Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiakarolinaw

kiedy zajść w ciąże??

Polecane posty

Gość asiakarolinaw

Powiedzcie kiedy najlepiej zajść w ciąże?? jak mam sie do Tego przygotować, jak ma przygotować sie partner??? jakies specjalne zalecenia???

Iść do ginka, zrobić podstawowe badania które zaleci. Odstawić antykoncepcję i do dzieła:D

Gość asiakarolinaw
mam na myśli jakas diete.. itp... jesli Ci moj temat nie odpowiada to sie nie wypowiadaj na jego temat :) pozdrawiam :)

Jaką dietę? Zacznij brać kwas foliowy idź do gina na kontrolę powiedz, że myslisz o dziecku on Ci wszystko powie pierwsze słyszę, żeby kobieta która chce mieć dziecko stosowała dietę.

Gość asiakarolinaw
chodziło mi o takie odpowiedzi jakich udzielila mi mirka i milka ... i nie obrazaj mnie bo ja tego nie robie jesli chodzi o Twoja osobę.. dziękuje wam za odpowiedzi .. miłego dnia kobiet :)

Kwas foliowy np folik dobrze zacząć już 3 miesiące przed rozpoczęciem starań.

Gość asiakarolinaw
nie stosuje zadnej antykoncepcji... kwas foliowy bez recepty o ile dobrze myśle?? jakiś czas temu ginekolog stwierdzil u mnie poronienie biochemiczne samoistne... bo jednego dnia hcg miałam 23,7 aa po 2 dniach juz 1,00.. miałam też problemy przez ostatnie kilka miesiaecy z regularna miesiączka.. raz była raz nie.. ale wszystkie badania takie jak usg i progesterony wyszły wporządku..

kwas foliowy dostaniesz w każdej aptece i jest bez recepty bierze się raz dziennie i dobrze jest zacząć go brać nawet na kilka miesięcy przed ciążą choć większość kobiet o tym nie myśli i tak bierze dopiero po zajściu w ciążę. No i wizyta u lekarza-gina powiedz mu, że myslisz o dziecku pewnie zleci cytologie o ile ostatnio nie miałaś i pewnie nic więcej resztę badań robią w trakcie ciąży choć to zależy od lekarza.

Gość asiakarolinaw
cytologie miałam robiona z pół roku temu i wszytsko ok.. mam 22 lata... a to jakiś problem ??:>

Gość histeryczkaXXX
ja tez zaczynam starania:) od 3 miesiecy zazywam femibion-dla kobiet planujacych ciaze. wiekszosc badan porobiłam, wczoraj byłam na usg piersi, zostało mi do zrobienia badanie na progesteron zeby zobaczyc czy wogole mam owulacje, bo mam nieregulrny okres, dlugo bylam na tabletkach. ogolnie czas zacząć działać, mam 30 lat:)

Gość asiakarolinaw
ja 22 ale stwierdziliśmy że jak nie teraz to kiedy z moim partnerem jestem juz 5 lat wiec czas najwyzszy :) aa te tabletki co bierzesz sa bez recepty???

Tak jak mówi Milka :-) Zacznij brać kwas foliowy i zrób podstawowe badania - morfologię, mocz, USG ginekologiczne, cytologię, badania na przeciwciała na różyczkę, cytomegalię, TSH i nie wiem co jeszcze. Ja robiłam też grupę krwi, bo wcześniej nie znałam. Idź do lekarza, to Cię skieruje gdzie trzeba. A potem to już sama przyjemna praca :-)

Gość Geee86
Dobrze jest tez pojsc do dentysty bo podobno w ciazy lubia sie psuc zęby.

Gość asiakarolinaw
dziękuje za podpowiedzi zapisze sie wiec do gina i porobie badania :) życze szcześliwego dnia kobiet :)

Gość nicolette27
Przede wszystkim należy pozbyć się wszelkiego rodzaju używek, dobrze się odżywiać, jeść dużo warzyw. Musisz też określać sobie dni płodne, bo bez tego ani rusz :) U mnie się afrodyta sprawdziła- taki mikroskop.