Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania...222

Co na opryszczkę wargową??

Polecane posty

Gość hania...222

Dziewczyny co mogę stosować na opryszczkę wargową w ciąży??

Gość A czy przy takiej
Olej kokosowy na zimno tloczony podobno leczy opryszczke na zawsze , ale do jedzenie a nie smarowania .

Gość hania...222
Stosowałam wcześniej zovirax, ale z tego co się dowiedziałam to nie wolno stosować tej maści podczas ciąży.

Gość ufka22
miałam tydzień temu-lekarz mi powiedział, żebym stosowała właśnie zovirax. Pozdrawiam

Gość kolorekzielony
ja uzywam hascovir. nie wiem czy mozna go stosowac bedac w ciazy...

Gość hania...222
Mam zovirax w domu i już sama nie wiem czy użyć czy jednak wstrzymać się do jutra i zadzwonić do lekarza....

Gość nic nie stosowałam
na noc jedynie pastą do zębów smarowałam i przeszło samo

Gość ycjakaaaa
Tylko nie żadną pastą! Ja stosowałam erazaban. Na ulotce jest info ze może być stosowany w czasie ciąży i karmienia. Z opryszczką zmagam się od lat i nic nie likwiduje jej w takim tempie jak własnie erazaban.

Gość nic nie stosowałam
a niby dlaczego nie? Ty się zmagasz z opryszczką od wielu lat, a ja miałam ostatnio opryszczkę x lat temu i teraz w 14 tc jakoś zeszła mi sama bez żadnych maści i leków tylko smarując na noc pastą

Zovirax smaruj. Toz to cienka wartwa wsmarowujesz. Moja ciocia jest ginem i ok 23 tygodnia wyskoczyla mi to powiedziala, ze bez problemu mam tym smarować. A co najlepsze zmagam sie z opryszczka od dziecka, zawsze wyskakiwala w nie odpowiednich momentach ( przed slubem ;) ) i trwala dlugo, dlugo byl strupek. Wtedy wyskoczyla, posmarowalam zoviraxem nie bylo w ciagu jednego dnia!! Nigdy tak szybko mi nie znikla. I w szoku jestem, ze na 9 miesiecy tylko raz na 1 dzien wyskoczyla.. normalnie w roku mialam kilka razy..

Gość moik
z własnego doświadczenia polecam okłady z kawałeczków czosnku. Ekspresowe leczenie. Zovirax i reszta wymięka.

Nawracające opryszczki trzeba przeleczyć (oczywiście nie w ciąży) Ja zrobiłam sobie kurację hascovirem w tabletkach. Przez 7 dni brałam po jednej tabletce 800 ;P (ale podobno wystarczy 200 ;) ) ja po prostu miałam akurat takie tabletki :) Już z rok nie miałam opryszczki, a jak mnie zaczyna swędzieć biorę jedną tabletkę i po wszystkim ;)