Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

soft&cream

Baby Blues- depresja poporodowa

Polecane posty

witam. czy ktoras z Was przeszla depresje poporodowa? Troche malo sie o tym mowi, a kobieta ktora po porodzie nie opiekuje sie dzidziusiem tylko placze zaraz nazywana jest wyrodna matka. Bo narodzenie dziecka musi byc najszczesliwszym dniem w zyciu. A jesli jest inaczej? W kim szukac pomocy? Czy sa jakies objawy, ktore juz w ciazy wskazuja ze po porodzie bedzie cos nie tak? prosze o opinie.

nie zamartwiaj się na zapas bo rozumiem że póki co czekasz na narodziny maleństwa...bądź spokojna, wypocznij, wyśpij się....i spróbuj zrelaksować..

Gość nastolatkamama
Ja przeszłam depresję! i nigdy w życiu bym nie pomyślała ,że mnie dopadnie...a ona przyszła nie wiem z kąt :(

tez mialam depresyjne zapedy... sam porod trauma na cale zycie, potem kryzys z karmieniem, nie moglam sie pogodzic z tym ze nie karmie piersia, maz za granica, wszyscy sypali dobrymi radami, a ja najchetniej wyszlabym z domu nie wracajac nigdy :/ nikomu nie zycze, choc u mnie na szczescie kolo 1-2 mcy po porodzie minelo.

Gość nastolatkamama
Wybaczam ,mnie też to razi😠

a czy poza dobrymi radami, byl przy was ktos kto rozumial to co przezywacie? ze macie dosc czasami wlasnego dziecka? czy bylyscie zdane tylko na siebie?

Gość nastolatkamama
Ja na szczęście miałam rodzinę,bardzo mi pomogli..mama nawet zabrała mi dziecko na jakiś czas.Wiem ,że to strasznie brzmi ,ale z głowa nie ma żartów:( na szczęście znajoma lekarka wysłała mnie do psychologa ,który mi pomógł .Wiem ,że byłam wtedy złą matką i na samo wspomnienie ciary przechodzą mi po plecach.

nastolatkamama a ile masz lat? i czy w ciazy mialas jakies objawy ktore mogly wskazywac ze po porodzie bedziesz potrzebowala pomocy?

Gość a ja dzissss
pysiulek911 skoncz z tym up chyba widzisz ze nikt nie chce pisac:O

Gość Organizacja Zdrowia - WHO
"WHO" czyli Światowa Organizacja Zdrowia uznała Zioła Tybetańskie (Tibetan Herbs) jako nieliczną skuteczną i bardzo zdrową metodę zwalczania depresji oraz pełnoprawny lek naturalny antydepresyjny. ZIOŁA TYBETAŃSKIE posiadają Atesty i certyfikaty medyczne. Można je kupić w atestowanym sklepie bezpośredniego importera pod adresem: www.ziolatybetanskie.com

Gość denis753
Tydzień-dwa to normalne, ale jeśli to trwa przez kilka miesięcy to warto iść do psychologa. Nie bać się. Naprawdę wiele matek to przechodzi i trzeba mówić o tym głośno! Moja przyjaciółka udała się do dobrej poradni i tam jej pomogli, wygadała się, otworzyła. Mają swoją stronę: http://psycholog-ms.pl/poradnia/, warto się zgłosić, jeśli ktoś z Was ma podobny problem.