Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dweferw

Czy zakonnice malują się ?

Polecane posty

Gość dweferw

nie chodzi mi o jakieś wielkie makijaże ale np. lekki korektor czy tusz?

Gość operator koparki
nie

Gość zakonnica in home
nie. nie mamy takiej potrzeby :)

Gość dweferw
bo ostatnio moja siostra przełożona powiedziała - a ty się, siostro Klementynko, malujesz czasem?, ja - nie, dlaczego siostra pyta? - trochę nie zaszkodzi hehe. to wszystko

Gość dfgdfg
Malowanie moze nie, ale czy one gola nogi i pachy? Czy im nie wolno?

Gość ....o.....
a masturbują się?

Gość zakonnica in home
ja pachy golę ze względu higienicznych, nóg nie golę ;)

Gość dweferw
nóg nie golimy, przynajmniej my dziewczyny z zakonu :D pachy jak ktoś już wspomniał - sprawa higieny

jako żony Jezusa, nie muszą Mu sie podobać, w końcu jest Nieboszczykiem wiszącym na krzyżu.

Gość Klaudia12445
..ja slyszalam ze ksieza maja kochanice zetknela sie tym siostra zakonna kiedys?

Gość dweferw
niektórzy mają, w parafii obok proboszcz ma syna 17 letniego, z miejscowości z której pochodzę wikariusz przespał się z uczennicą liceum i też zaszła, myślę że to nie jest wcale temat tabu, każdy o tym doskonale wie

Gość ....o.....
a golenie pach to jaka to higiena? prawdziwy facet pach nie goli a higienę zachowuje

Gość komin-iarz
raczej można się domyślać dlaczego zakonnice lubią długie i grube świece zapalać :)

Gość borys26
niektore zakonnice sie rżną,a wy pytacie czy sie maluja

Gość dweferw
haha ale wy macie historie :D szczerze bardzo mnie śmieszy jak ktoś opowiada takie rzeczy o księżach czy siostrach, ale szczerze a nie ironicznie mówię, albo jak ktoś jak mnie widzi w habicie na ulicy to przechodzi na drugą stronę i odwraca wzrok, bo pamiętam jak sama tak robiłam ;)

Gość dweferw
w zakonie raczej się nie "rżną", na parafiach - nie wiem, nie pytaj :D

Gość komin-iarz
a dwie zakonnice idące obok siebie to pech podwójny i lepiej do pociągu nie wsiadać , pierwszy wagon za lokomotywą odpada całkowicie

zadałem sobie pokutę i przeczytałem Dzienniczek siostry Faustyny, nie sądzę by się malowała, a z najbliższych mi ludzi, szwagierka była rok czasu w zakonie, uciekła, jak sie dowiedziała, że może być kochanką mateczki przełozonej. Prawda najprawdziwsza.

Gość cmvp
ta a do komputera macie dostep? co Cie sklonilo zeby isc do zakonu?

Gość dweferw
Mamy komputery w pokojach. Co mnie sklonilo? Jak mialam zostac starą panną to wolalam juz zostac zakonnicą.

Gość cmvp
a powiedz jak to wyglada? modlicie sie duzo? z wygody tam poszlas rozumiem? ja bym wolala byc stara panna :D przynajmniej na wolnosci by sie zylo :P poza tym zawsze jest ktos kto sie zainteresuje Toba

moja ciocia sie nie maluje, a to czy sie goli to ja nie wiem bo pod ta kieca nic nie widac :P

Gość Gość 1235

nie wierze w to ze zakonnice nie uprawiają seksu, każdy tego potrzebuje, po za tym słyszałam od byłej zakonnicy ze jeżeli nie jesteś jakaś „ważna „ zakonnica to jesteś gorzej traktowana

Gość kizia
Dnia 7.03.2012 o 20:57, Gość dweferw napisał:

nie chodzi mi o jakieś wielkie makijaże ale np. lekki korektor czy tusz?

No coś ty! 🙂Zakonnicom nic nie wolno bo w kk kobiety sa traktowane jak zło konieczne. O makijażu czy fryzurze moga tylko pomarzyć.  A przecież dzięki Dobrawie mamy w Polsce chrześcijaństwo i smiem twierdzić, że dzięki kobietom kk istnieje do dzisiaj. Zobacz sobie ile kobiet jest w niedzielę na mszach a ile mężczyzn ! Księżom wolno wszystko co dusza zapragnie.  Pewnie gdyby mężczyźni mogli rodzić dzieci to kobiet by nie było. 😞

Gość gość
Dnia 7.03.2012 o 22:00, Gość cmvp napisał:

a powiedz jak to wyglada? modlicie sie duzo? z wygody tam poszlas rozumiem? ja bym wolala byc stara panna 😄 przynajmniej na wolnosci by sie zylo 😛 poza tym zawsze jest ktos kto sie zainteresuje Toba

hahaha dzien mniej więc ej wygląda tak. wcześnie rano rózaniec, potem msza, śniadanie , potem praca, obiad, potem do celi na godzine, potem praca, czas wolny ok 1 h - to znaczy nie możesz opuszczać zakonu, książke jak chcesz przeczytac to tylko taka jaką zatwierdzi siostra przelożona, a nie taka co ciebie interesuje, kolacja dla rozrywki rozaniec i ny ny aa - tak to mniej więcej wygląda

Gość gość
Dnia 7.03.2012 o 21:40, bmblondyn napisał:

zadałem sobie pokutę i przeczytałem Dzienniczek siostry Faustyny, nie sądzę by się malowała, a z najbliższych mi ludzi, szwagierka była rok czasu w zakonie, uciekła, jak sie dowiedziała, że może być kochanką mateczki przełozonej. Prawda najprawdziwsza.

ha Dziennik Faustyny przez dziesiątki lat był na indeksie ksiąd zakazanych przez Kościół, a dzisiaj Faustyna jest uznawana za świętą - i takie oto są absurdy w kk 🙂