Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celineczka:)

Czekajac na brzdaca.

Polecane posty

aaaaaaaaaaaaaaaaa...... aguś gratuluje :) ale fajnie :) bardzo się cieszę... ja jak byłam u lekarza powiedziałam mu o tej krwi po przytulansku to powiedział że może tak się zdarzyć ale zebym się nie martwiła... dopiero jakbym zaczęłą plamić cały czas to mam się zgłosić... ale na początku ciąży moja siostra też miala brązowy sluz i już ok :) ale fajnie.... no to która następna :P ?????

dziewczyny narazie nie dziękuje. Za tydzień w czwartek mam wizytę i będę miała usg. Wtedy wszyskiego sie dowiem czy jest ok. Pewno dostane jakies leki na podtrzymanie. Trzymajcie kciuczki a ja bedę trzymać za was byscie zobaczyly te twie upragnione kreskie na teście :)

dziewczyny co tu taka cisza??? aguś daj znać jak bedziesz po wizycie... ja zrobiłam test w czwartek i wyszła bledziutka kreska i w środę byłam u lekarza to było widać na usg taką malutką plamkę.... kolejne usg za miesiac i zobaczymy co bedzie... teraz powiedział że grunt że się zagnieździło dobrze :) ja wczoraj się źle czułam... brzuch mnie bolał :/ dziewczyny a co tam u Was? jak tam staranka? która teraz będzie testować??? pozdrawiam :)

Hejo Ja idę pojutrze do ginekologa do tego Allmedu co dziewczyny polecały do Dr Unfalewskiego zrobić sobie badania itd. szukam lokalu pod wynajem bo chodzi mi po głowie własna działalność, przynajmniej nie myślę uporczywie o zafasolkowaniu bo trochę się zajęłam załatwianiem lokalu itp.

Gość kasiak77
dzień dobry... faktycznie coś fatycznie cisza... u mnie 3 dc i na razie tyle w przyszłym tygodniu idę na monitoring i zobaczymy... mam pytanie z innej bańki ma może któraś z was wiedzę kadrową mam pytanie? ale to na priva bym napisała :) chodzi o wypowiedzenie, które dosstałam...

no kasiak ja niestety nie pomogę.... ja też kiedyś myślałam o otworzeniu czegoś własnego... nawet o dotację z PUPu sie starałam... ale mi nie dali... więc dupa.. trzeba coś robić żeby nie zwariować :) dziewuszki powodzonka :)

Cześć dziewczyny dawno mnie nie było. :-) gratulacje moje konto tak się cieszę,że w końcu się udało. Ja zaczęłam cykl z clo dzisiaj 3dc i 1 tabletka na razie czuję się dobrze. Czy ktoś tez je bierze lub brał? :-)

arbuzowa właśnie gdzieś ty się podziewała?? no ja brałam clo przez 3 cykle... w drugim było wszytsko fajnie.... dostałam pregnyl na pęknięcie bo w 10d.c. miałam pęcherzyk 20 albo 22 mm, no ale nic nie wyszło... ale w 3 cyklu w 10 d.c. mialam pęcherzyk tylko 11 mm i mój gin wyjeżdzał na weekend majowy więc nie miałam możliwości zrobienia usg czy rośnie dobrze... i szczerze wogóle się nie nastawiałam... mój m mówi że właśni dzieki temu że sobie odpuściłam... :) nie wiem czy to zasługa clo.... no ale u mnie wynik pozywtywny :) arbuzowa może na Ciebie też podziała :P fajnie bybyło :) powodzonka wszystkim:)

Cześć dziewczyny. Wróciłam właśnie od nowego lekarza. jestem zachwycona jego profesjonalnym podejściem i wielka sympatią jaką ma dla swoich pacjentek. Ginekolog się nie spieszył, wszystko dokładnie tłumaczył zbadał mnie od ,,stóp do głów'' ,siedziałam w gabinecie chyba z godzinę. Pierwszy ginekolog, który pytał mnie o stan zdrowia męża, przebyte choroby w rodzinie itd. Z racji tego, że jeszcze studiuje zapłaciłam tylko 80 zł za wizytę z usg i badaniem piersi. Niestety lekarz mnie zasmucił, gdyż okazało się, że moje cykle są bezowulacyjne, także mogłam się starać z moim m, zażywać olej z wiesiołka i inne cuda wianki a i tak by nic z tego nie wyszło ; / Nie wiadomo jak długo potrwa leczenie, lekarz uprzedził mnie, że może to być kilka miesięcy w zależności od moich wyników badań. Zalecił mi zrobienie: PRL po MPC W 6 DC. : FSH, LH, ESTRADIOL, TESTOSTERON, GLUKOZA, INSULINA W 20 DC. : PROGESTERON TRL PO MCP ( nie wiem czy wszystkie skróty dobrze odczytałam bo Pan Dr ma straszne pismo ; p) Mój m ma sobie zrobić seminogram plus posiew Dodatkowo Gin zlecił zrobienie wymazu z pochwy i kanału szyjki macicy na chlamydie i jeszcze jakieś inne schorzenia niestety nie potrafie się doczytać po nim. Gin przepisał mi luteine pod język co 12 godzin, prenatal pro baby i czysty cynk dla mojego m. Trochę mnie to przytłacza i zasmuca ale przynajmniej teraz wiem dlaczego nam nic nie wychodziło.

Gość kasiak77
KANCIALUPKA no to fajnie że udało Ci się znaleźć tak kompetentnego lekarza :) przykro mi że diagnoza nie za fajna :( ja po odstawieniu tabletek anty też miałam 3 cykle bezowulacyjne, później były 2 razy pęcherzyki ale się nie udało zafasolkować :( badania rób one wszystko pokażą co i jak u Ciebie z hormonami i lekarz będzie wiedział jak zadziałać. Arbuzowa mamy ten sam dc dziś 4, ja w przyszłym tygodniu śmigam na monitoring i mam nadzieję, że jak u dziewczyn udało się w maju to może u na nas kolej w czerwcu ;)

kasiak no ja też będę się monitorować. Źle znoszę clo tzn muli mnie po nim i humor mam podły więc nie wiem czy się na niego jeszcze zdecyduję/. mam ochotę wyluzować :-)

kancialupka fajnie że trafiłaś na fajnego lekarza :) ja tak jak kasiak po odstawieniu tabletek anty miałam problemy i też u mnie były cykle bezowulacyjne tylko mnie dodatkowo wstrzymywała się@ więc dostawałam tabsy na wywołanie...min duphaston.... kurde ja już sama nie wiem od czego to zależy....ja wogóle się nie nastawiałam teraz bo z monitoringu nic nie wychodziło.... a tu :) dziewczynki mam nadzieję że czerwiec będzie owocny :) życzę Wam tego z całego serca :) aha a wasi faceci się już badali?? powodzonka:)

agus29 gratulacje a tak sie martwilas ze nie zachodzisz a wystarczyla cierpliwosc i kwestia czasu super!!!! a ja po iui niestety nie udalo sie sil coraz to mniej do walki po tylu latach ehhh

Gość kasiak77
arbuzowa1983 ja łykam tylko ziołowy castagnus i wiesiołek nowa lekarka powiedziała żeby odstawić metformax i luteinę... zobaczymy co wyjdzie na monitoringu... boję się trochę bo przez to że mam ubogopęcherzykowe jajniki może być problem ale gin powiedziała że jak ma być to będzie :) zobaczymy moje konto hym co do badań mojego faceta to jeszcze ich nie zrobił ma jakiś opór, wychodzi na to że to ja bardziej chce dzidzię!!! On ma już córkę, nie wiem może jest za stary (43) :( i dlatego tak to wygląda a tak z innej bańki 6 czerwca idę na tarota może coś i w tym temacie się dowiem co i jak :)

witajcie dziewczyny :) ja jestem juz po usg i.....jestem w 5 tygodniu ciązy :) Boze jak ja się cieszę :) :). Wszystko jest ok tzn. pęcherzyk odpowiedniej wielkości. Dostalam duphaston, bo mnie brzuszek pobolewa i za dwa tygodnie mam sie zglosić na badania i zobaczyć czy serduszko juz bije :) Tak to prawda, ja się bardzo przejmowałam tym, ze nam się nie udaje az w końcu po 6 miesiącach sie udało. Trzeba było tylko cierpliwie czekać, teraz to wiem :) Łatwo się mówi że tzreba być cierpliwym i sie nie stresować jak miesiace lecą a tu nic sie nie dzieje. Czlowiek juz sobie myśli, ze jest jakis chory itp. Dziewczyny starajace się.....napewno Wam się uda, ja mocno trzymam za Was kciuki bo wiem jakie to jest stresujące. paula_30_ - tobie naprawdę zycze by iui się udała. Moge sobie tylko wyobrażić co czujesz. W porównaniu ile sie staracie a ile ja się starałam z moim facetem to naprawdę chyle głowę i podziwiam wytrwałości.

Gość Ninka 2222
Wspaniałe wieści Agus.Życzę spokojnej ciąży:)

Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że z czasem wszystko się unormuje, choć teraz znów przyszedł ciężki czas bo znów walczę z zapaleniem przydatków i pęcherza i leczę się antybiotykiem ; / agus29 Bardzo się cieszę, że wszystko oki ; ) Trzymam za was wszystkie kciuki dziewczyny.

aguś dobrze słyszeć takie wieści :) trzymaj się cieplutko i dbaj o siebie :) no ja mam iść dopiero ok 20 czerwca na usg kolejne a teraz na badania :) buziaki i powodzonka dla reszty starających się :)

Gość kasiak77
Cześc dziewczyny :) idę dziś popołudniu na USG do przychodni do pani gin., a jutro i w piątek jadę do znajomej lekarki gin. zobaczym co się wydaży w tym cyklu... ciekawa jestem jaka będzie różnica z dnia na dzień w USG! arbuzowa a Ty jak kiedy wybierasz się na sprawdzanie stanu pęcherzyków? moje konto i agus dawajcie znac co u Was i życzę spokojnych już teraz 7 z kawełkiem miesięcy :) żeby fasolki zdrowo się rozwijały :)

Gość kasiak77
...wróciłam od gina - pęcherzyk w 9 dc mam 16mm, zalecenia kochać się co 2 dzień i badania musi zrobić mój facet, bo pani doktor stwierdziła, że u mnie jest wszystko ok... do znajomej na USG idę jutro i w piątek zobaczymy co ona powie... Ciekawa jestem czy te moje pęcherzyki pękają? Może wyjdzie to w piątek... zobaczymy

kasiak ja miałam po clo ładne pęcherzyki ale właśnie był problem że nie pękały, dostałam pregnyl na to raz, w kolejnym cyklu nic nie dostałąm oprócz clo i się udało :) z tym kochaniem się co 2 dni to nie wiem... lekarze różnie mówią... jedni mówią że codziennie, inni że co 2 dzien... nie wiem... powodzonka dziewczynki :) trzymam kciuki :)

U mnie nici z monitoringu aparacik się zepsuł.... więc ten cykl będzie chyba bez sprawdzenia. Dzisiaj mam 11 dc troszkę sluzu bezbarwnego zaczyna się pojawiać. ostro biorę wiesiołek

Gość kasiak77
arbuzowa ja wiesiołek biorę 2 razy po kapsułce a Ty jak? U mnie jakoś kiepsko ze śluzem, nie mam go więcej :( dziś zabieramy się do roboty co ma być to będzie, na pewno duża przyjemność ;) Mi wczoraj lekarka (zaprzyjaźniona) powiedziała że w piątek pęcherzyk powinien pęknąć, zobaczymy co pokaże USG jak pójdę bo się umówiłyśmy na piątek. Wczoraj miał ponad 18mm :) Ale muszę Wam się przyznać byłam dziś u wróżki na tarocie i powiedziała że do końca roku będę w ciąży więc się nie spinam mam pić jakieś ziółka i będzie dobrze :) jakoś mnie pozytywnie nastawiła... więc spadam dalej kosić trawnik i sadzić kwiatki

Dziewczyny u mnie dzisiaj śluz białko jajka i to dużo więc wiesiołek działa super. :-) Przystępujemy więc do serduszkowania a co u was?

dziewczyny straszna cisz tutaj .... co się dzieje? no ja ogólnie czuje dobrze... ale czasem jest mi mdło... mam nadzieje że to tylko chwilowe :) ide do lekarza ok 20 czerwca... już sie doczekać nie mogę :) trzymajcie sie dziewuszki i działajcie! czekamy na kolejne :) powodzonka :)

Hej dziewczyny. Mam już wyniki swoich badań: Progesteron 3,10 ng/ml - faza lutealna Prolaktyna 9,27 ng/ml Prolaktyna po MPC 151,00 (16 razy wyższa) Czy któraś z was mogłaby mi napisać takie wyniki? Szukałam na necie informacji ile powinna prawidłowo wzrosnąć prolaktyna po MPC niestety wszędzie są inne informacje i nie wiem, które są prawdziwe a do gin idę dopiero za 2 tygodnie.

Gość kasiak77
arbuzowa ja wczoraj też miałam kupę śluzu jak nigdy i ciągnął się między palcami :) aż mój miś był w szoku co u mnie tak mokro hahahaha ale dziś byłam na USG pęcherzyk jeszcze nie pękł ale za to urósł ma ponad 26 mm czyli nawet za dużo :( zobaczymy czy pękł jak pójdę w poniedziałek na badanie... endometrium podobno jest całkiem dobre jak to określił ładnie się podzieliło i jest gotowe do zagnieżdżenia :) no i planuję dziś ciąg dalszy starań nastrajam się pozytywnie i już... a robiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywnie :) nie wiem tylko co z tym śluzem bo dziś jakoś go mało, nie wiem czy to tak ma być??? KANCIALUPKA ja nie robiłam tych badań to nie pomogę. Moje konto faktycznie jakoś tu cicho dziewczyny może wyjechały! Dawaj znać jak się czujecie :)

hej :) jak tam po weekendzie.... straszna cisza tutaj... kiedy dziewczyny testujecie? która jako pierwsza :) mam nadzieję że uda się teraz:) pozdrowionka :) ja ide na wizytę w przyszłym tygodniu więc zobaczymy co mi lekarz powie... trzymajcie kciuki :) buziaki