Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssssssad

luteina

Polecane posty

Gość ssssssad

Czy jak biorę luteine na wywołanie okresu a podejrzewam ciążę to czy okres może się pojawić ? Słyszałam że luteina wspomaga ciążę, więc czy istnieje taka możliwość ?

Jeśli jesteś w ciąży to nie dostaniesz okresu. Luteina go wtedy nie wywoła, będzie miała inne zadanie - będzie podtrzymywać ciążę.

Gość szokwszoku
jezeli jestes w ciazy to nie, to chyba logiczne nie uwazasz?

Gość szokwszoku
skoro podejrzewasz ciaze, to po co bierzesz luteine na wywołanie ?

Gość ssssssad
widzisz . Okres można dostawać nawet do 3 miesiąca. moja babcia tak miała więc stąd moje obawy. a luteina została zapisana przez lekarza ale zanim ją kupiłam to kochaliśmy się z mężem więc istnieje ryzyko że zaszłam. tydzień po stosunku kupiłam luteine i dostałam okres tylko jest on bardzo słaby. mało obfity i bezbolesny. natomiastm oje piersi szaleją z bólu . :(

Krwawienie w ciąży może występować, ale nie jest to okres, jak myśli wiele kobiet. Jest to zazwyczaj plamienie, taki skąpy "okres". Jest to normalne i może występować w pierwszych miesiącach ciąży. Bardzo możliwe, że zaszłaś w ciążę, zwłaszcza jeśli bolą cię piersi, a nigdy wcześniej tak nie bolały. Bierz luteinę nadal, bo jeśli ma sz niedomogę lutealną to możesz stracić dziecko. Luteina ci nie zaszkodzi. W dniu, w którym powinnaś dostać okres zrób test (dobrze go powtórzyć następnego dnia, bo może nie wyjść prawidłowo za pierwszym razem). Jeśli się okarze, że w ciąży jesteś bierz luteinę i nie przerywaj. Powiedz o niej lekarzowi. Jeśli test wyjdzie negatywny, odstaw luteinę i normalnie dostaniesz okres.