Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

UwazajNaMnieOn

czy sa kobiety ktore czekaja z sexm do nocy poslubnej

Polecane posty

Tak, troszkę nie wyszłam na tym zdjęciu :D I młoda taka jakaś, ale to in plus :D

Gość delikatna.
Ja czekam z seksem do ślubu. Jestem wierząca i praktykująca -nie dlatego, że mi rodzice kazali albo z tradycji. Naprawdę czuję i wiem, że Bóg istnieje i kocha nas, doświadczam od Niego wiele dobrego. Nikomu jednak nic nie narzucam. Wierzę w prawdziwą miłość, nieegoistyczną. Mam 27 lat. Pokus miałam sporo, żeby zmienić zdanie, jednak wiem, że potem źle bym się z tym czuła. Niektórzy próbowali zmienić moje zdanie, obiecywali wycieczki, wpływy itp, ale to mnie nie ciągnie. Chcę być tylko dla jednej osoby na zawsze i nie chcę mieć żadnych porównań, nie będę zdradzać, miłość to miłość. Szanuję jednak osoby, które myślą inaczej ode mnie, mają takie prawo, każdy decyduje o sobie, bo to jego życie. Pozdrawiam :)

Gość delikatna.
Ja czekam z seksem do ślubu. Jestem wierząca i praktykująca - nie dlatego, że mi rodzice kazali albo z tradycji. Po prostu czuję i wiem, że Bóg istnieje i nas kocha. Doświadczam wiele dobra od Niego. Dał nam seks, byśmy się nim cieszyli w małżeństwie, gdy już jesteśmy jako "jedno ciało", na dobre i złe. Wtedy też unikniemy zranień (w razie rozstania), bo seks bardzo zbliża. A znam sporo dziewczyn, które nie mogą się otrząsnąć po rozstaniu, wspomnienia seksu to jeszcze bardziej "utrudniają". Nie wspomnę już jak wiele chłopaków ucieka gdy dowiadują się o ciąży. Wierzę w prawdziwą, nieegoistyczną miłość. Jednak nie narzucam nikomu swoich poglądów. Mam 27 lat. Miałam sporo okazji by zmienić zdanie, jednak nie zrobiłam tego, bo wiem jak źle bym się potem z tym czuła. Mam zasady, których nie chcę łamać. Chcę być tylko dla jednego człowieka na wyłączność i na zawsze. Nie będę zdradzać i nie chcę mieć żadnego porównania, bo po co mi to, miłość to miłość. Chcę mieć intymną, głęboką relację tylko z jedną osobą, dlatego będzie to dla mnie wyjątkowe. Rozumiem, że inni mogą myśleć inaczej ode mnie i szanuję to. Każdy ma prawo decydować o swoim życiu i żyć według swojego własnego sumienia. Pozdrawiam :)

Gość delikatna.
ups, myślałam, że poprzedni mój post się nie zapisał....

delikatna przyznam ci racje .... wlasciwie jestem katolikiem dzieki swojej pra babce gdyby nie ona bylbym dzis ewangelikiem - czlowiekiem poddanym a tak jestem wolny i wychowany w kulturze lacinskiej a nie barbarzynskiej bez Boga czy bizantyjskiej ktora podporządkowuje sobie wszystkich i wszystko

Gość delikatna.
Dobrze, że jeszcze jakiegoś chłopaka interesuje czy są dziewczyny z takimi zasadami. Znam wiele takich osób, tylko musisz wiedzieć gdzie szukać. Na dyskotece lub tutaj raczej trudno będzie takie znaleźć, ale w jakiejś chrześcijańskiej wspólnocie typu "Odnowa w Duchu Św." jest większość dziewczyn, które chcą czekać do nocy poślubnej. Nie jest ich wcale tak mało jak to się zwykle myśli. Masz szansę :)

Gość gajowy_ruchała
carolina moze umówimy sie ??

Gość niewiarygutka
Też chciałam kiedyś czekać. Trochę lat wstecz moja odpwiedź na to pytanie byłaby twierdząca. Potem życie zaczęło za mnie pisać scenariusz... Obecnie jestem bardzo daleko od Boga.