Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cudownie poczęta :-/

Jakim cudem pytam jakim cudem???????

Polecane posty

Gość Mama dwojki dzieci
Ja jestem mana dwojki dzieci ( 6 i 3 latka) i rowniez niedawno zaliczylam wpadke... Bylam zrozpaczona. Mialam juz wszystko poukladane a ru nagle taki zwrot akcji. Balam sie, ze nie damy rady finansowo... Ale kiedy uslyszlam bicie malenstwa to myslalam, ze oszaleje z radosci. Od tej wizyty nie liczylo sie nic procz tego by dziecko bylo zdrowe a ciaza przebuegala prawidlowo. Zastanawialam sie jak moglam tak okrutnie zareagowac na wiesc o ciazy! Na kolejnej wizycie okazalo sie ze ciaza jest zdrowa i nie powinno byc zadnych komplikacji. Tydzien pozniej wyladowalam w szpialu z bolami i krwawienie. Stracilam to dziecko i do dzisiaj nie moge sie z tym pogodzic...... Ciesz sie! Uwierz, ze masz z czego!

Dobra, ale dziewczyna napisała na razie, że ciężko jest się jej z tym pogodzić a nie że nie chce ! Ma męża, dzieci, normalną rodzinę. Raczej będzie wolała urodzić niż mordować i myśleć o tym do końca życia. Nawet nie wspomniała, że nie chce dziecka ! Po co jej podsuwasz pomysły ? Bo sama chcesz i szukasz podobnych dla usprawiedliwienia siebie ?

Gość mozesz usunąć
moje rady są tylko dla tych co kategorycznie nie chcą mieć dzieci, w ogóle lub więcej, te kobiety którym nie robi dużej różnicy czy mają 2 czy 3 czy 6 niech rodzą, skoro taka ich filozofia

No właśnie a ona nic takiego nie napisała. Sama wyskoczyłaś z tą skrobanką i już stronkę reklamujesz. Pewnie sama naganiasz na aborcje i masz z tego kase dlatego tak :(

Gość mozesz usunąć
a skąd :D nie irytuj się tak, zwyczajnie uważam, że powinniśmy mieć w kraju pełen dostęp do takich usług jak aborcja i sterylizacja, u nas jest taka głęboka ciemnota, że nie każdy wie, że u naszych sąsiadów postęp zaszedł daleko dalej i można za rozsądną kwotę sobie pomóc i to w godziwych warunkach, taka informacja też powinna być bardziej dostępna, niestety nie mówi się o tym

Gość mozesz usunąć
kochana, prędzej czy później się na to zdecyduję, mam dość półśrodków

Ciekawe gdzie ten postęp zaszedł, bo jak się przekracza granicę Słowacką to człowiek czuje się jakby znalazł się co najmniej w latach 70 tych a 1500zł to u nich NIC od czasu wejścia euro. Strach myśleć jakie tam mogą panować warunki za te pieniądzę.

Gość njfleod'mhcv
mozesz usunac podaj adres strony

Gość Sylviee.D.
Do czego dązy ten świat, żeby ciemnotą nazywac poszanowanie życia, a postępem mordowanie dzieci ... ????

Gość mozesz usunąć
też o tym myślę, tamta klinika kieruje ofertę przede wszystkim do Polek, stąd ta strona w języku polskim, w wybranych terminach można dzwonić i rozmawiać po polsku, ponoć klienci to większość kobiety z Polski, tam się robi też inne zabiegi ginekologiczne, maja duży przerób i wszyscy zadowoleni, dowiedziałam się o tym z artykułu w gazecie, potem zaczęłam szukać informacji w internecie, ordynator kliniki który udzielał wywiadu śmiał się z nas i nie mógł uwierzyć, że u nas to nielegalne, dopytywał dziennikarza czy to aby na 100% prawda

Gość njfleod'mhcv
moglabys dac adres tej strony ??

Gość mozesz usunąć
Kaska przegięła, ale aborcja nie jest mordowaniem dzieci, opanujcie się :D

Konstytucja Słowacji zawiera zapis przewidujący ochronę płodu w fazie prenatalnej tak więc ten lekarz musiał być mało obeznany co się dzieje dookoła w jego własnym kraju.

Gość mmLena07
namawianie do aborcji jest niezgodne z prawem w Polsce

Dokładnie tak. Art. 152. 1. Kto za zgodą kobiety przerywa jej ciązę z naruszeniem przepisów ustawy, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. 2. Tej samej karze podlega, kto udziela kobiecie cięzarnej pomocy w przerwaniu ciązy z przepisów ustawy lub ją do tego nakłania. I dlatego screenik już zrobiony :)

Gość mmLena07
pojedzie taka jedna głupia z drugą, przez twoje namowy i trafią na stół jakiegoś rzeźnika. Jakby był takim dobrym lekarzem to by nie musiał sprowadzać klientek z zagranicy, gdzie niby jest inne prawo. Nie musiałby wykorzystywać takich niezgodności. Coś mi tu śmierdzi... Uważajcie na siebie dziewczyny!

Gość Sylviee.D.
skoro aborcja nie jest mordowaniem dzieci to pytam sie czym ?

Gość mmLena07
zresztą sama pisałaś, ze strona specjalnie po Polsku, że skierowana do Polek, można dzwonić i rozmawiać w naszym języku, a zaraz piszesz, że ordynator strasznie się dziwił w jakimś wywiadzie, że u nas jest takie prawo i się dopytywał, czy na pewno :D To jakaś choroba umysłowa chyba, albo gra nieuczciwie pod publiczkę. Niby nie wie, że jest u nas zakaz aborcji, a wszystko przygotowane pod tym kątem pewnie od dawien dawna :D ale Ty naiwna...

Gość adelajda 3030300
usunieciem zlepu komórek tym jest. a ta od robienia screenów hehe juz l;ec na policje a oni na sygnale pojada do tej od linku do strony, co za idiotka :d screenik w doope se wssadz :)

Gość mmLena07
często Ci ludzie, którzy uważają się za tych 'najbardziej postępowych', to właśnie największa ciemnota :D dają sobą manipulować jak bezrozumne lalaczki

I dlaczego nie ma adresu kliniki skoro to wszystko jest takie legalne ? Lekarz tłumaczy na stronie, że po to żeby mu się niespodziewanie pacjentki nie zwalały :) Niezłe doprawdy.

Gość Sylviee.D.
usunieciem komórek mówisz ... ok. Więc nie dziwię się ze są lekarze którzy przeprowadzają akcje umozliwiajace im uzyskanie zgody na zabijanie noworodków i niemowląt jesli matka wyrazi takie zyczenie. Widzisz do czego dążymy? Niedługo za marderstwo nie będziemy karani więzieniem bo przeciez usunelismy z tego swiata zlepek komorek ... TYM jestesmy. Zlepkiem komorek ...

Gość adelajda 3030300
ale ten zlwpek komórek nie jest w stanie sam zyc a wiec mozna go usunać, jestem za aborcja tak do max 12 tyg bo w 20tyg lubb w 23 jak to moja kolezanka usunęła to juz przegiecie, bo dziecko moze juz samo zyc, a jak nie moze taki zlepek 12 tygodniowy to usunąc nie ma problemu.

Gość adelajda 3030300
alegrija a co w tym dziwnego ze adresu nie ma, przeciez sa takie co bez umówienia bedą lazły wiec nie dziwne ze nie podał adresu na gotowe.

No jasne :) Nie wiedziałam, że kliniki i szpitale nie podają adresów z obawy że ktoś przyjdzie :) Rozśmieszasz mnie :) Rozumiem w Polsce ale tam ? Miało być legalne ;)

Gość Sylviee.D.
12 tydz - dziecko nie umie samo przezyc to prawda, ale czyz noworodek potrafi bez niczyjej pomocy przezyc. Tym argumetowalam p.doktor swoj wywód na temat zabijania noworodków. Takie dziecko niewiele rozni sie od tego z 12 tyg. Serce bije, fale mózgowe "działają", wszystkie narzady już sa. To jest maleńki człowiek a nie zlepek komórek. Starsze osoby, czy te chore które nie mogą egzystowac bez aparatury - zabijac !!! Czesto lezą bez swiadomosci, i są wlasnie takim sztucznie utrzymywanym przy zyciu zlepkiem komórek. Gdzie widzicie róznicę?