Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość będę znowu mamąąą

bóle pleców w ciąży

Polecane posty

Gość będę znowu mamąąą

witam, jestem w 13 tyg ciąży, potwornie bolą mnie plecy, nie mogę długo chodzić, długo leżec, w nocy się budzę z bólu, wiem, że to wczesna ciąża ale ze względu na moją wadę kręgosłupa(przepuklinę, dyskopatię i jeszcze pare innych) lekarz ostrzegał że bóle mogą wystąpić szybko. Wizytę mam dopiero za 3 tygodnie dlatego chciałam Was zapytać czy brałyscie w ciąży może jakieś masaże na kręgosłup, a może jakieś delikatne zabiegi. Wiecie coś moze co jest dozwolone. Dzięki za odp.

Gość pitulinka
ja chodzilam do fizjoterapeuty...poczekaj jak miednica bedzie sie rozchodzic...

Gość xdxd
kinesiotaping proponuje to sa taki "tasmy" niewiem jka je nazwac ktore zakladaja ortopedzi, bol mija bezpowrotnie u jednych juz po tyg. u innych ciut pozniej... pasy nalezy zmieniac co tydzien koszt okolo 50 pln, mozna normalnie sie z nimi kapac

MasaZ u fizjoterapeuty pomaga, ale tylko na kilka dni. Prawdziwe cuda zdziałały ćwiczenia na piłce. Po kilku tygodniach ból praktycznie zniknął a wcześniej miałam tak, ze nawet kilku kroków dobrze nie mogłam przejść.

Gość będę znowu mamąąą
dziekuję Wam bardzo za pomoc, tylko ja nie wiem czy mogę ćwiczyć bo jestem na podtrzymaniu, zadzwonię do lekarza i zapytam.

Gość Też jestem w 13 tygodniu
:) Ja właśnie też słyszałam o tych ćwiczeniach na piłce. Ale skoro ty masz ciążę na podtrzymaniu to lepiej zapytaj lekarza. A na kiedy masz termin jeśli można wiedzieć?:)

Gość będę znowu mamąąą
napisałam w 13?:) kurczę kliknęłam obok w cyferkę jestem w 12 tyg mam termin na 26 września:) A ty? |I skąd jestes?

Gość Też jestem w 13 tygodniu
Ja dopiero dzisiaj zaczęłam 13 tydzień:) Jestem z okolic oświęcimia. A ty?:)

Gość będę znowu mamąąą
ja mieszkam koło Wrocławia:)