Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adalis86

VIBURCOL - prosze o rady - pilne!

Polecane posty

Witam Drogie mamy! Mój syn ząbkuje Idą mu górne jedynki.No i pojawił się problem spania w nocy.Budzi się z krzykiem i wiszczy jakby go obdzierali ze skóry.I tak kilka razy.Szkoda mi go jest okrutnie.Poczytałam sobie i znalazłam rozwiązanie: VIBURCOL compositum czopki. I tutaj mam kilka pytań: -czy to działa? -czy jest bezpieczne? -czy ma jakieś skutki uboczne?Nie zaszkodze tym synkowi? Mój syn ma rok.No niby to homeopatia więc nie faszerowanie ale boję się trochę.Prosze o porady.

Gość ssssmamkaa
ja podawalam corci ale niestety nie pomogło(podobno to homeopatia) dawalam jak miala 2 miesiece -wtedy na kolki- nic nie dalo i na zabkowanie i tez nic.....

Ale nie działo się nic nietypowego? Na jednych działa na innych nie - ciekawe od czego to zależy:/ Poza tym jak działa to mocno?Dziecko jest jakieś zamulone?Nie chciałabym syna otumanić tylko wyciszyc uspokoic żeby chociaz jedną noc wypoczął jak nalezy.

Gość fgbhnjm,.
Mojej córci pomoagało. Poleciła pediatra i położna, więc bezpieczne.

Gość ilkoooata
mozesz podac, nie zaszkodzi jeśli nie zadziała, polecam Paracetamol w czopkach

No podoawałam paracetamol ale to jednak lek jest nie chcę naduzywać.Mój syn właśnie taki rozdrażniony mocno jest,niespokojny,rzuca się w nocy i budzi z płaczem.Dlatego pomyslałam,ze viburcol pomoże.

Gość świeża bułka z makiem
Autorko ja daję dziecku od urodzenia (oczywiście nie codziennie!) na kolki niestety nie pomagało-zaznaczę, że synkowi nic nie pomagał-6 rodzajów kropel,masaże,specjalne butelki... Na ząbkowaniu dopiero zauważyłam działanie tych czopków-dziecko robi się spokojniejsze,mniej płacze.Staram się nie podawać mu codziennie czopka, chyba że jesy wieczór pt. tragedia w trzech aktach,wtedy idzie czopek,nurofen,i bonjela gel- w naszym przypadku to wybawienie.Na codzień oczywiście leków mu nie daję.Dziecku nie szkodzi,po 1 czopku nic mu nie będzie. no chyba że ktoś zaaplikuje cały wagon.. myślę że nie sposób tego przedawkować,dziecko nie jest otumanione.

A jak szybko od podania to działa?Bop ja podam mu to przed snem na noc.

Gość po ok 20 minutach
zadziała

Gość u nas to podzialalo
ale jednak najlepiej dziala angielskie granulki Teetha

Gość aaaaaaaaaaavbbbcgfdf
tak jest na recepte

Jest na receptę ale da się kupići bez - zalezy od apteki. Skład ten sam nazwa trochę inna Viburcol compositum.UE zażyczyła sobie tego by był na receptę.

Jak mojej córce szły dolne jedynki to dawałam Viburcol, Nurofen i jeszcze żelem smarowałam dziąsła. I to nawet przez kilka dni pod rząd. Pytałam pediatre i powiedział, ze jak najbardziej można.

Gość avelaa
Jak byłam z moją córeczką w szpitalu to też podawano tam Viburcol dzieciaczkom, które z racji choroby i różnych dolegliwości były rozdrażnione, płakały i miały problemy ze spaniem. Po powrocie z niego dowiedziałam się, że preparat ten jest tylko na receptę. Znalazłam jednak aptekę interentową, w której można go kupić bez recepty. Opisałam to na swoim blogu: http://mama-i-gu.blogspot.com/. Na dzień dzisiejszy sprawdzałam i jest tam on jeszcze dostępny. Kosztuje ok. 21 zł. Nie pamietam dokładnie.