Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsfdsfdsffsdfddfdfsfdsfsf

DLACZEGO NIE CHUDNĘ TYLKO TYJE?

Polecane posty

Zaczynałam dietę bezwęglowodanową z wagą 85 kg, w 2 tygodnie zeszłam do 79, kontynuuje ją bez przerw żadnych, dzisiaj staję na wagę i co? 83kg!!! Skąd to 4 kg na plus?! skoro nie jem węglowodanów, bardzo dużo ćwiczę i stosuję termogeniki? Czy to może mieć związek z tym ze dostałam okresu? proszę o pomoc bo jestem załamana, całe moje wysiłki szlag trafił

Gość zdz ma bardzo ladna cere
moze jesz za duzo tlusczu moze wyrobilas sobie miesnie z powodu okresu liczylabym max.2 kg na plusie nie wiecej.

Gość kolorowa kartka papieru
przed miesiaczka kilogramy ida w gore,bo woda w organizmie sie zatrzymuje,ale jesli masz problem z chudnieciem to mzoe zbadaj sie pod wzgledem hormonow tarczycy?

jem tłuszcz, ale ani 1 grama węglowodanów! wtedy tłuszcz nie jest trawiony

Co do diety bezweglowodanow to powiem tylko tyle,ze jesli przy takiej diecie pzresadzisz z bialkiem to efekt bedzie podwojny tzn.bialko spozyte w namiarze zamienia sie w weglowodany i odklada sie niestety tam gdzie tego nie chcemy

Gość nrfjkvbh
moze schudlas za szybko i organizm sie broni? moze brakuje mu weglowodanow i odklada wszystkie, moze to rzeczywiscie okres a moze miesnie. powodow moze byc milion. na poczatku tez chudnie sie szybciej - ale to glownie woda, tluszcz znika po jakims czasie

Gość nrfjkvbh
nie mozesz nie jesc ani 1 g weglowodanow :p we wszyskim one sa

można nie jeść ani 1 grama, bo jem tylko mięso ;)

jestes na diecie optymalnej?

Gość nrfjkvbh
o rany, a myslisz, ze mieso to jest z czego? z miesa? :D wlasnie dlatego takie osoby tyja- zero pojecia o odzywaniu a za diety sie biora :p

Gość dddfffffdd
Dostałaś okres..Ja zawsze wtedy jestem spuchnięta bo mój organizm gromadzi wodę. To może być przyczyna.

Gość jesli chodzi o tluszcz
Schudlas tylko 2 kg bo tyle tłuszczu jest w stanie w 2 tygodnie pozbyć się ludzki organizm. Reszta to utrata wagi, nie schudniecie. Stracilas wodę i glikogen, który organizm uzupełnił.... Tyle...

tak się składa że wiem z czego jest to mięso, bo kilka dni temu jeszcze kwiczało u mnie obok domu.

Za szybko chudniesz? Za mało jesz? Głodujesz? Wtedy organizm prawidłowo nie pali tłuszczu. Powinno się tracić do 1 kg tygodniowo w każdej rozsądnej diecie.

Gość izabelllaaasee
"dsfdsfdsffsdfddfdfsfdsfsf jem tłuszcz, ale ani 1 grama węglowodanów! wtedy tłuszcz nie jest trawiony" rozwalisz sobie nerki i watrobe, kto ci ta durna diete polecil? ps.s rozwijasz miesnie, miesnie sa ciezsze niz tluszcz. najwazniejsze, by dieta byla ZBILANSOWANA, nie chodzi o to by czegos sobie odmawiac a czegos jest za duzo. nie marnuj zdrowia.

Gość nrfjkvbh
i nie wiem skad wzielas to, ze nie trawi organizm tluszczy jak nie jesz weglowodanow :D zdrowe, dobrze zbilasnowane jedzonko - to droga do schudniecia. pozniej po jednym paczku bedziesz tyla :p

Gość dddfffffdd
mięso? białko,tłuszcz i woda.

jem sporo, nie odmawiam sobie żadnej ilości białka, nerki kontroluje i jest ok. Mam mnóstwo energii, rozpiera mnie wręcz na tej diecie, mimo całkowitego braku węgli. A że organizm ich potrzebuje, powinien brać z rozkładu tkanki tluszczowej.

możliwe że za szybko chudniesz i organizm się broni przez nagłą utratą wagi.

Gość izabelllaaasee
wiecie, jak to dziala? bo mozg zywi sie glukozą, ona nie żywi swojego mózgi dlatego myslenie tak ciężko jej idzie :D

Gość nrfjkvbh
najwyrazniej samo ogladanie nie wystarcza :p na biologie trzeba bylo chodzic. tam sa bialka, tluszcz, weglowodany no i woda. oprocz tego troszke witamin i niebialkowych zwiazkow azotowych. jak jesz samo tluste mieso to nic dziwnego, ze tyjesz :D tajemnica rozwiazana!

no to niech się broni zatrzymaniem chudnęcia, a skąd wziął to 4 kg?!

miałam 2 semestry biochemie na zajebistym poziomie, więc nie obrażajcie mnie, że nie mam pojęcia o metabolizmie bo to bzdura. Znasz dietę karczkową gacy? ludzie chudną na niej po 90 kg jedząc tylko tłuste mięso. Ja tę dietkę trochę zliberalizowałam

Gość nrfjkvbh
"jem sporo, nie odmawiam sobie żadnej ilości białka" blagam, ogarnij się :D już wiesz czemu tyjesz :D nie wiesz, że białko w dużych ilościach jest bardzo dobre na budowanie masy? poza tym co to za odchudanie jak sporo jesz? :D

Gość izabelllaaasee
NAJGORSZA dieta, ktora mozna sobie wyobrazic, to taka ktora opiera sie na miesie i tluszczu. ludzie to powariowali, albo wegetarianie, albo samo mięcho :D podstawa jest roznorodnosc. poza tym w miesie niestety nie ma blonnika, tym samym jelita nie beda ci dobrze pracowaly, moze masy kalowe ci zalegaja?

no nie wiem kto tu powinien się dokształcić. Nie dostarczanie węgli, niezależnie od ilości jedzonego tluszczu ZAWSZE powoduje chudnięcie, ponieważ organizm tych węgli potrzebuje, jest stan ketozy, hipoglikemia komórek, uwolnienie tłuszczu z zapasów. wszyscy na tej diecie chudną, ja też zawsze chudłam a teraz nagle 4 kg na plus. Więc pytam się skąd

Gość nrfjkvbh
to chyba ten poziom byl mniej zajebisty niz u mnie, bo nie wiesz z czego sie mieso sklada :D albo wierzysz, ze jak nie zjesz weglowodanow to Ci sie tluszcz nie strawi :D a gdzie w Twojej diecie warzywa i owoce? zdrowe weglowodany zlozone?

Gość nrfjkvbh
a nie wiesz, ze ketoza to bardzo zle dla organizmu?

wiem z czego się składa mięso i wiem ze nie ma tam węglowodanów! to jest podstawa każdej diety wysokołuszczowej a w stanie ketozy przynajmniej jeść się nie chce

Gość izabelllaaasee
dietamiesna prowadzi do zaparc, a w efekcie moze to prowadzic do raka jelita grubego