Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SweetNoisee

Jakie tabletki? - Cukrzyca + Hashimoto = Okropne wypadanie włosów! :(

Polecane posty

Praktycznie całe życie zmagam się z tymi dwiema chorobami. Jak z jedną jest wszystko dobrze, to druga daje mi w kość, a czasami jak się zawezmą obie tak nie wiem czy w ogóle żyje. Tak właśnie jest teraz. Cukry dają mi popalić, jestem senna, zmęczona, mam zły humor, chce mi się płakać(czasami nawet to robię - bez powodu), a co najgorsze strasznie wypadają mi włosy. Ja wiem, że to przede wszystkim kwestia uregulowania wyników, ale jakie tabletki polecacie na wypadające włosy?

Gość żółtek
Olej lniany, budwigowy, nieoczyszczony. 2 łyżki rano i 2 -wieczorem. Mam inną chorobę z autoagresywnych i okropnie wypadały mi włosy. Nie pomagały żadne suplementy, minerały i witaminy, dopiero ten olej powstrzymał wypadanie. Wiem,że wspomaga tez leczenie cukrzycy. Pozdrawiam:)

Współczuję. Dobry jest szampon NERIL w aptece i kosztuje około 22 zł. Po 3 miesiącach włosy nie wypadają. Ja mam niedoczynność tarczycy i mi pomógł. Pozdrawiam cieplutko.

Gość żółtek
Dodatkowo wcieram w skórę głowy serum wzmacniające z czarnej rzepy(JOANNA 8 zł), ale dopiero, gdy połączyłam to z piciem oleju LNIANEGO -włosy przestały wypadać.:) Całkiem :D

Muszę coś zastosować, bo niedługo dojdzie do tego, że zwolnię się z pracy, rzucę faceta i zakisnę w domu ze wstydu ;( Jadłam już belissę, merz-special, vitapil, i jakieś inne specyfiki, ale nie mogę powiedzieć, żeby coś zbytnio się zmieniło :( Pierwszy raz jak brałam belissę, włosy odrosły, zgęstniały, ale nie wiem czy to zasługa belissy czy dobrych wyników badań o.O bo po przerwie z belissą, gdy znów do niej wróciłam, nie zauważyłam żadnego efektu ;(

Gość zmien endo po dobraniu
odpowiedniej dawki lekow wlosy nie wypadaja,widocznie masz za mala dawje jakie masz TSH? i jaka dawke bierzesz? bo ja mialam okolo 8 i dopiero przy 100 czuje sie dobrze

Z dwa miesiące temu miał 6,5 TSH. Brałam novothyral 75 trzy razy w tygodniu i novothyral 100 cztery razy w tygodniu. Po ostatniej wizycie biorę tylko novothyral 100, ale szczerze mówiąc włosy jak wypadały tak wypadają, albo nawet i gorzej ;(

Gość a powiedz mi
schudlas po tym?? czy problemow z waga nie masz? bo ja wolalabym zeby mi wlosy wypadaly niz bylo 5 jkg na plusie

Waga stoi, ani nie schudłam ani nie przytyłam. A szczerze mówiąc wolałabym dodatkowe 5 kg, niż to, że wypadają mi włosy.

Gość Ekspert_Gelacet
Witaj SweetNoisee, Tak, jak piszesz- aby uporacćsię z nadmiernym wypadaniem włosów najpierw musisz uregulowac wyniki i powalczyć z przyczyną problemów. Warto, abyś przy okazji zapytała lekarza, czy możesz równolegle z podstawowym leczeniem zażywać suplementy diety wzmacniające włosy. Ze swojej strony chciałabym zwrócić Twoją uwagę na Gelacet cieszy się pozytywną opinią lekarzy dermatologów. Jest on dostępny bez recepty w większości aptek tradycyjnych i internetowych. Gelacet oparty jest na specjalnej duo formule, w której składzie znajduje się odpowiednio dobrana dawka dwóch substancji: 1. biotyny (czyli witaminy B7), wpływającej pozytywnie nie tylko na kondycję włosów, ale także skóry i paznokci, 2. żelatyny, która dostarcza organizmowi aminokwasy wchodzące w skład keratyny (białka budulcowego paznokci i włosów). Może zainteresuje Cię też fakt, że badanie przeprowadzone w 2011 roku wykazało, iż ponad 90% osób, które zażywały Gelacet przez 9 tygodni, zauważyło zmniejszenie nasilenia wypadania włosów oraz poprawę ich wyglądu. Myślę, że warto byłoby wypróbować ten suplement także w Twoim przypadku, wcześniej konsultując się w tej sprawie z lekarzem. Gdybyś miała jakieś pytania związane z działaniem lub składem Gelacetu, możesz napisać do mnie na adres kontakt@gelacet.pl. Chętnie odpowiem. --------------------------------- Ekspert Gelacet, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące kondycji włosów i paznokci. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość Sebo4545
Kilka ciekawych rzeczy dla cukrzyków mają na stronie www.suplemencikowo.pl . Cenowo całkiem przystępnie, a do tego suplementy sprawdzone, markowe, bezpieczne jednym słowem. Ostatnio zainwestowałem w Anedox, bo znajomy mi to polecił. Faktycznie dobra rzecz. Nie wdając się w szczegóły – poprawia zdecydowanie samopoczucie, koncentrację, generalnie funkcje poznawcze.

Gość DUZYGNIEWNY
Ja mam od jakiegoś czasu podwyższony cukier. Ogólnie to jeżeli nie potrzeba insuliny to polecam zastosować dietę, ale wiadomo, nie zawsze idzie jej się trzymać. Ja mam ciężką pracę i czasami musze odreagować. Wtedy mi pomagają tabletki GLUKOZIN firmy Pharma Labolatories. Są przystępne cenowo, bezpieczne i mi bardzo pomagają. Dlatego właśnie je polecam. Testowałem różne preparaty i te są najlepsze. Włosy też dzięki stosowaniu tabletek i diecie przestałem tracić ;)