Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentkadkjqdmkqod

czy zeby wynajac kawalerke trzeba miec zasw o zarobkach??

Polecane posty

Gość studentkadkjqdmkqod

?

Nie, ale płaci sie kaucję i potem właściciel mieszkania odciąga z niej to czego ewentualnie nie zapłacisz i wylatujesz z mieszkania.

Gość studentkadkjqdmkqod
dzieki za odp

To znaczy nie wiem, my jak komuś wynajmujemy to tak sie zabezpieczamy. Co mi z zaświadczenia o zarobkach skoro potem musiałabym sie ciągać po sądach i prosić o kasę która mi sie należy. Robimy tak że w umowie spisujemy, że ewentualne zaległości odciągamy z kaucji i już. Ale nie wiem czy wszyscy inni tak samo robią.

Gość studentkadkjqdmkqod
no bo np studentki nie zarabiaja i zasw nie maja

Dokładnie, tez wynajmuję dwa mieszkania studentom i obchodzi mnie tylko czy płacą, a nie skąd biorą kasę.

Gość studentkadkjqdmkqod
z jakiego miasta jestes?

Gość studentkadkjqdmkqod
jak tam sie ceny ksztaltuja?

Zależy od miejsca, ale w pobliżu uczelni możesz wynająć tak od 1500 wzwyż, z tym że 1500 to juz można powiedzieć że miałabyś szczęście. My wynajmujemy w ten sposób, że w sierpniu ogłaszamy za 2500 i potem jeśli nikt odpowiedni sie nie znajdzie to schodzimy z ceny, albo mamy szczęście i nie musimy schodzić :) U nas w takiej kawalerce mieszkają trzy osoby i dzielą sie opłatami.

Gość studentkadkjqdmkqod
wow ale ceny, ja bede szukala na wynajem wrzesien/pazdziernik czy wtedy ceny sa najwyze? jak znalezc z najtansza i najlepsza oferte? lepiej z agencji czy bezposrednio?

Taniej bezpośrednio, ale pewniej z agencji :) Nigdy nie szukałam mieszkania, ale gdybym miała to zrobić to najtaniej będzie w listopadzie :) więc jeśli komuś nie zależy zeby było aż tak strasznie blisko i ma sie gdzie zatrzymać na miesiąc to polecałabym tak zrobić.

Gość studentkadkjqdmkqod
dziekuje za rady, a dlaczego pewniej z agencji skoro i tak umowe sie podpisuje. z tego co widzialam agencje biora nawet tys zl

Bo wtedy w razie czego wlaściciel trochę boi sie agencji :) i wie że jeśli nie będzie w porządku to agencja może nie chcieć kierować do niego chętnych. Chociaż to raczej ma większe znaczenie jeśli wynajmuje sie ekskluzywne mieszkania a nie zwykłe kawalerki.

Gość studentkadkjqdmkqod
ale macie dobry biznes z tym wynajmowaniem ;)

No ale zwykłej kaucji też może nie chcieć wypłacić na koniec i wtedy skarżysz siew agencji. To znaczy tez nie zawsze agencje są różne, mogą tylko pośredniczyć, a mogą mieć mieszkanie pod opieką na dłużej i wtedy oni użeraja sie z włascicielem, a nie Ty.

No :D zależy jak kiedy, czasem ręce opadają od wymagań :D ostatnio babka skarżyła sie że żyrandol jest kremowy a żarówki białe :D

Gość studentkadkjqdmkqod
jesli podpisze umowe no to kaucja musi byc wyplacona.

Kawalerka nie jest bardzo mała, ma ponad 30 metrów, poza tym nie będę wnikać czy jest im wygodnie czy nie, skoro tak chcą wynajmować to ok, nie dosiedlam przecież nikomu dodatkowych lokatorów.

Kaucja musi być wypłacona, ale nie zawsze odbywa sie to bez problemów.

Gość studentkadkjqdmkqod
pamietam jak kiedys moj znajomy wynajmowal (ale nie bylo to w pl) musial doplacac kase bo nie posprzatal za dokladnie i byla jakas ryska na kafelce, dlatego trzeba wszystko dobrze spisac przed. znasz jakies dobre stronki jak znalezc wynajem bezposredni?

Tą akurat za 2200. Lokal wynajmuje sie za tyle za ile znajdzie sie chętny. Nie za tyle za ile ktoś tam uważa że jest ona warta.

Gość fgfhgjj
bożżę 2500 zl za gownianą mala kawalerke i jeszcze kisic sie w trzy osoby w 30 m, na jedną wychodzi ponad 800 zl, to juz lepiej dolozyc troche i wynajac tanio male mieszkanko samodzielnie za 1000 zl, gdzie ty znajdujesz tych frajerow?

Tak naprawdę to zależy od szczęścia i nigdy nie da sie zawczasu powiedzieć jak będzie i kto będzie uczciwy. A ryska na płytce ma prawo być bo to że płacisz czynsz powinno pokrywać amortyzacje sprzętów i wszystkiego w mieszkaniu i normalny człowiek nie przyczepi sie do drobiazgów, no ale bywa różnie.

Gość Branek
Ja wynajmuję za 800+media...kawalerka ok 27metrów .... znalazłam na gumtree

Gość studentkadkjqdmkqod
Branek! ale wszystko zalezy od miasta w poznaniu, wawie, czy wrocku ceny beda inne niz np w lesznie!

Gość Branek
oczywiście zdaje sobie sprawę:) ja długo szukałam i znalazłam tanie i fajne,a mieszkam w Krk wiec tu nie jest tanio

Gość studentkadkjqdmkqod
wow no to nie moge uwierzyc z etak tanio, to pewnie gdzies na obrzezach

Gość Branek
właśnie że nie mieszkam ok 6 minut od centrum... wiec to tez szok