Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdenrgjhb

Wkurza mnie jak zanjomi czy rodzina pyta sie czy robie cos z cerą

Polecane posty

"zel kuracja lipidowa- ziaja 13 zl tonik bezalkoholowy z alosem -6 zł kuracja zmniejszajace łojotok- ziaja 13 zł krem herbikaplant herbata zielona- 5 zł na noc uzywam kremu dove" nie chce Cie martwic, ale to sa rzeczy wypchane parafinami, glikolami, silikonami :( to nie pomaga. już naprawde lepiej sobie isc do rossmanna kupic cokolwiek z alterry :( zamiast tonikow polecam hydrolaty, jesli czujceie ze macie potrzebe stosowania. do cery tradzikowej najlepsze sa hydrolaty oczarowy, neroli, nawilzajacy bedzie aloes, jak sa stany zapalne to na lagodzenie rozany. ale mozna wszystkie! tylko nie miesza sie ich jak sie chce, sa pewne wytyczne. do nawilzania zel hialuronowy, jest neutralny, nie zapcha, a mozna go sobie mieszac z np olejkami. olejki tez dobra sprawa. i nie ma co sie bac, ze zapchaja, bo nie do konca tak dziala. do tradzikowej skory olejek wiesiolkowy jest bardzo polecany.

Gość fdenrgjhb
wybacz, ze tak mowie. ale czasami tak jest. to samo z piersiami - kobiety placza ze sa deskami, po chwili daja zdjecie modelki z odslonietymi i mowia ze maja takie same..wteyd mnie krew zalewa.. deska, to deska i juz...:O no ale o skorze teraz.. jutro ide do ginekologa po tabletki. do d-g juz chyba nie pojde bo dawno nie bylam, w dodatku przestalam ją lubiec. chcialabym poznac takiego d-g ktory by mi dobrze doradzil, a nie patrzyl czy na mnie zarobi czy nie. albo inaczej, wyprobowujc na mnie jakies nieznene masci obserwujac co sie dzieje z moja buzia. powinni pzepisywac to co jest naprawde dobre i co faktycznie pomaga, w miare mozliwosci finansowych,

Gość ola1n
moze masz przerost drozdzakow w jelicie grubym???... poczytaj o tym nie zaszkodzi. Jednym z objawow tej choroby jest wlasnie tradzik.

Gość fdenrgjhb
w dodatku stosuje tez peelingi, a Wy ? co 3 dni. 0 alkoholu(w postaci zelu, masci) punktowo benzacne. on jest dobre. ale uzywam go od kilku lat. A problemy z cera zaczely sie w 5 kl podst. teraz jestem na 1 roku studiow. :O

przy drozdzakach to ja nie wiem czy bym to tradzik nazwala. to jest tak, ze jest duzo toksyn w organizmie, to musi ktoredys wyjsc, wychodzi wiec m.in przez skore.

Gość ola1n
to jest kandydoza.. zauzmy jak twoja mama gdy bylas niemowlakiem karmila cie za krotko piersia to w przewodzie pokarmowym niemowlaka tych dobrych bakteri jest za malo. ( te dobre bakterie zywia sie drozdzakami w jelicie zeby nie bylo ich przerostu) Gdy taki niemowlak jest starszy dzieja sie rozne zle rzeczy w takim ciele.. nastepuje przerost tych drodzy, one odkladaja sie w jelicie i gnija.. Gdy sobie tak gnija to powstaja toksyny, ktore musza zostac jakos wydalone jak tylko sie da- a wiec skorą.. i tworza sie dorodne ropne pryszcze

przy kandydozie jest szereg innych objawow, wlasnie te zatoki o ktorych mowilam, zapalenia spojowe, astma, azs, alergie niet9olerancje pokarmowe, takze zaburzenia hormonalne, a takze od strony ukladu nerwowego, a tkze psychika: nerwowosc, depresje. to jest szerokie spektrum objwawow.

Gość ola1n
mama kupila 3 w 1 garnier - zel peeling i maseczka ja robie sobie tylko maseczki. Peeling powinno sie robic jak najzadziej

Gość fdenrgjhb
wiem, ze gdy bylam malutka, to mialam skaze bialkowa, najprawdopodobniej mi to pozostalo. tazke z mleka bede juz rezygnowac. tak sie napalilam na to, ze wlansie sobie gotuje wode z ziela ogorecznika i rumianku do picia, poslodze go miodem, albo sokiem malinowym :) nie cukrem. i pytanie brzmi - mam wsypac ziola do kubka i zalac wrzatkiem, czy gotowac chwile ?

"wiem, ze gdy bylam malutka, to mialam skaze bialkowa, najprawdopodobniej mi to pozostalo." czyli azs czyli to co ty masz to wcale nie jest tradzik i jestem o tym przekonana na 99,99% a po prostu azs, ktore moze sie manifestowac wlasnie jako pryszcze. to zwykle zapalenie skory.

Gość fdenrgjhb
no a ja wlasnie kupilam sobie teraz w rossmanie bo bylo na promocji z garniera 3 w 1 chyba o tym samym mowimy. bialo niebieskie. jutro go uzyję.

rumianek bym odradzala poniewaz jest bardzo silnym alergenem, a atopicy maja to do siebie ze nagle moze cie cokolwiek zaczac uyczulac. zamiast rumianku polecam nagietek, dzialanie podobne ale duzo rzadziej uczula.

Gość fdenrgjhb
no mi juz ktos powiedzial, ze to moze nie byc tradzik, tylko cos innego. ale nie pamietam juz co mial na mysli. czy atopowe zapalenie skory czy cos. nie pamietam :( a co to jest i jak sie leczy ? wszyscy d-g zgodnie twierdza ze mam tradzik🖐️ ginekolog tylko twierdzil, ze nie.

Gość ola1n
pistazie original- tak wiem o tych innych objawach ale teraz mowimy o tradziku;) no moja mama jest plaska jak deska .. nawet jak byla w ciazy i zaledwie 2 miesiace karmila mnie piersia a powinna sie co najmniej pol roku. Pozniej leicala sama chemia... i mysle ze to tez moglo sie przyczynic do tradziku. Ja mykam dobranoc;) powodzenia

czasem okazuje sie ze lekarz innej specjalnosci lepiej cie zdiagnozuje :O mi tez derm mowil ze tradzik, po jej lekach mialam twarz jak oparzona. o tym ze moge miec kandydoze ktora jest odpowiedzialna za AZS (o czym sie nie mi) powiedzial mi okulista. podstawa jest dieta, scisla dieta. leki przeciwhistaminowe jak masz objawy i bardzo delikatne kosmetyki.

Kochanie! Doskonale wiem z czym się zmagasz. Może i nie miałam jakiegoś mega wysypu, ale ciągle coś się działo na tej mojej buzi mniej lub bardziej. Była czerwona, szczególnie nos, który mam troszkę większy.:D Postanowiłam coś z tym zrobić. Zakupiłam herbatkę z bratka. Początkowo piłam 3 szklanki dziennie, bo akurat pozwalał mi na to czas, później już dwie. Dodatkowo napary także z bratka. Zaczęłam łykać Humavit. Bratek i Humavit działa tak, że oczyszcza organizm czyli w pierwszej fazie może nastąpić mega wysyp, u mnie aż tak nie było, ale coś tam powyskakiwało. Później już tylko lepiej, naprawde! trzeba brać długo, ale działa, przynajmniej u mnie. Na dodatek na noc porządnie nawilżający krem, na dzień jakiś dobry mat [używam kremu z polskiej, poczciwej barwy - siarkowa moc - chwalę sobie] Jest mega poprawa, naprawdę. Myj często buzię mydłem nawilżającym, ja używam Dove i jest to mydełko tylko i wyłącznie do buzi. Nie dotykaj, nie wyciskaj. Dasz radę, pozdrawiam! :)

Gość fdenrgjhb
Olu - imienniczko, dobranoc :) ja wiem, ze producenci chca zarobic..ale nie powinni tego opierac na nieszczesciu innych.. co innego np jakies szampony, czy nie wiem dyzedoranty..ale nie masci, kremy i zele na tradzik! to powinno byc zakazane, powinno na opakowaniu pisac tak jak jest w rzeczywistosci. bo czlowiek stara sie, wybiera jak najlepsze dla siebie..a prawda jest taka, ze bedzie pisalo to samo, co na byle jakim kremie z bazarku, ktory stam na mrozie ileś tam dni :( to smutne.Przeciwhistaminowe? nie wiedzialam o tym. skad jestescie w ogole ?

Gość fdenrgjhb
Gdy bylam mloda, to mialam problem tylko z czolem, mega problem. jakos 2, 3 lata temu mi zniklo z czola, ale wczesniej jeszcze zaczely sie problemy z policzkami, skroniami, i toz pod broda, wokol żuchwy. no i miaam tak zaognione policzki, ze postawilam na ten aknenormin, i on mi pomogl, ale wrocilo co nieco. od 2, 3 dni mam dosc duzy wysyp. nie wiem czemu. to pewnie przz jedzenie, McD itd :O

wokol zuchwy jest dosc typowe dla alergii pokarmowych, wiesz? najpierw diete. najczesciej uczula: kakao (nie ma czekolady :( ), mleko, jaja, pszenica, pomidory. najlepiej zroc sobie testy IgE swoiste. a kosmetyki - radze zrezygnowac zupelnie z tych przeciwtradzikowych rzeczy, opunktowo te olejki o ktorych pisalam, a kosmetyki to chodz po patekach ibierz probki, zeby potestowac. najlepiej naturalne jednak, u mnie one sie najlepiej sprawdzaja.

Gość fdenrgjhb
czyli tych pokarmow nie moge jesc? chodzi mi dokladnie o to miejsce (nie umiem go nazwac odpowiednio:P) kolo uszu, ale na szyi jakby.. to jest takie nietypowe miejsce. to tam tez jest problem. a gdzie sie robi takie testy ?

tak, po bokach szyi, to wlasnie tam jest to dosc typowe. ale niewykluczone ze to co innego. testy u pierwszego z brzegu alergologa, one sa z krwi. albo w domu, testy eliminacyjne. te alergeny co Ci podalam sa najczestsze, u mnie sie cześć z nich pokrywa, np mnie w ogole nie uczulaja pomidory, za to mam silna alergie na marchew. to kazdy na sobie musi sprawdzic. ale unikanie alergenu to polsrodek, zazwyczaj przyczyna jest candida i ja trzeba zwalczac. tez dietą.

Gość fdenrgjhb
i nie wiem koncu jaki typ skory mam. niby jest lojotokowa, i blyszczaca - tlusta. swiece sie godzine po umyciu, moze 2. ale z drugiej strony, jest strasznie sucha, jak rano umyje buzie, albo teraz(jestem po umyciu sie) to wokol brody i ust mam spierzchniete miejca, odpadaja drobne skorki bialawe.

Gość fdenrgjhb
Ale jestes obeznana, ile masz lat ? :) masz z tym duzą stycznosc i wiele rzeczy wiesz widze, dlatego mysle, ze warto Ci zaufac. Ale czy moge isc do przychodni i sie zwyczajnie zapytac o testy? tam sie je robi czy gdzie ? no i .. ile kosztują ? ;)

Gość gdsdsgdgsdgdgs
sluchaj robisz cos ze swoja paskudna buzia? tak sie czujesz?:(