Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celineczka:)

Czekajac na brzdaca.

Polecane posty

Gość Ninka 2222
U mnie też test negatywny czekam na @.

cześć dziewczyny. Staramy się z mężem dopiero dwa cykle. Trzy miesiące temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. Moje cykle po odstawieniu rozlegulowały się. Ostatni trwał 36 dni. Miesiąc temu już myślałam, że jestem w ciąży. Miałam dużo objawów podobnych do ciąży, niestety okazało się, że są one spowodowane zapaleniem przydatków ; ( Pani ginekolog przepisała mi antybiotyk i luteinę 2 razy dziennie dopochwowo przez 5 dni. Od 20 dnia cyklu kazała robić testy owulacyjne. Nadgorliwie zaczęłam je robić już od 18 dc. Niestety do dzisiaj (24 dc) żaden nie wyszedł pozytywny, nie odczułam również wyraźnie nadchodzącej owulacji. Paski testowe kupiłam dość tanio na allegro. Czy którąś z was zawodziły paski? Wychodziły wciąż negatywnie?

Witaj' Może za późno zaczęłaś robić testy owulacyjne? Nawet na ulotce pisze,że przy cyklach 36 dni zacząć robić 19 dc a nie 20. Po antykach owulka może być różnie to,że raz była późno nie znaczy,że zawsze tak będzie. dostałas skierowanie na hormony? Po anty to podstawa bo zazwyczaj rozwalają prolaktynę ( jest za wysoka)

arbuzowa te testy co negatywne to wszystkie owulacyjne.... ciążowego jeszcze nie robiłam :) dzisiaj mam dopiero 19 d.c. witaj Kancialupka :) ja mam podobnie odstawiłam testy na początku pażdziernika chyba i od tamtej pory mam rozpieprzony cykl... :/ mam nadzieje że się uda którejś z nas :)

Testy owulacyjne zaczęłam robić od 18 dc. Nie mam jeszcze doświadczenia z testami. Te które kupiłam na allegro były po 1 zł za sztukę. Takie różowe LH Test Strip. Ale czuje, że są dziadostwem bo kilka razy zdarzyło się, że dolna końcówka po zamoczeniu w moczu rozklejała się. arbuzowa1983 Robiłam wszystkie badania, które robi się przed planowaniem ciąży. Wszystkie hormony tarczycy ( jeśli o te chodzi) wyszły w porządku. moje konto Cieszę się, że nie tylko ja mam taką sytuacje. Mam nadzieje, że uda nam się ; )

Myślałam o progesteronie i prolaktynie :-) ja kupuję testy owu w rossmanie bo boję się że te z allegro będę do kitu tak czytałam że są beznadziejne.

arbuzowa1983 Super ten filmik o tych testach wszystko dokładnie wytłumaczone jasno i wyraźnie. Po ile kupujesz te testy owulacyjne w Rossmanie? A co do tych badań progesteronu i prolaktynie- nigdy ich nie miałam robionych. One są refundowane? Trzeba mieć skierowanie na nie czy idzie się normalnie do punktu pobrań krwi i płaci za badanie?

Gość Ninka 2222
Kancialupka trzeba mieć skierowanie od gina.Prolaktynę najlepiej zrobić z obciążeniem.ja np prolaktynę przed obciążeniem miałam w normie a po obciążeniu dużo za wysoką.

Gość Ninka 2222
Aha i prolaktyna przed obciążeniem jest refundowana a po obciązeniu płatna ja płaciłam 25 zł.

Rozumiem. Dzięki dziewczyny za informacje, szczerze mówiąc nie wiedziałam o tych badaniach. Wykonałam tylko na cytomegalie, toksoplazmozę, różyczkę, zapalenie wątroby typu b i poziom hormonów tarczycy. O innych nie wspomniała moja gin. Poczekam jeszcze troszkę z badaniami bo to dopiero drugi cykl starań, kupię te paski owulacyjne z Rossmana i może pokuszę się o olej wiesiołka, a w odpowiednim momencie zagonie męża do łóżka ; )

hej :) no ja te testy też z allegro po 1 zł :/ więc chyba kiszka z nich wychodzi.... no ja jak miałam skierowanie od gina na wszystkie hormony to zapłaciłam 110zł za wszystko ... masakra.... pozdrowionka :) aha no a ile płacisz za te z rossmana????

moje konto pocieszę cię tym, że i tak zapłaciłaś niedużo, ja za swoje zapłaciłam 305 zł ; / jak zobaczyłam rachunek myślałam, że padnę, ale wiadomo nie ma co oszczędzać na tego typu sprawy.

Gość kasiak77
cześć dziewczyny... wróciłam z gór... jestem po @ ale martwi mnie fakt krwawień po stosunku mój boi się do mnie zbliżać, że zrobi mi krzywdę!!! Wczoraj go trochę podstępem wziełam i teraz boli mnie jeszcze jajnik i znów czerony śluz :( Ależ jestem zła, wszystko się wali. Nie wiem w sumie co mam robić... Ja musiałam na wyjeździe zrobić LH i FSH zapłaciłam po 40 od sztuki... pomimo że miałam skierowanie od lekarza!!! Wyniki miałam mieć na piątek ale nie było a ja wyjechałam, mam nadzieję że babka wyśle mi je pocztą tak mi obiecała... Najgorsze jest to że jak przestałam brać anty to mam straszne wachania nastrojów, poprostu katastrofa, a jeszcze jestem mało mówna a ten mój nic sam się nie domyśli :) Znów łapię doła, bo nie wiem co się ze mną dzieje!!!

no to arbuzowa do roboty :) matko tak sobie ostatnio myślałam że ile dziewczyn ma takie problemy, serio nieliczne chcą i mają.... ciekawa jestem która znas pierwsza zafasolkuje jak tio niektórzy mówią :) mam nadzieje że juz niedługo któraś zobaczy 2 kreski... ja w tym miesiącu raczej na nic nie licze bo te testy owu wychodziły negatywne, pęcherzyk w 10 d.c. nie był za wielki i pewnie nic się nie działo bez pregnylu... no ale zobaczymy w przyszłym cyklu... teraz tylko na @ czekam... zastanawiam się nad tym wiesiołkiem czy nie zacząć go łykać.... ale mam pytanie czy jak cos to mozna go brać biorąc np. Clo albo dupka ???? trzymajcie się :) kasiek z tymi wynikami to weź zadzwoń tam i spytaj dla pewności czy wyslą pocztą :) pozdrowionka...

moje konto wiesiołek można brac z tymi lekami zwłaszcza przy clo bo ono powoduje suszę

Gość kasiak77
arbuzowa1983 - wiem, że muszę lekarzowi powiedzieć o krwawieniu, zastanawiam się co jeszcze się schrzani! Wybieram się w czwartek na pomiar pęcherzyka i z wynikami badań, to się zapytam co się dzieje! Może to po hormonach, które brałam nie mam pojęcia... moje konto - jutro zadzwonię do nich, żeby potwierdzić wyniki i czy je wysłali. A dziś rano poszłam i zrobiłam w przychodni jeszcze raz badania, w sumie nie wiem czy nie za późno bo to 8 dc (miałam LH i FSH), ale miałam skierowanie to poszłam :) zobaczymy co wyjdzie...

Gość kasiak77
acha - arbuzowa1983 - to trzymam kciuki za Was i miłego wieczoru... dziewczyny, czy któraś ma do polecenia lekarza w warszawie, bo chyba muszę się skonsultować i zobaczyć co powie inny gin!

hej dziewczyny :) ja też mam nadzieję, że któraś z nas w tym miesiącu ujrzy te upragnione 2 kreseczki, a potem to juz poleci pokolei :) hmm....to ktora ma najbliższe testowanie? Ja mam dziś 10 dc. Przytulanki juz powoli zaczynam i postanowiliśmy, ze będziemy "seksić" się co dwa dni, aby żołnierzyki były bardziej wzmocnione :) (zawsze w dni płodne przytulanki były codziennie). Co do wiesiołka to polecam przy braniu CLO bo z tego co pamiętam też miałam wielką suszę jak je stosowałam i mimo tego, że już 2 miesiąc ich nie biorę to cały czas mam saharę. Brałam wiesiołek przez 2 cykle teraz już trzeci jadę na siemie lnianym. Czasem mam jakis tam śluz czasem suchutko, ale zobaczymy bo dzis dopiero 10 dc. Jutro powinny mi przyjśc testy owu więc pewno będę stosowała. Oprócz tego codziennie rano mierze tem i jest na poziomie 36.5.

Gość ssssssssssssssssssssssss
co 2 dzien mozna przegapic owu

hejka :) Kasiak ja teraz chodzę do innego lekarza ale naczytałam się bardzo dobrych opinii o Marcinie Woźniaku, on przyjmuje też u mnie i jak teraz nic się nie uda to myślę żeby pójść do niego, z tego co się orientuje to w warszawie przyjmuje w klinice novum :) coraz bardziej zastanawiam się nad zmianą lekarza.... ej a tego wiesiołka to trzeba od 1 d.c. ??? i mam pytanie kiedyś kupiłam sobie capivit total action ma taki skład: Witamina A - 800mcg Witamina E - 12mg Biotyna - 50mcg Miedź - 1000mcg Olej z wiesiołka - 238mg ( w tym kwas gamma linolenowy - 21mg) Skrzyp polny - 1430mg L-metionina - 30mg, ile ma taka normalna tabletka wiesiołka tego oleju??? starczy ten capivit czy lepiej zainwestować w sam wiesiołek ??? trzymajcie się :)

Gość kasiak77
moje konto dzięki za namiary na lekarza, muszę coś pomyśleć, bo martwią mnie te krwawienia... zobaczę co powie lekarz w czwartek. Na obecną chwilę chodzę do przychodni do lekarki, kiedyś u niej byłam i jakoś mi podpasowała. Lekarz do którego chodziłam wcześniej bierze 200 od wizyty, sama nie wiem jak nie będzie efektów w najbliższym czasie to może do niego wrócę on zajmuje się pomocą w zajściach, jakieś kilka lat temu wysłałam do niego kolerzankę z pracy i jej się dość szybko udało! Przerazają mnie tylko koszty do końca nie wiem co z pracą okarze się w poniedziałek!!! I podejmę decyzję co dalej robić. Co do wieiołka ja biorę Oeparol Femina, 1 kapsułka zawiera 500 mg mieszanki oleju wiesiołkowego oraz lnianego. Biorę 1 kapsułkę 2 razy dziennie. agus29 mi też lekarz mówił żeby kochać się co dwa dni w okolicach owulacji. Plemniki są żywotne :)

hej dziewczyny, przyszło mi dzisiaj na pocztę zaproszenie na bezpłatną wizytę lekarską do kliniki leczenia niepłodności Invicta, jeśli któraś byłaby zainteresowana to chyba na stronie jest formularz :) już mam dosyć tego wszytskiego.... moja koleżanka urodziła w grudniu dziecko, ze ślubem poczekali i wzieli go niedwno, jak się okazuje to po 3 miesiącach od urodzenia dziecka już jest w 2 ciąży,... biorąc ślub nawet nie wiedziała o tym, oczywiście życzę jej jak najlepiej ale od czego to zależy że jedna tak szybko zachodzi a druga stara się miesiącami :/

a i znalazłam coś takiego : Podstawowy Panel Diagnostyczny (Partnerka) Anty-Muellerian Hormon (AMH) Inhibina B Białko wiążące hormony płciowe (SHBG) Estradiol (E2) Hormon folikulotropowy (FSH) Hormon luteinizujący (LH) Prolaktyna (PRL) Przeciwciała przeciw peroksydazie tarczycowej (anty-TPO) Siarczan dehydroepiandrosteronu (DHEA-SO4) Test z metoclopramidem x 2 (MTCx2) Testesteron (TST) Hormon tyreotropowy (TSH) Koszt badań: INVICTA GDAŃSK - 619 zł INVICTA WARSZAWA - 793 zł ja patrząc na to miałam tylko FSH, LH, i prolaktyne na czczo i po obciążeniu, no i dodatkowo estradiol ..... nie wiem już sama.....