Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karamusibyć

pomoc domowa w Niemczech

Polecane posty

Gość karamusibyć

pracuje ktoś z tutejszym forumowiczów/lub pracował w Niemczech jako pomoc domowa? ile można zarobić , jakie obowiązki? dzięki, tak się luźno zastanawiam :)

Gość karamusibyć
a byłaś lub masz kogoś znajomego w Niemczech? czy tylko tak napisałaś?

Gość Zyje tam
Jak bedziesz miala szczescie to 8 do 10 na godzine. Co nalezy do obowiazkow,no jak napisalas pomoc domowa,zalezy jaki dom ,czy z dziecmi,czy sa zwierzatka,cz sa starsi ludzie itd. teo tak nie mozna do jednego worka wsadzis .

Ja pracuję w Niemczech,sprzątam,można zarobić ale beż kokosów.

Gość martyna2
od 200 euro do 300 na tydzień opieka nad starszymi zakupy i gotowanie

No i podstawa to język niemiecki, oprócz tego mieszkanie.

Gość buzińńńka
a ja znam angielski, ale bardzo bym chciala do opieki do niemiec , bo potrzebuje pieniedzy zeby dorobic :( anglia jakos dla mnie zadaleko :(

Gość kasaasak
ja pracuje w de i jest tak: opieka nad osobą starszą- cały dzień, w między czasie sprzątani i gotowanie - bez zakupów, dom nie duży, ludzie nie wymagający nie wiadomo czego, mili i uprzejmi. co za to :umowa minijob 450 e brutto na konto i do ręki 650 e na miesiąc, mieszkanie wraz z rachunkami mi opłacają, na zakupy dla mnie mam ekstra 150 e, co myślicie o tym? niemiecki na początku miałam słaby teraz dobry

Gość zetka88
ja pracowałam w Niemczech okolo roku to były 3 wyjazdy, wyjechałam z firma PracaEU, byłam bardzo zadowolona, dobre warunki zatrudnienia, żadnego oszukiwania, wiele formalności załatwiane poprzez firme, więc nie trzeba było sie martwic, trafiłam do dobrej rodziny, która trzymała sie umowy i wytycznych w umowie nic poza nia, dobre zarobki, odłozylam sporo kasy na cel, który sobie zaplanowałam http://www.pracaeu.pl :)

Znajoma opiekuje sie starsza para i ma 1400 na miesiac, mieszkanie i wyzywienie gratis