu nie smakuje, a ostatnio jest w "modzie". Powiem tak, na wódkach się znam, ale raczej od strony technicznej, niż smakosza (nie pijam w ogóle) i teoretycznie wódka to wódka, tylko, że jednemu będzie smakowała taka, a drugiemu inna. Mój brat zrobił test - kupił po 1 butelce chyba trzech różnych wódek i wybrał tą, która mu najbardziej smakowała ;) Pojawiają się też właśnie wódki, które stają się modne. Kiedyś to był Pan Tadeusz, teraz jest Krupnik i wtedy radze uważać, bo z reguły jest tak, ze najpierw wprowadza się daną wódkę, robi się promocję i rośnie na nią popyt, a potem się już producent nie przejmuje za bardzo jakością, skoro na rynku ma już ugruntowaną pozycję. Nie mówię, że każdy tak robi, ale takie przypadki się zdarzają.

witaj suszonarozo, masz rację, ale wódka na weselu to bardzo duży wydatek, i jak bymnie było stać na finlandię (wg rodziny, znajomych najlepsza na świecie wódka) to bym ją kupiła ale ona jest bardzo droga, a jak przyjdzie kupić 200butelek to się robi okropnie duży rachunek, finlandia bodajże z 30zł kosztuje za 0,5 200*30=6tys zł, nie żal będzie tyle wydać?? gdzie krupnik 200*18=3600 zł jest różnica??

Ślubniczka, zdaje sobie sprawę, że to jest duży wydatek. Chodzi mi tylko o to, że niektórzy lubią taka, a niektórzy inną wódkę, niektórzy będą mieli kaca po takiej, a drudzy po innej, więc bym proponowała dobrać pod siebie. A propos finlandii - powiedzmy, że mam do wyboru ją i stocka, różnica w cenie ca butelkę 2 zł, powiedzmy, ze butelek potrzebuję 300, różnica wychodzi 600 zł i co wybrać? Autorce proponuję spróbować kilka upatrzonych w podobnej cenie i coś wybrać :)

Gość makatka03
Krupnik jest teraz "modny" i tani. My kupiliśmy w hurtowni po 16,40 za 0,5 l

suszonaroza ja ci nie doradzę, bo ja nie kupiłam bym ani jednej ani drugiej, bo to dla mnie za drogie wódki, ja mam wszystko wyliczone i nie mogę sobiepozwolić na wieksze koszty, bo nie damy wiecej odłożyc, a ostatnio postanowiliśmy że od tesciowej nie będziemy brać pieniedzy wiec musimy polegać tylko na sobie

Ślubniczka, chodziło mi o to, czy lepiej kupić tyle samo wódki bardzo dobrej jakości i zapłacić 600 zł więcej czy też dobrej i wydać to 600 na przykład na wino? Krupnik jest strasznie ostatnio popularny ;)

Gość milka1569
A słyszałyście o Stumbrasie?

Gość domiiinika
Ej no co Wy Stock taki drogi tylko 2 zł tańszy od Finlandii? a ja myslalam, ze stock jest w mire tani, bo tez dosc popularny na weselach.

Gość domiiinika
dla mnie to każda wódka jest ohydna. Każda wykręca buzię, po każdej mam kaca jak popiję. Chociaż na weselach kaca nigdy nie miewam, bo tam się tyle ruszam, że nigdy się, że tak powiem nie upijam. Nie żebym była alkoholiczką, ale po takiej samej ilości wódki na imprezie jakieś mam potwornego kaca, a po weselach nigdy. Ale nie wiem co wybrać, bo na własnym to zamierzam i tak tylko wino pić i mój M też raczej pić nie będzie. Mimo, że on wina nie lubi:P ja spotykalam się ostatnio ze Stockiem, Bolsem i Wyborową na weselach, byl raz pan tadeusz. I kazda wodka jak dla mnie ohydna. No chyba, ze jakas smakowa, ale smakowa na wesele sie nie nadaje. Sama nie wiem. Nie chcilabym tez by wodka wygladala na tania. Np. ostatnio kupilismy zoladkowa gorzka to moj ojciec nie znajacy sie zbytnio na wodkach powiedzial, ze jakas meline przynieslismy, nie wodke. Bo mu etykieta nie podobala sie.