Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celineczka:)

Czekajac na brzdaca.

Polecane posty

hej dziewczyny :) no naprawdę strasznie tu pusto, czyżby staranka szły pełną parą ? :) Ja jutro mam wizytę u gina, zobaczymy czy mi zrobi usg. Według obliczeń juz mi idzie 7 tydzień. Oby było wszystko dobrze. Dalej od czasu do czasu pobolewa mnie brzuszek i piersi strasznie bolą. Troszkę się boję, tej jutrzejszej wyzyty :( Dziewczyny a co u Was? która testuje pierwsza? moje konto - jak sie czujesz? kiedy jakies badanie?

kancialupka... sorki ale jakoś nie widziałam tego pytania o wynikach... no powiem Ci że piszą ogólnie że powinna wzrosnąc 5-6 krotnie, mnie jak miałam badania wzrosła chyba 10 krotnie ale lekarz powiedział że ok... więc szczerze nie wiem co i jak... od czego to zależy... mam nadzieję że chociaż trochę pomogłam.... jak coś to pisz :)

aguś a ty kiedy miałaś ostatnią @? ja 17 kwietnia więc sama nie wiem... z jednego kalendarza kończe 7 tydzień a według drugiego 8 tydzień i jutro zaczynam 9 tydzien.... do lekarza mam iść w przyszłym tygodniu, może we wtorek albo w środę... badania zrobie jutro.... mam mocz, morfologię, hiv, kiłę, toksoplazmozę i wymaz z pochwy, no i grupę krwi ale to mam już :) a nie wiecie ile czeka się na wyniki wymazu? dziewuszki a coś oprócz wiesiołka łykacie? ja nie brałam ale słyszałam o witaminkach dla starających się prenatal pro baby, nie wiem bo nie próbowałam ale może warto spróbować.... fajne tematy do poczytania.... http://www.prenatale.pl/planowanie-ciazy jak znajdziecie ciekawe informacje to dawajcie znać :) aguś a jak ty się czujesz??? daj znać... cisza straszna :) odzywajcie się dziewczyny :)

Gość kasiak77
Cześć dziewczyny byłam na USG i mam jak to gin powiedziała piękne ciałko żółte, jest też trochę krwi - wniosek pęcherzyk pękł tak to określiła, mam trochę za małe endometrium bo tylko 7.11 ale zobaczymy czy się udało :) jakoś się nie nastawiam za bardzo. W piątek mój jak wrócił z pracy to padł i nie miałam sumienia go budzić :( może zostało coś plemników po wcześniejszych przytulańskach!!! Bo prawdopodobnie pęcherzyk pękł w piątek, wtedy rano na USG miał ponad 26mm... Moje konto ja jakoś od lutego biorę Femibion Natan1, a z tego co czytałam to ciążę liczy się od dnia ostatniej @ A termin spodziewanej @ to 23 więc jeszcze trochę...

Kasiak fajnie,że pęcherzyk pękł. U mnie już też po owulce była wczoraj lub przedwczoraj :-) dzisiaj tempka w górę więc zaczynam odliczać do testowania. Boli mnie podbrzusze trochę. Kancialupka progesteron powinien być więcej niż 15 ng/ml 7 dni po owu

moje konto - ja to ostatnią @ mialam 28 kwietnia. Tak mi to jakoś gin obliczył, ze 31 maja już był 5 tydzień, tak więc na dzień dzisiejszy to już leci 7 tydzień. Mnie troszke brzuszek pobolewa, więc trochę się obawiam jutrzejszej wizyty, ale jestem dobrej myśli. Nie mam żadnych mdłości, ale nie raz najdzie mnie na coś takiego innego do jedzenia :) No i jestem senna przez cały dzień. Jutro pewno też dostanę skierowanie na badania, to się dowiem jak dlugo trzeba na takie badania czekac. kasiak77 - ja też miałam słabe endo. Ona najbardziej jest ważne podczas owulacji. Przyjmuje sie normy od 8mm ale niektórzy mówią, ze dochodzi do zapłodnienia juz przy 6mm. Tak więc głowa do góry :)

Gość kasiak77
no mam to endo trochę cienkie :( ale zobaczymy może się uda... arbuzowa to czekamy razem na testowanie :) ja temperatury nie sprawdzam jakoś nie mam fazy na mierzenie. Bólu też nie mam nawet owulacyjnego nie miałam takiego jak w zeszłym miesiącu. Jedynie co było to zajebisty plodny śluz ;) Teraz pozostaje czekanie do przewidywanego terminu @ i będzie wszystko wiadomo...

dziewczyny mam nadzieję że się uda i będzie dobrze.... moje endometrium też zawsze nie było takie jakie trzeba.... agus daj znac jak po wizycie :) ja ide za tydzień.... dzisiaj zrobiłam tokso, kiłe, wymaz i bete i zaplaciłam 130 zł... masakra jakaś... no ale cóż.... raz na jakiś czas trzeba... pozdrowionka dziewuszki i dawajcie znać co tam u Was? :)

dziewczyny bylam u lakarza. Zrobił mi usg. Mojej kruszynce już bije seduszko i ma 6 mm wielkości :) Wedłu lekarza wszystko jest ok :) oby tak dalej!!! Niestety nie dostałam żadnego skierowania na badania, a następną wizytę mam dopiero na 3 lipca. Jeszcze idę na wizytę w poniedziałak po L4 to się zapytam jak to jest.

Gość kasiak77
agus ;) to ekstra że wszystko OK... fajnie, że serduzko już prauje! Dla mnie jest to jakoś niewyobrażalne że takie rzeczy dzieją się w kobiecym ciele :) Dobrze kojażę, że Ty też byłaś wcześniej na L4? Zdążyłaś wrócić do pracy, czy masz kontynuację???

kasiak77 - dzięki, tez się bardzo cieszę :) no tak, ja od stycznia jestem na L4 a od lipca miałam wracać do pracy i pewno od razu bym już dostała wypowiedzenie. Wczoraj dostałam od lekarza zaświadczenie do pracy, że jestem w ciązy, tak więc zwolnić mnie już nie mogą. A, no i planuje przez całe 9 miesiecy być na zwolneniu, bo nie chcę się niepotrzebnie w pracy denerwować :) Kochana teraz czas na Ciebie, oby i Tobie się udało na czas, kiedy testujesz? kobiety a co tu taka cisza ?, jak tam Wasze starania ?

aguś jak to dobrze że serduszko już bije :) ja idę do lekarza w środę za tydzień i mam nadzieję że wszystko będzie ok, dzisiaj odebrałam wyniki i chyba wszytsko ok, toksoplazmozy też nie mam... a obawiałam się bo mam zwierzęta w domu i psa i kota... jeszcze dla świętego spokoju zrobiłam bete wczoraj i mój ostatni wynik to jakoś ok 1000, a dzisiaj odebrałam wynik 62000 więc rosnie więc chyba jest ok :) mam nadzieje :P dziewczyny co tu taka cisza??? ja życze wam z całego serducha tych 2 kresek :) trzymajcie się i odzywajcie się co tam u Was:)

Gość kasiak77
agus fajnie że Ci się tak udało to poskładać... ja też miałam takie zamiary ale niestety musiałam wrócić i dostałam wypowiedzenie, ale mam nadzieję, że może uda się mi zobaczyć dwie kreseczki zanim skończy mi się okres wypowiedzenia to wszystko by się anulowłało :) a niektórzy byliby w wielkim szoku bo prawa pracy nie znają hahahaha dziewczyny trzymajcie kciuki ;) chociaż czuję że dupa w tym cyklu, a ewentualne testowanie to 23 - 24 więc jeszcze trochę... ale nie nastawiam się za bardzo!!!

Gość kasiak77
arbuzowa to my razem odliczamy czas... Powiedz mi jak to jest z tą temperaturą, mierzysz ją od razu po przebudzeniu? I gdzie? Może zacznę od następnego cyklu...

kasiak mierzę temp od razu po przebudzeniu, zawsze o tej samej porze. nawet w dzień wolny ale to nie problem mierzysz i możesz przeciez spać dalej. Termometr kupisz na allegro microlife. Na stronie http://ovufriend.pl/ będziesz wpisywac swoje obserwacje. Program sam Ci zaznaczy owulację :-) tempkę najlepiej mierzyć w pochwie. A to mój wykres http://ovufriend.pl/graph/f10058c715a8f1715339c78d338790b1 Z tym,że ja jestem pewna że owulację miałam dzień wczesniej niż pokazał program :-)

kasiak - ja też mierzyłam zawsze rano o tej samej godzinie, tylko że zwykłym termometrem też w pochwie. Przynajmniej wiedziałam kiedy była owulacja. arbuzowa - fajny ten twój wykres, taki szczegółowy :) ponizej podaję mój (w tym cyklu zaszłam w ciąze) http://owulator.pl/3378

hmmm....no właśnie nie wiadomo. Moze to było plamienie implantacyjne, albo pozostałości z ostatniiej @. Nie było to takie plamienie czysto czerwone a bardziej taki mialam śluz brudny taki brązowy przy podcieraniu. Jak powiedziałam o tym lekarzowi to od razu przepisal mi duphaston. Na szczęście plamienie ustąpiło jeszcze przezd duphastonem, tak więc jak lekarz mnie badał to stwierdził, ze wszystko jest ok, ale że mnie brzuszek troszkę boli to mam brać te leki.

Nareszcie zrobiło się tu gwarno. moje konto, agus29 Bardzo się cieszę, że wszystko u was w porządku i zdrowiutko, takie wieści człowieka podbudowują ; ) moje konto mam nadzieje, że przy najbliższej wizycie usłyszysz bicie serduszka tak jak agus29 ; ) arbuzowa1983 myślałam, że zażywając jedna tabletkę wiesiołka dziennie coś mi ona da ale po przeczytaniu ile ty ich zarzywasz ja mogę się ze swoja marna tabletka schować ; ppp Ja czekam na @ po 6 dniach zażywania luteiny, a potem kolejne badania także starania muszą poczekać ; ( Przytulańska od czasu do czasu są ale nie liczę na nic. Mam nadzieję, że ten cykl okaże się dla was owocny i zobaczycie upragnione 2 kreseczki ; )

Gość kasiak77
...no dziewczyny jestem w szoku z tymi wykresami!!! Od następnego cyklu postaram się też coś podziałać, no chyba że jednak nie będzie trzeba ;) Kurcze jak ten czas wolno leci jak na złość!!!

kasiak ten czas stoi w miejscu jak na złość. Ja kończę urlop w sobotę już do pracy więc szybciej to wszystko mi zleci.

Gość kasiak77
arbuzowa jeszcze tydzień, a u mnie pojawił się ciemny śluz... i dziś strasznie boli mnie jeszcze głowa! To czekamy dalej ;)

dziewczyny życzę powodzenia i trzymam kciuki :) ja idę w środę do lekarza to się odezwę co i jak :) powodzonka jeszcze raz i dajcie znać :P

Gość kasiak77
arbuzowa czy ten skok to dobry znak??? Zakupiłam mojemu witaminki (Macę i Salfazin), a on bunt i nie chce ich brać, bo ja sobie coś wymyśliłam... mówię mu, że to na wzmocnienie żołnierzyków, bo on bierze prochy na nadciśnienie i inne. Nie wiem jak z nim rozmawiać!!! Badań też nie chce zrobić :( aż mi się smutno wczoraj zrobiło i nie wiem, co o tym wszystkim myśleć, ja przez pół roku biegałam do lekarzy żeby w miarę doprowadzić się do porządku po anty i łykałam tabletki po których za dobrze się nie czułam, a ten witamin nie chce brać!!! Dziewczyny nie wiem co mam myśleć... ;( mam dziś doła... jeszcze czuję, że ta wstrętna @ przyjdzie

kasiak mi się wydaje,że on się boi,że go stopniowo zmusisz do badań a on woli uwazać,że z nim ok niz sprawdzić jak jest naprawde. Mój brał jak mu kupiłam> Co do temperatury to chyba dobrze ale czy się uda nie wiem...