Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gaga1978

czy to w ogóle możliwe by dziecko

Polecane posty

Gość gaga1978

na piersi kiedys spało dłuzej niz 3 godz???

Gość u mnie nie było możliwe
niestety:O dopóki nie odstawiłam dziecka od piersi miałam pobudki co 1,5 h:O gdy skończył 9 miesięcy powiedziałam "basta" i przestawiłam na MM od razu dziecko przesypiało CAŁE NOCE:)

Gość gargamelka...........
moja od 4-go tygodnia spala po 6 godzin w nocy .... karmienie o 22h00 na nastepne sie budzila ok 4h00 i pozniej spala do 8h00. W dzien jadla co 4 godziny.

Gość hyhyhyhyhy
A moje na piersi jak było, budziło się co 1-2h. Wytrzymałam niecałe 2 miesiące i przeszłam na mm. Prawie całą noc przesypiało.

Gość gaga1978
gargamelka niesamowite! jak to robiłas? mój ma 1,5 miesiaca i cały czas wisi na cycu

tak. w dzień je co godzinę, w nocy co 3 godziny ale pierwszy nocny sen trwa ok 5 godzin (ostatnie karmienie o 20, budzi się potem o 1 czasem 2, później o 4/5 i wstajemy po 7).

Gość mozliwe mozliwe
Mind dziecko w dzien is co 4h w nocy co 6.

Gość Gabi s
to od którego miesiaca sie zwiekszaja te przerwy?

Gość Tez sie wybieramy ...
mozliwe ... tylko troche trzeba dziecko "ustawic" :P a karmienie na zadanie tego nie ulatwia :O .... Mnie polozna poradzila zeby dziecku od samego poczatku robic godzinne "seanse posilkowe" : nakarmic, pozniej aktywnosc/zabawa/czuwanie, po pol godzinie znow zaproponowac piers .... max przez godzine. Po uplywie tej godziny przbieranie (oczywiscie jak trzeba to wczesniej ;) ) i sen (moja na poczatku spala ok 1.5 godzinki ale szybko sobie wydluzyla do 2,5-3 godzin ) i znow cykl od nowa. Male dziecko (niemowle) latwo sie przyzwyczaja do takiego rytmu i pozniej juz prosta droga do regularnych posilkow :)

Gość gargamelka..............
Gaga --> "Tez sie wybieramy" to ja :) ... pisalam na innym topiku i mi nisk zostal ... wlasnie tak :)

Gość gaga1978
hmmm...ale jak chciało czesciej to co robiłas?

Gość gaga1978
moj czesto juz zasypia przy piersi

Gość Oj możliwe!!!!
Mój mały tak spał że musiałam go budzić na jedzenie.Mając niecałe 3 miesiące przesypiał cele noce.Od godz 21 do 4 rano.

"po pol godzinie znow zaproponowac piers .... max przez godzine" nie oznacza oczywiscie zeby trzymac przy piersi przez godzine :P :D Ja trzymalam mala max 20 minut ... zawyczasj po 15-20 minutach juz sie zaczynala "bawic" wiec ja odstawialam i po pol godzienie dawalam jaj "dojesc" ;)... Jak mi sie obudzila wczesniej nie na nastepny posilek to staralam sie ja troche "przetrzymac" ... oczywiscie nic na sile ale jak udawalo sie ja zabawic i nie plakala to staralam sie doczekac z nastepnym podaniem piersi do 3.5-4 godzin .... W sumie to latwo nam poszko.... walczylismy przez pierwszy miesiac, pozniej juz nie mielismy zadnych problemow :)

nie pozwol mu zasypiac przy piersi, Gaga :) Jak widzisz ze przestaje jesc to go odstaw, ponos go troche, zabaw czyms.... niech mu sie piers nie kojarzy z zasypianiem bo bedziesz miala pozniej "krzyz panski" .... Oczywiscei zrobisz jak bedziesz uwazala ale u nas metoda mojej poloznej sprawdzila sie super : godznia posilku/zabawy pozniej sen ... i tak na zmiane :) Zobaczysz ze jak go dobrze "wybawisz" przez ta godzinke yo sam sobie zacznie wydluzac sen :) Powodzenia !

Moje nie chciało spać i dlatego na noc oprócz piersi dostawało jeszcze 50 ml mm i spało ładnie kilka godzin :)

Gość koczzkodan
Ja nic nie musialam ustawiac,moja corka taka z naatury jakas sie udala kooperatywna,ze prawie od poczatku przesypiala noce z.jedna jedyna pobudka. jadla ostatni raz kolo 23,a potem spala do 4mniej wiecej,a jak o 4dostala mleko (cyckowe)to potem do 8-9.