Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celineczka:)

Czekajac na brzdaca.

Polecane posty

Gość kasiak77
moje konto - podpowiesz mi gdzie na ich stronie widziałaś ten formularz? Ciekawi mnie dlaczego jest taka różnica w cenie między G a W-wą... A ja jutro śmigam do lekarza, badania wyszły mi kiepsko ciekawe, co powie na wyniki. Mój facet zorganizował mi wizytę u jakiejś swojej dawnej znajomej gnig muszę tylko zadzwonić się umówić :) mam nadzieję, że może w końcu coś się dowiem konkretnego. Nie wiem co to będzie w tym cyklu z robieniem fasolki, bo on nie chce zrobić mi krzywdy przez te krwawienia i się do mnie nie zbliża :( W poniedziałek wracam do pracy po ponad 5 miesięcznej przerwie i nie wiem co będzie!!! A w moich planach w maju to miałam być już w ciąży, ależ to życie jest przewrotne!!!

Gość kasiak77
moje konto znalazłam już info na temat tych bezpłatnych wizyt :) kiedy TY się wybierasz?

Gość kasiak77
Dziewczyny w wyniku wnikliwych poszukiwań na nurtujący mnie temat jak badać szyjkę trafiłam na taką stronkę: http://apt.republika.pl/index.html zastanawiam się czy nie kupić sobie zestawu do badania śluzu, a może któraś z Was tego używała?

kasiak oglądałam to ale moim zdaniem jak masz zobaczyć białko jajka to je zobaczysz a jak nie to nie. nasienie zanieczyszcza sluz i tez nie bedziesz wiedziala jaki masz. Moim zdaniem to mozna obserwowac jak ktos ma go duzo albo nie wspolzyje.

Gość Rzanuaria
czesc wszystkim:) ale lekture sobie zrobilam bo przeczytalam wasze wszystkie wypowiedzi:D przy Was to czuje sie zielona o ani nie mierze temperatury ani nie robie testow owulacyjnych bo nie chce sie nastawiac a poza tym to po tabletkach strasznie mi sie wszystko rozregulowalo i mam nieregularne cykle. To moj drugi cykl staran, za pierwszym razem nie wyszlo niby nic, ale jednak dalo mi to do myslenia. Mam pytanie czy w dni plodne kochacie sie codziennie czy co drugi dzien?(ponoc wted zolnierzyki sa bardziej waleczne)hehe tak poza tym to zycze wam powodzenia z calego serducha ! grunt to sie nie nastawiac choc ciezko bo ja zawsze chce miec wszystko jak na "wczoraj"

moje konto ja czytałam gdzieś, że ten olej wiesiołka można brać cały cykl prócz dni płodnych. W moich tabletkach Oeparol jest po 510 mg wiesiołka.

kasiak77 - hmm, to mamy ten sam problem. Ja od stycznia siedze na zwolnieniu i też miała być fasolka w tym czasie a tu ani widu ani słychu, jak na złość :( Ja dziś 2 dzień robie testy owu i dziś wyszła słaba druga kreska, tak więc na dniach powinna być owu, ale czy będzie to wielka zagadka :) KANCIALUPKA - z tego co wiem to wiesiołek należzy brac tylko do owu, bo mogą występować skurcze. Tak więc po owu aż do spodziewanej @ nie można.

agus29 dzięki za info, w takim razie czekam na @ a jak nadejdzie to zacznę brać wtedy. czekam i czekam na @ a tu nic...

KANCIALUPKA - a kiedy masz spodziewana @? Może Tobie się w tym cyklu uda i wyslesz nam pozytywne fluidy i wszyskie zaciążymy po kolei :) Ja juz bym bardzo chciała ujrzeć twie kreseczki na teście :)

agus29 U mnie się troszkę sprawa pokomplikowała bo 3 miesiące temu odstawiłam yasminelle i moje idealne 28 dniowe cykle trochę się pozmieniały. W poprzednim cyklu przyplątało mi się zapalenie przydatków, które dało podobne objawy do ciąży toteż myślałam, że safasolkowałam, ale nic z tego, przez to wszystko okres spóźnił się tydzień czyli z 28 dc zrobił się 36 Pani ginekolog przepisała mi antybiotyk i luteinę. Przy wydłużonym cyklu kazała zacząć robić testy owulacyjne od 20 dc, z mężem zaczęliśmy działać już od 16 dc, a testy robiłam od 18 dc do 26 dc niestety żaden ani razu nie wyszedł pozytywny i nie zauważyłam wyraźnych objawów owulacji. Być może coś przeoczyłam, dlatego wątpię żeby coś z tego było ; ( Dziś 29 dc czekam na @ żeby znów zacząć działać. ja też bardzo bym chciała ujrzeć dwie kreseczki ; )

hmmm to zeczywiście nie zaciekawie. Ja też odstawiłam antykoncepcję tylko, ze ja stosowalam krązki dopochwowe. Pamietam jak mi gin mówił "niech Pani się stara w 1 cyklu, że będzie wtedy wielkie buuummm hormonów i na pewno sie uda". Już 6 miesiąc sie staramy i nic!! :( Ja tez miałam zawsze @ co 28 dni, po odstawieniu anty było nawet spoko, mniej więcej co 28 dni, raz przyszła wcześniej bo w 25 dniu a miesiąc wczesniej juz zawitała w 24 dniu. Pamiętam, że wtedy to po @ mialam od razu plodny sluz i myslę, że owu była po prostu wcześniej.....ale i tak nie zafasolkowałam :(. A jakich testów używałaś? bo jeżeli kupiłaś na allegro to się kiepskiej jakości i dużo dziewczyn się na nie skarży. Ja w tym cyklu też używam testów i zaczełam od 10 dc. Moze poprostu miałaś wcześniej owu? A myslałaś o monitoringu? super sprawa! Wtedy na pewno będziesz wiedziała, kiedy będziesz miała owu. Testy często nie wykazują owu mimo tego, że jest. Trzymam za Ciebie kciuki i pisz jak tam sprawy sie u Ciebie toczą :) Skoro masz dziś 29 dc to kiedy testujesz?

No właśnie ja kupiłam chyba najgorsze testy owulacyjne na allegro jakie mogły być bo niektóre tuż bo zanurzeniu w moczy rozklejały się, tak więc z pewnością ich nikomu nie polecę, dziewczyny tutaj polecały testy z Rossmana 5 pasków po 25 zł. Jeśli chodzi o sprawy planowania bejbika jestem nowicjuszką, bo jestem dopiero po drugim cyklu starań i powiem szczerze, że mało wiem na temat monitoringu, gdybyś mogła coś więcej napisać będę bardzo wdzięczna ; ) Jak jesteś w 10 dc to pewnie na dniach wyjdzie pozytywny teścik ; ) Jeśli chodzi o test, w sumie mogłabym już go zrobić bo minęło już 10 dni kiedy test mógłby wyjść pozytywny ale czuje przeświadczenie, że to nie był dobry cykl i czuję, że będę rozczarowana. Trzymam za ciebie mocno kciuki i posyłam iskierkę nadziei, że w tym cyklu się uda ; )

hejka:) kasiak ja nie wiem właśnie czy wogóle się wybiore na tą wizytę, ja nie jestem z warszawy ale jeszcze zobaczę :P jak dostane @ to wybiore się jeszcze do tego lekarza co chodzę obecnie... jak nic mi nie powie ciekawego tylko znowy przepisze clo... to chyba zapiszę się do tego Marcina Woźniaka... mój od stycznia mi mówi że trzeba będzie zrobić drożność jajowodów i dupa... póki co nic nie robi... może w tym miesiącu cosik się zmieni.... zobaczymy :) Rzanuana - no mnie lekarz na początku mówił żeby sie starać codziennie... ale sama nie wiem czy to dobrze.... niby jak się bada nasienie to musi być minimum 3 dni abstynencji... więc może coś w tym jest :) Kancialupka - ja narazie wybiorę ten capivit, aha i kiedyś łykałam folik bo myślałam że zajdę od razu, teraz o nim zapomniałam ale od paru dni zaczęłam brać go na nowo :) a ty kiedy testujesz????? Agus mnie lekarz na początku też tak mówił... tylko u mnie to problem z owulacją się zaczał... bez clo to nic się nie dzieje :/ ja też kupiłam z allegro po 1zł ale w tym miesiącu nie wyszedł żadem pozytywnie :/ powodzonka dziewuszki... którejś musi się udać nie? :)

KANCIALUPKA - ja tez na początku byłam zielona w tych sprawach, ale z netu i od gina dużo sie dowwiedziałam. Jeżeli gin zalecił Ci robic testy owu a one i Ci wychodzily negatywnie to pójdz do gina i powiedz o tym. Powinna Ci zaproponować monitoring. Polega to na tym, ze przez kilka dni przed owu, mniej więcej co dwa dni chodzi się na usg na którym lekarz sprawdza czy rośnie Ci pęcherzyk i pęka. Na podstawie tej obserwacji może Ci powiedzieć kiedy będziesz miała owulację. Jajeczko pęka mniej więcej jak ma 24mm. Super sprawa, polecam :) Dziewczyny, mi tez gin mówił, ze codziennie się trzeba starać ale ja cały czas słyszę, że powinno się co 2 dzień, żeby żołnierzyki się wzmocniły. moje konto - te testy z allegro są do bani, choć mi wychodzą pozytywnie :) Te z rossmana można też kupić w aptece i tez kosztują mniej wiecej 25 zł za 5 testów. Zanam dziewczyne która po clo przy 3 miesiącu stosowania zaszła w ciążę, Tobie tez się uda, zobaczysz :) Miałaś juz robione wszyskie badania? bo podobno drożnośc robi się na samym końcu, jak już masz wszystkie badania zrobione.

Gość kasiak77
wróciłam od gina pęcherzyk ma 25mm i znów zalecenia żeby próbować bo pięknie wszystko wygląda, zmniejszyła mi metformax na 1 tabletkę, bo schudłam i dostałam luteinę od 15 dc rano i wieczorem. Co do krwawień to nie ma nic wszystko jest w najlepszym porządku może po prostu pękło jakieś naczynko... Zalecenia dostałam żeby się kochać co drugi dzień! I oczywiście padło pytanie czy facet się przebadał, bo może ona mnie faszeruje lekami a problem jest też u niego, więc czeka mnie przekonanie go na badania o rany ciężka sprawa :) Dziewczyny trzymajcie kciuki dziś zaczynam znów starania :)

kasiak pęcherzyk piękny :P ja miałam ostatnio chyba 22mm ale dostałam pregnyl na pęknięcie.... no niestety sie nie udało wtedy, teraz on wyjechał na weekend majowy więc nie miałam monitoringu czy mój pęcherzyk urósł.... zobaczymy.... aguś badania miałam tylko FSH, LH, i prolaktyne na czczo i po obciążeniu, no i dodatkowo estradiol, mój m też badania nasienia... więc on sam mówil że mnie skieruje na drozność.... zobaczymy... jak dostane @ to mam się zjawić u niego standardowo 3 d.c. :) zobaczymy.... dzisiaj mam 24 d.c..... zobaczymy........

Cześć Dziewczyny U mnie chyba faktycznie była wczesniejsza owulka nie 18dc jak zazwyczaj tylko 13. troszkę ciągnie mnie lewy jajnik. Mam nadzieję,że coś z tego będzie. Zamówiłam sobie super czułe testy na allegro ciązowe czuło0ść 10 Czekam teraz na skok tempki powinien byc jutro max pojutrze

Gość kasiak77
moje konto tą wielkością i ja byłam zaskoczona, nie wiem tylko kiedy on może pęknąć :) mój wraca dopiero jutro i zaczniemy starania !!! Ale bym chciała żeby się udało :) jak każdej z nas... To moja 2 owulacja, wcześniej w 3 cyklach nie było. Gin powiedziała żeby pracować co drugi dzień nie codziennie, żeby żołnierzyki się wzmocniły... Tak mnie to zastanawia trochę ostatnio cykle mam 28 dniowe dziś jest 11 dc a pęcherzyk ma 25mm czyli mam trochę wcześniej owulację, a i już zaobserwowałam zmianę śluzu :) więc każy organizm robi co chce. Mam koleżankę w pracy co zaszła w 2 dni przed @ więc nie ma reguły!!! Maj to taki piękny miesiąc, czy nie mogłoby się nam udać??? Dziewczyny mocno trzymam kciuki :)

Gość Rzanuaria
wyczytalam ze 2dni to idealna opcja bo wtedy plemniki sa bardziej ruchliwe i ze nie ma sensu codziennie...a poza ty to przeciez pleminiki zyja do 72h w srodku no wlasnie tylko czy wtedy sa tak ruchliwe jak pierwszego dnia...

Hej dziewczyny. U mnie 31 dc, wciąż czekam na @. Dziś zrobiłam test ciążowy ale taki tani z allegro bo taki miałam pod ręką, niestety wyszedł negatywny ; ( Zobaczymy co będzie dalej.

hej dziewczyny :) ja mam dziś 14 dc. Dziś test owu wyszedł mi bardzo mocno tzn. ta druga kresta mocniejsza :) tempa wzrosła o dwie kreski....przytulanki były :) KANCIALUPKA - trzymam kciuczki. Testom a allegro nie wierz, jutro kupuje test w aptece i testuj. Może dasz poczatek tej ciszy :)

u mnie dzisiaj 26 d.c, trochę mnie pobolewa dołem... więc pewnie przyjdzie @ :( aj... dziewczyny żeby którejś się udało... fajnie by było :)

Gość Ninka 2222
Moje Konto zrób sobie teścik.

hej :) no ja ostatnio dostałam @ po 26 dniach - ale wtedy dostałam pregnyl... teraz jest 28 dzień.... @ nie dostałam jeszcze... dzisiaj rano zrobiłam test i wyszedł negatywnie.... ciekawa jestem czy wogóle dostane @ czy się przypadkiem nie zatrzymała..... dziewczyny kiedyś myślałam że to takie proste... chcemy dziecko to bedziemy mieć... a tu takie problemy :/

Za młodu człowiek uważał,zabezpieczał się myślał,że łatwo zjaśc w ciążę a teraz nie wie co ma już robic żer być w ciąży... u mnie 4 dzień po owulce...trochę mnie ciągnię w brzuchu i piersi napuchnięte...

jak by człowiek wiedział, że wcale nie takie proste, to by juz za młodu sie starał. hmmm.......kto by pomyślał. Ja dzis mam 17dc i też mnie troszke w brzuszku ciągnie. Miłego dzionka dziewczyny życzę :)

Gość kasiak77
a u mnie 15dc od dziś zaczynam luteinę... starania były ale mam ostatnio stres wiec pewnie znów nic nie będzie... dziś wróciłam do pracy po długim l4 i dostałam wypowiedzenie :( mam czas na fasolkę do końca sierpnia (tyle jeszcze będę tam pracownikiem i dobrze by było skorzystać jeszcze ze zwolnienia na ciążę...) W czwartek idę do innego gina, jak będę po to zdam Wam relację, muszę iść bo znów powróciło krwawienie w trakcie przytulania. Dwa razy było ok i znów jest na czerwono lekarka jak byłam ostatnio nic nie widziała powiedziała że wszystko jest ok, a jednak coś jest nie tak. Idę teraz po znajomości więc może będzie trochę lepsze podejście do tematu :) i się w końcu uda... Kurcze to tak jak pisała arbuzowa1983 jak człowiek jest młody to się zabezpiecza uważa żeby nie zajść, a teraz jak chce to jest zarąbisty problem :(

no dziewczyny ja staram się o tym nie myśleć... ale jak pomyśle to zaczynam się załamywać.... już tyle się staramy, mój m badanie nasienia ok, ja po Clo miałam pęcherzyk piękny, pregnyl na pęknięcie... i co? dupa... teraz bez pregnylu nie wiem czy wogóle coś się działo.... bez Clo nic się nie dzieje... masakra... aguś mam podobnie... jak bym wiedziała że teraz taki problem zdecydowalibyśmy się pewnie o wiele wcześniej.... kasiak a może masz nadżerkę ?? ja pare razy miałam plamienia po przytulanku i okazało się że miałam nadżerke... miałam ja smarowaną jakimś płynem, teraz niby też mam ale lekarz powiedział ze jak się staramy o dzidzie to żeby narazie jej nie ruszać.... życzę powodzonka na wizycie:) ja też myśle nad zmianą lekarza,,.... zobaczymy co mi teraz powie... o ile dostane wogóle dostane @... boję się że mi sie zatrzymaął... już tak miałam parę razy że nawet po duphastonie nie przyszła :( powodzonka i miłego dzionka :)