Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdenrgjhb

Wkurza mnie jak zanjomi czy rodzina pyta sie czy robie cos z cerą

Polecane posty

mam 28 lat :) ja robilam je dawno temu. nie jsetm obeznana, ale troche ddoswiadczylam, rowniez zlych diagnoz ktore mi z twarzy pobojowisko robily :( te testy robilam wiele lat temu i one byly platne tylko wtedy, nie byly refundowane, kosztowalo mnie to cos okolo 200 zl? a moze i 100? i to zleca alergolog. zazwyczaj tylko w poradnia alergologicznych je robia, ale musialabys zapytac w przychodni moze cos sie zmienilo. z kolei wymaz ze sliny na candide kosztuje u mnie 30 zl, wiec duzo mniej. jak bedziesz nastepnym razem u derma, to wymus zrobienie wymazu ze zmiany chorbowej, bo niewykluczone ze cos innego sie wdalo. ale to co piszesz mi dosc jasno by wskazywalo, ze przyczyna tkwi w candidzie/azs/

Gość fdenrgjhb
Ja jetsem ladna z buzi, ale gdyby nie te syfy..wiecie jaka bylabym szczesliwa? w dodatku teraz nosze aparat, to mi troche uniemozliwia jedzenie pewnych rzeczy, czlowiek chudnie, co i tak jestem chuda strasznie. :(

Gość fdenrgjhb
no nie mam. A odp mi na pytania ? :)

Gość gdsdsgdgsdgdgs
testy alergiczne... musisz zrobic testy. wydajemi sie ze jak bedziesz unikac alergenów, to bedzie lepiej. co do trądziku... ja bym odpowiedziala tak. WALKA Z CERĄ TRWA CAŁE MOJE ŻYCIE, TAK DŁUGO ŻE ZACZĘŁAM W WIEKU 15 LAT AŻ DO DZIŚ. KROSTY OCZYWIŚCIE SĄ DOKUCZLIWE, JEDNAK NAJGORSZE SĄ SPOJRZENIA WSPÓŁCZUJĄCYCH MI LUDZI, ICH DOBRE RADY. pamiętam spojrzenie jednej z moich kolezanek ze studiow zaocznych, ktora mloda gówniara pytala: czemu nie masz dzieci?no powiedz! no zrob sobie dziecko! nie wiedziala, ze ta osoba zachodzi w ciaze i roni w 2 miesiącu co pól roku od szesciu lat:(:( a ja skąd wiedzialam, znalam jej kolezanke z pracy i opowiedziala mi ten dramat. ludzka glupota...

Autorko, powiem Ci jedną rzecz - jeżeli Twoje problemy nie wynikają z zaburzeń hormonalnych o podłożu chorobowym, lecz się od wewnątrz. A nie maziając tą biedną niczemu niewinną twarz jakimiś chemikaliami.. Problemy z cerą w 90% przypadków są nierozerwalnie związane z jelitami. Próbowałaś kiedyś oczyszczać jelita? I nie, nie herbatkami z senesu, kruszyny itp, nie tędy droga.. Są różne kuracje, cytrynowa, z kefiru, z suszonych owoców.. wystarczy pogrzebać w internecie. Jest też szybki sposób - lewatywa. Dla niektórych to bezsensu, łączenie naprawy cery i lewatywy - ale wystarczy poczytać fora, prawie każda dziewczyna pisze, że po oczyszczeniu jelit znacząco poprawiła się jej cera. I nie napiszą Ci tego w żadnej kolorowej gazecie, czy na odchodowym portalu w stylu "uroda.pl", bo na takich poradach nie zarobią, a na reklamowaniu nowego żelu na trądzik jak najbardziej ...

Gość fdenrgjhb
ale lewatywa az ? :( o jej.. ale dalyscie mi do myslenia. teraz moja skore bede stawiac na 1 miejscu. wszystko co najlepsze to z mysla o niej :)

Gość kgckyxtxkclhyvluv
ja z tym zmagam sie od 15 roku życia. Obecnie mam 27. Dermatolog w wieku 25 lat powiedziała mi że wyrosnę ale chyba nie spojrzała na mój rocznik :/ zmieniłam lekarza. Tabletki anty nie pomagały. Antybiotyki i inne leki tylko na jakiś czas. Lekarz zrobił mi masę badań między innymi z krwi. ALe wyniki były ok. Więc został zrobiony wymaz z twarzy i wyszedł gronkowiec. Pomógł unidoks. Ale wiem, że to też tylko na jakiś czas. Ostateczność to retenoidy.... Ale obecnie jestem w ciąży i moja cera wygląda dobrze. Czasami coś tam wyskoczy. Jem w miarę zdrowo. I na twarz używam delikatnych środków.

w jelitach zalegaja rozne tresci, one zatruwaja organizm. moze tak byc. a potem wychdzi skora. ale nie polecalabym lewatywy, dopoki jelita sa drozne.

Drożne jelita, nie oznaczają czystych jelit :) Przecież te kuracje nie zostały wymyślone dla ludzi z zatkanymi jelitami, tylko dla tych, co mają problemy. A trądzik to jest problem. Nie namawiam Cię do lewatywy, ale ja np robiłam, i muszę powiedzieć,że cerę mam o wielę ładniejszą, nawet skóra jest lepsza,ma ładniejszy odcień, jest taka..zdrowsza.. a jelita miałam i mam drożne :) A to, co z człowieka wychodzi po lewatywie... to aż strach, naprawdę. I wcale mnie nie dziwi, że to może rzutować na problemy nie tylko z cerą, ale zatruwać cały organizm..

Gość fdenrgjhb
ale gdzie sie robi ta lewatywe? to boli? Kto Ci ja robil i placilas cos ?

przy odpowiedniej diecie, bogatek w blonnik, lewatywy nie sa konieczne. ja wiem co mi szkodzi i co pomaga. lewatywy nie mialam i nie wydahe mi sie by byla y mnie wskazana. przy czym pamietaj o tym, ze lewatywa wyplukuje takze ta dobra flore jelitowa, i chocby z tego powodu nie bylabym taka entuzjastwa, gdyz problemy trawienne (nawet te niewidoczne na pierwszy rzut oka a takze te ktore sie objawiaja na cerze) sa rowniez powodem zlej flory. dlatego bym uwazala.

To może od początku. Lewatywa nie jest środkiem przeczyszającym. Są dostępne wlewki np. Enema, w aptekach, te mają po prostu wywołać wypróżnienie, przed zabiegami, porodami itp. Lewatywa lecznicza ma za zadanie oczyścić jelita,a co za tym idzie cały organizm.. I nie, nie niszczy naturalnej flory bakteryjnej. Może gdyby ktoś robił ją codziennie przez miesiąc, to tak. Można znaleźć wiele przepisów na płyny do lewatywy, z cytryną, z kawy, z rumianku ... Polecam tą stronkę : http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_lewatywa_-_kiedy_czy_i_dlaczego_warto_oczyszczac_organizm_cz1.html Trafiłam na nią już po zrobieniu lewatywy, ale jest bardzo sensowna i pomocna :)

Gość fdenrgjhb
nie no.. po prostu bede na prawde sie zdrowo odzywiala bo mi strasznie zalezy, tymbardziej ze teraz tymi szalikami sie czlowiek okrywa, to troche jednak sie skora zanieczyszcza, ale jak wyjdzie na ulice to tego wszystkiego nie widac, co jest pochowane pod.. a jak lato przyjdzie? Dlatego zaczynam juz teraz.

Piztacie - doraźnie, w postaci roztworów soli stosuje się w celu wywołania wypróżnienia. Ale w lewatywie leczniczej chodzi o coś innego, wiadomo, że się wypróżniasz, ale po 1 nie jest to działanie docelowe, po 2 płyn starasz się utrzymać w jelitach jak najdłużej, nawet do kilkudziesięciu minut, po to, żeby leczyć jelita, a nie tylko się wyrobić.. Zeby obmyć je ze złogów, kamieni kałowych, resztek oblepiających jelita.. tego nie usuniesz zwykłą wlewką..

Gość fdenrgjhb
Tak czy inaczej, bardzo wam dziekuje za pomoc dziewczyny ! pomoglyscie mi i wiem jak postepowac! Pozdrawiam wsyzstkie i rowniez zycze zdrowej skory :D Dobranoc :)

Gość panna Anna23
hej autorko wyrzuc wszystkie leki i drogie kosmetyki kup zwykla masc witaminową (masc z witamina A) kosztuje od 2 do 5zł ja wczesniej mialam strasznie tlusta cere i pryszcze teraz moze jeden pryszcz na miesiac wyskoczy masci uzywam tylko na noc, bo jest troche tłusta

Gość exit110
a ja radzę zrobić badanie na nużeńca. bardzo prawdopodobne, że krosty, trądzik, wypadanie,przetłuszczanie włosów, swędząca skóra są przez niego. Ja długo szukałam przyczyny i znalazłam oczywiście w necie... Wystarczy lepszy mikroskop. nawet nie trzeba oddawać do laboratorium. Zobacz w necie jak wygląda, a potem szukaj pod mikroskopem (w wyciśniętej ropie) . Lekarz może najwyżej przepisać antybiotyk, bo przyczyny na pewno nie będzie szukał. możecie chodzić od dermatologa do alergologa ale takiego prostego badana Wam nie zlecą... A bardzo łatwo się tym zarazić, jest to po prostu roztocze - w kurzu. trudno z tym walczyć ale przynajmniej wiadomo z czym.

Teraz mam 22, a męczyłam się z trądzikiem już od 11 roku życia..Pojawiła się pierwsza miesiączka - pojawił się i mega trądzik.. Głęboki, podskórny..Wiele wizyt i u kosmetyczki, i u dermatologa, i endokrynologa .. Pomógł wreszcie ginekolog-endokrynolog który stwierdził że to przez PCOS.. Jak już udało mi się troszkę uregulować hormony, nowy ogniska przestały wychodzić, wtedy "zaatakowała" je laserem IPL - zabieg nie drogi, bo 100zł ale w moim przypadku na prawdę skuteczny! Nie mam blizn, a wszyscy zapewniali że takowe pozostaną. Ja miałam 4 zabiegi 2 lata temu i do tego czasu cud! Tzn cera nie jest jak u niemowlęcia, ale w porównaniu z tym co było zawsze to jestem wniebowzięta! Teraz raz do roku robię sobie ten zabieg laserem tak na zapas I wypijam codzienni po nawet 3-4 litry płynów - m.in. czerwonej koniczyny -tak poleciła mi pani od tego lasera IPL.

Teraz mam 22, a męczyłam się z trądzikiem już od 11 roku życia..Pojawiła się pierwsza miesiączka - pojawił się i mega trądzik.. Głęboki, podskórny..Wiele wizyt i u kosmetyczki, i u dermatologa, i endokrynologa .. Pomógł wreszcie ginekolog-endokrynolog który stwierdził że to przez PCOS.. Jak już udało mi się troszkę uregulować hormony, nowy ogniska przestały wychodzić, wtedy "zaatakowała" je laserem IPL - zabieg nie drogi, bo 100zł ale w moim przypadku na prawdę skuteczny! Nie mam blizn, a wszyscy zapewniali że takowe pozostaną. Ja miałam 4 zabiegi 2 lata temu i do tego czasu cud! Tzn cera nie jest jak u niemowlęcia, ale w porównaniu z tym co było zawsze to jestem wniebowzięta! Teraz raz do roku robię sobie ten zabieg laserem tak na zapas I wypijam codzienni po nawet 3-4 litry płynów - m.in. czerwonej koniczyny -tak poleciła mi pani od tego lasera IPL.

Gość kamilka630
Polecam drogerię BioGaleria. pl. Mają konkurencyjne ceny kosmetyków , szczególnie polecam kremy do twarzy.