Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 983g5h356

Prawo pracy - kto się zna???

Polecane posty

Gość 983g5h356

No więc mam płacone na godziny. Dziś w czasie pracy nagle rozbolał mnie brzuch, dostałam biegunki. Nie zdążyłam odejść parę kroków od ubikacji a już musiałam z powrotem wracać i to w pośpiechu aby w portki nie narobić. Poszłam do szefa i poprosiłam o to aby dał mi zwolnienie do reszty dnia bo nie dam rady pracować. Oczywiście się nie zgodził, kazał wziąć z apteczki stoperan i tyle. No i nawet wzięłam ale to nic nie dało. Następne 3 godziny (czyli do końca pracy) przesiedziałam w kiblu. Przed wyjściem szef mi powiedział, że mi nie zapłaci za te ogółem 4 godziny kiedy to siedziałam w ubikacji bo nie pracowałam. Powiedzcie czy on ma tak prawo zrobić?

Gość normalnie szok
gdzie ty pracujesz co to za szef on powinien cie do lekarza zawiesc a nie tak chamsko sie zachowac moim zdaniem absolutnie nie ma prawa ci nie zaplacic ...walcz o swoje w pracy bylas to jest niedopuszczalne zachowanie pracodawcy powiedz mu to jak bedzie sie ewsciekal nadal zadzwon do pipu oni ci wszystko wytlumacza

Gość zadzwon do UP-tam jest darmowy
prawnik, na pewno Ci doradzi nienawidze takich szefow...Jeden taki mnie straszyl...skonczylo sie tym, ze sie wkurzylam i to ja zaczelam go straszyc PIPa...

Gość dostaniesz wynagrodzenie,
jeżeli będziesz mieć od lekarza zaświadczenie,że byłaś niezdolna do pracy art.80 i 92 Kodeksu pracy,bez procesu raczej się nie obejdzie

Gość 983g5h356
No tylko skąd takie zaświadczenie wezmę, bo przecież z takiego powodu nie leci się jednak do lekarza... Czyli pewnie kasy nie dostanę...