Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Celineczka:)

Czekajac na brzdaca.

Polecane posty

arbuzowa1983 Przykro mi, że fasolka się nie utrzymała z jaka była tego przyczyna? Ja niestety jak się okazało od 4 miesięcy nie mam owulacji mam nadzieję, że po tych lekach szybko wróci. Gin powiedział mi, że w przeciągu dwóch miesięcy przy braniu luteiny i bromergonu powinnam zajść w ciąże.

Gość kasiak77
...jeździłam tyle km bo to znajoma mojego m... powiedziała że eszystko jest ok. Po odstawieniu tabsów nie miałam owulacji ale po prochach od 3 tykli pęcherzyki były piękne i duże a w ostatnim sprawdziłyśmy i pękł, więc teraz sama nie wiem co jest! Jutro z nią pogadam i zobaczę co mi powie... moje spinanie i tak nic nie dało więc może trzeba odpuścić i tyle jak mam być w ciąży to będę. :8

dziewczyny ja w tym cyklu zasadniczo się nie spinam. Biorę piguły bo muszę i samo jakoś leci. Czytam sobię książki wciągnęłam się wiec nie myslę za dużo o tym. Kancialupko fasolka poleciała bo miałam za mało progesteronu. 13 wyszedł test a 20 już zaczęło się poronienie.

Nie wiedziałam, że przez progesteron można poronić ; / U mnie na szczęście progesteron w normie. czekam jeszcze tylko na wynik testosteronu wolnego.

Gość kasiak77
hej dziewczyny ja wyluzowałam... od soboty od rana walczę z bólem zęba jadę na ketonalu - wsadził mi coś do zęba dent. ale jutro się okaże co i jak z nim :( więc w związku z tym myślę, że z owulacją może by problem...

Brrr ból zęba to straszna rzecz, szczerze współczuje. U mnie chyba Biomergon już działa bo jestem w 14 dc i mam płodny śluz i silne bóle podbrzusza, niestety ten cykl jest stracony bo mamy z moim m ciche dni więc z przytulańska nici ; /

Gość kasiak77
KANCIALUPKA no strasznie mi przykro, ciche dni to nie fajna sprawa :( ... u mnie cisza tzn żadnych oznak płodności susza... dziś 12dc nie wiem co się dzieje bo nie byłam u gina! Ząb już wyleczony niestety kanałowo :( więc jest martwy wczoraj siedziałam ponad godzinę ale mam to już za sobą, jeszcze boli po tym leczeniu ale to podobno norma... ale w związku z tym myślę że nic się nie dzieje, a przez te upały to i nic nie chce się robic, mój jak tylko zaczynam coś to mówi, że za gorąco no i tyle... ogólnie to chyba straciłam zapał i chęc walki!

Prolakktyna zbadana w normie., U mnie zaczyna się białko jajka myślę, że za 2-3 dni owulacja będzie dzisiaj mam monitoring.

Kasiak77 dobrze, że podleczyłaś zęba bo to uciążliwa sprawa. Ciche dni się skończyły i można nawet powiedzieć, że nadrobiliśmy z m braki z nawiązką ; p Powiedzcie mi czy to możliwe żeby już po tygodniu stosowania Biomergonu była owulacja? Pytam bo jestem w 18 dc a między 13-16 miałam wszystkie bardzo wyraźne objawy owulki.

Kancialupko jest to bardzo mozliwe :-) ciesze się,że się pogodziliście i udało się coś podziałać ;-)

hejka dziewuszki :) i jak tam? kiedy tetsujecie? trzymam kciuki :P mam nadzieje że będą to owocne starania :*

Gość kasiak77
Kancialupko ekstra że tak dobrze Ci się ułożyło... może Tobie się uda :) Ja dziś cierpię 15 dc i mam straszny ból jajnika, ciężko mi nogę podnieść bo tak nawala :( nie zaobserwowałam płodnego śluzu w tym miesiącu :( a zobaczymy jak ma się udać to się uda i tyle :) trzymam za nas kciuki :)

U mnie śluz płodniak się kończy jutro pewnie skok tempki. wczoraj owulacyjny robiłam i krecha ciemna aż bordowa więc teraz już pewnie pęcherzyk pękł, czekamy na efekty. Dzisiaj się dowiedziałam,że dwie moje znajome zaszły. Jedna stara się o pierwsze dziecko już półtora roku w tym po drodze miała poronienie i bardzo mocno 3 mam za nią kciuki. Druga zaś wpadła...ma już 4 dzieci i to będzie piąte...a ja nie mam chociażby jednego :-( smutno mi

Dzięki dziewczyny. Powiem wam, że taki odpoczynek od siebie 2 tygodniowy z moim m podziałał na nas bardzo korzystnie. Czuje się jakbyśmy mieli miesiąc miodowy, od 6 dni przytulańskom końca nie widać ; p Nie chce się niepotrzebnie nakręcać ale od 12 dc mam bardzo płodny śluz i bardzo silne bóle jajnika. Teraz jestem w 20 dc i od wczoraj zażywam luteinę na wywołanie @ choć wiadomo mogłaby nie przyjść ; ) kasiak77 może mimo braku płodnego śluzu coś się wykluje, miejmy nadzieję. arbuzowa1983 Nie smuć się słońce, wiem, że to przykre kiedy co chwile człowiek dowiaduje się, że następna znajoma spodziewa się dziecka a u ciebie nadal nic. Mnie się przykro zrobiło ostatnio na uczelni jak siedziałyśmy z dziewczynami, gadałyśmy, każda oczywiście dzieciata dawno i padło pytanie czemu się tak ociągamy z powiększeniem rodziny skoro 3 lata po ślubie jesteśmy, to nie są miłe sytuacje. Miejmy nadzieję, że ten cykl okaże się dla nas szczęśliwy ; )

kancialupka no tak jest z tymi pytaniami od znajomych i rodziny... nie wszystkim człowiek chce mówić że ma się jakieś problemy :/ no ja ogólnie czuję się ok...ale powiem Wam że cały czas się martwie oby wszystko było ok, teraz zaczynam 12 t.c ale narazie wie rodzina i najbliższe koleżanki... teraz idę do lekarza 17 lipca to zobaczymy co mi powie.... lękam się strasznie :/ czasem mnie coś zemdli.... szybciej się męczę...ale ogólnie jest ok :) dziewczyny trzymam za Was kciuki... wiem jak to jest...ja latałam na monitoring,brałam clo, pregnyl...i dupa.... a jak mój lekarz pojechał na wakacje i nie miałam monitoringu,położyłam kreche że na pewno teraz się nie uda bo ani pregnylu,ani monitoringu.... a tu niespodzianka:) mój m twierdzi że udało się bo się nie stresowałam i nie napalałam :) powodzonka dziewuszki.... trzymam kciuki :) pamietajcie że trzeba dbać o facetów...zeby sie zdrowiej odżywiali i nie truli żołnierzy :P

moje konto Cieszę się, że u was wszystko w pożądku, jak to już 12 td to wszystko powinno już pójść z górki, najważniejsze przeczekać ten pierwszy trymestr. Chyba faktycznie coś w tym jest, że jak człowiek odpuści trochę to jest czasem większa szansa, dlatego ja trochę odpuściłam będzie co będzie. Życzę wam zdrówka i pomyślnej wizyty ; )

Co tam dziewczyny u was? Coś zamilkłyście, pewnie intensywnie działacie ; p Kiedy testujecie?

Gość kasiak77
...u mnie nic nowego 19 dc. (teraz ja mam małe ciche dni :( czy oni muszą być takimi egoistami) W poniedziałek zaczął mnie boleć jajnik i jeszcze go czuję ale to było straszne, boli mnie tylko prawy lewy nic z tego co zdążyłam zauważyć po odstawieniu tabsów. I nie czekam na testowanie bo nie było specjalnie nacisków i pracy, więc @ przyjdzie gdzieś koło 22- 23. ale dziś zimno brrrrrrrrrrrrrr

Cześć Dziewczyny ja jestem 3-4 dni po owulacji to jeszcze czasu dużo do testowania. Strasznie mi się biust powiększył po owulacji hm nie wiem co mysleć

Ech z facetami to tak czasem jest. Ech z nimi źle bez nich jeszcze gorzej. Kasiak77 Mam nadzieję, że wasze ciche dni szybciutko miną i wszystko będzie w pożądku, a jakie tabsy odstawiłaś? U mnie chyba też nic w tym cyklu nie będzie bo mimo tego, że biomergon chyba zaczął już działać przytulańsko było 15 dc a ja największe objawy owulacji czułam w 13 dc. Ja jestem teraz w 23 dc boli mnie podbrzusze jak przed @ więc pewnie przyjdzie @ normalnie. Niestety coraz częściej odczuwam skutki uboczne biomergonu mdli mnie, jest mi niedobrze, szybko się męczę i jem za dwoje ; / arbuzowa1983 trzymam kciuki by ten powiększony biust był oznaką pojawienie się wkrótce dwóch kreseczek ; )

Kancialupko nie wiem czy on czasem się taki nie zorbił bo skoczyła mi prolaktyna...zbadam w poniedziałek.

Ja też mam podwyższoną prolaktynę, niestety mój mały biuścik się nic a nic nie powiększył, a szkoda ; p

Zanim zaczęłam zbijac prl w lutym też mi w cycki nie poszło,że tak powiem :-) chciałabym już wiedzieć czy się udało hahaha

Mój biust jest ostatnią częścią ciała, która rośnie ; / jestem dość drobna ważę 46 kg także biust adekwatny do wagi ; p Ja mam dziś 24 dc od kilku dni boli mnie podbrzusze, takie ciągnięcie i rozpychanie coś jak przed @ więc niestety pewnie się niedługo pojawi ; ( arbuzowa1983 może za dużo myślimy o tym i nakręcamy się, sama już nie wiem. Niby sie mówi żeby trochę odpuścić ale ja się ciągle łapię na tym, że ciągle siedzę na stronach związanych z płodnością i macierzyństwem ; p

Bo człowiek w duchu obawia się,że nie może mieć dzieci. Wszyscy maja na około, pytają a czemu wy nie ma cie i staramy sie wspomagac płodnośc jAK się da i weź tu wyluzuj

Gość kasiak77
KANCIALUPKO ja w listopadzie odstawiłam Mercilon, który brałam ponad 8 lat, więc wszystkich objawów cyklu uczę się i poznaję od początku :) i zauważyłam że prawy jajnik boli mnie jak z nigo jest jajeczko... Dziewczyny co do nie myślenia o dziecku to chyba się nie da :( też ciągle się łapię na tym że myślę czytam lub coś w tym stylu...

Też prawda. Dziewczyny co tu taka cisza? Wchodzę tu codziennie a tu takie pustki. Jak samopoczucia? Kiedy testujecie? U mnie 26 dc czas oczekiwania i nakręcania się ; p

Gość kasiak77
no a u mnie 22 dc i nic ciekawego... pomijając problem ze znalezieniem nowej pracy!!! I fatalne samopoczucie i problemy z facetem :(