Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nsajknGKDSJGSNKL

Nawet Psycholog mnie olał,

Polecane posty

Nienawidze takiego poczucia że ja tam chodze i czegoś od nich chce a oni moga łaskawie mi pomóc albo nie. a czego sie spodziewalas? ze oni beda za toba biegac by ci pomoc??

Gość psycholog cie nie olal
nooo brawo wlasnie nazwalas swoj problem nie narzucasz sie psychologowi ty wyrazasz wlasne potrzeby ale jak widac masz z tym problem wiec juz wiesz nad czym mozesz popracowac jak wroci

Gość psycholog cie nie olal
hm zadaj sobie tez pytanie jak reagujesz gdy ktos od ciebie potrzebuje pomocy ? jakie to w tobie wzbudza emocje?

Gość nsajknGKDSJGSNKL
Tyllko że nadal sie wstydze tam isć.. a odp na twoje pytanie - jak ktoś mnie prosi to chyba uważam że to ok, tzn jak to robi ktoś inny nie uważam że to głupie. i trochę zazdroszę tym osobom że nie mają z tym problemu.. cholera a jak pójdę a on spyta po co przyszłam?

to są zajęcia jeden na jeden, czyli indywidualne musi Ci więc odpowiadać osoba psychologa i tyle ... to tak jak z fryzjerami, wielu jest specjalistów, ale zazwyczaj wybieramy tego, który ... przynajmniej próbuje zrozumieć, czego od niego oczekujemy ..... ...................................................................

Gość nsajknGKDSJGSNKL
wiem przecież pisałam że odpowiada mi. Tylko że nie wiem iśc czy nie iść?

Na to pytanie musisz sobie odpowiedzieć sama :) zrobić bilans ewentualnych zysków i strat :D

Gość nsajknGKDSJGSNKL
ehhh Ja musze tam isć wiem o tym bo 1) jak nie wyjaśnie tego to będe żałowała - jak teraz za miesiac nie pójdę to potem nigdy sie nie zdecyduję a jedyna strata to że pomyśli że jestem żałosna i ja też sie tak poczuję ale chyba czas sie uodparniać.. Już miałam w życiu wiele takich nieporozumień i zawsze bardzo żałowałam że nie zrobiłam czegoś. bo to było tak ze on grzecznie mi wytłumaczył że w sumie to wszystko i nie ma nic do dodania, ja grzecznie pokiwałam głową i sie pożegnałam a potem miałąm ochotę krzyczeć że musze być taka posłuszna i Nie potrafie otworzyć nawet ust. chciałam wrócić i mu wszystko wykrzyczeć.

Gość nsajknGKDSJGSNKL
ten topik to po to żeby ktoś mnie zapewnił że nie jestem jakąś idiotką czy coś w tym stylu.. i że mogę spokojnie pójść bez ośmieszenia się.

"... a jedyna strata to że pomyśli że ....." A co Cię obchodzi, co on sobie pomyśli? Jeśli pomyśli, że ..tak jak piszesz: "że jesteś żałosna", to to jest chyba jego problem, a nie Twój "Już miałam w życiu wiele takich nieporozumień i zawsze bardzo żałowałam że nie zrobiłam czegoś..." A ... ok. to możesz to potraktować jako jedno z życiowych doświadczeń i raczej jako ciekawostkę, niż w kategoriach wygrano-przegrano :) "...bo to było tak ze on grzecznie mi wytłumaczył że w sumie to wszystko i nie ma nic do dodania..." No to ciekawy gostek:D, ręce opadają :D "...a potem miałąm ochotę krzyczeć że musze być taka posłuszna i Nie potrafie otworzyć nawet ust. chciałam wrócić i mu wszystko wykrzyczeć....." Reakcja normalna jeśli chodzi o takich dupków, no i plus dla Ciebie, że się jednak powstrzymałaś :) poważnie! Może on miał w jednym rację, może naprawdę: 1. on nie umie Ci pomóc 2. Ty nie potrzebujesz jego pomocy, bo sama sobie dasz radę :) Nie rób z siebie ofiary, nie opłaca się :) ............................................................................

"mogę spokojnie pójść bez ośmieszenia się" Jeśli sama siebie będziesz źle oceniać, to faktycznie tak będzie się wydawało :D Poza tym, ktoś tu ładnie już kiedyś napisał: "Nie ma sensu źle o sobie pisać, bo inni zrobią to za nas lepiej" :) ............................................................