Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwia260

co mogę już dac 15mies dziecku do jedzenia?

Polecane posty

Gość oliwia260

zjada: rozne zupy chleb bułke wedliny ziemniaki ryż schabowego rybe buraka ogorka marchewke kurczaka cielecine pasztet jajecznice parówki danonki, sloiczki z owocami, kaszke co jeszcze wprowadzic? co jeszcze moge juz podac nie mam pomysłów

Gość mialam i to jest raczej normal
nie chodzi o ilosc tylko jakosc.dbaj o to by produkty byly najlepsze.warzywa i owoce z targu,mieso zawierało mieso.moje dziecko je duzo kasz.kupuje i sama gotuje.jaglana i te inne tez

Gość mamuśkaMałejZuzi
moja uwielbia makarony na różne sposoby i placki ziemniaczane,kluski leniwe

Gość oliwia260
ale chodzi mi o wiek. placki ziemn smazone chyba nie bardzo mozna podac? albo nalesniki tez smazone.

Jezeli nie zaobserwowalas zadnych zlych objawow jak tamte wprowadzalas to spokojnie smazone mozesz dac.

Gość jisiadada
Zazdroszcze bo moja nie lubi leniwych ani żadnych na słodko potraw Nawet pierogów z truskawka nie ruszy nawet jak je bita śmietana poleje-zero słodko goracych dań. Wszystko musi być słone ostre kwaśne i gorzkie Więc gotuje pierogi z mięsem z serem ruskie z kapustą gołąbki zapiekanki sosy różne makarony kasze ziemniaki surówki mięsa żurki ogórkowe pomidorowe kapuśniaki barszcze itp w sezonie szczawiowa i botwinka bardziej mi brakuje pomysłów na śniadania bo niejedna mama da bulkę słodką kako i dziecko zjada ze smakiem a moje nie ruszy Musi być misternie wykonany koreczek musi byc zwarte na raz do buzi i kolorowe (używam pieczywa warzyw serów,wędlin ryb itp.)jajecznica nie wchodzi jajko na miękko zje jak ma dobry dzień drugie śniadania to koszmar jak nie ma pomidorów gruntowych bo jak sa zjada wielką malinówke i śniadanie z głowy! Ogórka kiszonego a nie kwaszonego ze sklepu... Byle do lata to porobie słoiki na cały rok!

Gość mamuśkaMałejZuzi
ja nic nie dosalam, z przypraw tylko dodaje majeranek, pieprz i słodka papryka. smażone daje ale odsączam na ręczniku papierowym. Słodkie uwielbia bo dziadki nauczyli - niestety:) i jeszcze uwielbia paprykę żółtą i czerwoną gotowaną, zdejmuję skórkę po ugotowaniu i kroję drobno. Nie lubi kasz niestety (oprócz jaglanej). Ostatnio posmakował jej gulasz wołowy z ziemniaczkami(zjadła pół porcji taty. ma 15,5 miesiąca.

wszystko sory ale śmieszy mnie to że naleśniki i placki ziemniaczane nie, bo smażone a napisałaś że je schabowego to co na parze jej podajesz? bo dla mnie schabowy to schabowy moi chlopcy jedzą placki i naleśniki już nawet nie pamiętam od kiedy jedzą wszystko dużo warzyw i owoców, smażone, słodkie z przyprawami różnego rodzaju uwielbiają jeść

mój tez je wszystko to co my, nic nie gotuje specjalnie dla niego :)

Gość xxxxxxxxx22
Wg poradnika Bobovity naleśniki można podawać już np. na kolację z owocami czy twarogiem :P więc jak najbardziej można.. z tym, że nigdy nie daję 1 naleśnika tylko drugiego albo trzeciego, bo pochłaniają mniej tłuszczu.

Gość xxxxxxxxx22
Po 1roku*

Gość xxxxxxxxx22
a danonki są od 3 roku życia!!!!!!!!!!!!!!! szkodzisz tylko dziecku!!

Gość fgthyujikolp
własnie kiedys był program i mówili,że w danonkach wcale nie ma wiecej wapnia :O to chwyt reklamowy :O szkoda ze nie podkreslaja ile cukru tam łąduja,ja tego syfu dziecku nie dam,jedynie daje jogurty z Jogobeli bo ze składu wynika ze se bez ,,E,, reszta deserkó dla dzieci sa z chemia :O