Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FkyLikeAnEagle

Tęsknie za 90-tymi latami !!!

Polecane posty

Gość FkyLikeAnEagle

ahh... zacznę od tego, że ten post kierowany jest do roczników 80-tych.. młodsi użytkownicy raczej nie poczują tej magii, którą w skrócie opiszę jaka miała miejsce właśnie w latach 90tych, czyli naszym dzieciństwie: człowiek wracał ze szkoły i dosłownie od razu wychodził na podwórko, pamiętam, że trzeba było czasem się kłócić, kto wchodzi na boisko (było ich.. z 5? w promieniu hmm pół kilometra.. dzisiaj w tych miejsach jest, mega zarośnięta trawa, albo jakieś parkingi dla aut), każde boisko było non stop zajęte, jeśli tylko była pogoda... wszyscy grali w piłkę, w zime to samo... grało się w piłke, wślizgi itp ahh była też faza na koszykówkę, oczywiscie za sprawą michaela jordana.. każdy dzieciak miał przynajmniej jakąś koszułkę chicagoo bullsów albo czapeczkę z daszkiem no i słynny film "space jam", ahh klasyka.. kurwa.. tęsknie za tamtymi czasami niemiłosiernie, ta beztroska, ta wieczna zabawa, wiecznie człowiek coś robił, grał , bawił się.. w dupie miał jakąś tam przyszłość, a teraz? mieszkam nnadal na tym samym osiedlu I NIE MA ZADNEGO NOWEGO POKOLENIA, nie widze tutaj nikogo w wieku 8-13, kto by biegał za piłką, kto by się bawił w chowanego, czy cokolwiek kurwa... dokąd ten zasrany swiat zmierza;/

Gość pozdro bracie
znam to doskonale

Gość dfgdsgfdg77776433
jw ,młodzi siedzą przed kompem zamiast biegać po podwórkach 😭

Gość to nic takiego
hm, ami sie wydaje, ze to taka typowa gadanina, jak starsi mowia, ze kiedys bylo lepiej,a nasze zycie, to dno, tak my wspominamy swoje dziecinstwo i zle oceniamy obecnych mlodocianych. ja tez znam te czasy i nawet dzis o tym myslalam. tylko w innych kategoriach, nie rozmyslalam nad dziecinstwem obecnych dzieci, ale nad tym, ze kiedys tez wieej czasu przebywalam wsrod ludzi, ateraz?przychodze "zmeczona" po ajeciach do domu i jedyne co robie, to wlaczam kompa i nic nie robie wlasciwie. wiekszosc dni siedze w domu i niby sie ucze, a tak naprawde siedze na kompie, irytuje sie, bo zawsze mam cos do zrobienia na zajecia, ale zamiats to zrobic i miec z bani, to ja jestem taka rozmemlana i troche porobie na zajecia, a zraaz znow komputer. nie umiem sie zorganizowac i spedzac czas inaczej. wyjscia raz na tydzien, to malo, a co z reszta dni?zycie mija tak szybko. jedyne co mnie ratuje to zajecia fitness na ktore chodze. ale co wlasciwie robic?kiedys probowalam nie wlaczac kompa, to nie mialam co z soba poczac, bo ile mozna czytac? ogladanie tv mine jakos specjalnie nie interesuje i koniec koncow wlaczam kompa:O

Gość cukierki mentolowe
a ja sama nie wiem czy tęsknię. Tęsknię za młodością za tamtym szczeniackim wiekiem, beztrosom, ale czy za latami 90 tymi? Było szaro, buro i ponuro. W sklepach nadal była bida, kończąc szkołę średnią wchodziłam na rynek pracy na którym królowało OGROMNE bezrobocie! Nie było perspektyw na przyszłość. Padały zakłady pracy. Wszyscy nosili takie same ciuchy z bazarów, albo giedł. Teraz jest o niebo lepiej! Na podwórku owszem było duzo dzieciaków, brudnych, zasmarkanych, zaniedbanych bawiących się przy kołach samochodów bogatych sąsiadów z bloku, a telefon w bloku mili nieliczni np. pani, która pracowała na poczcie, lekarze i taksówkarze. Głupie czasy były...... Lepiej już wspomniam te po 2000 roku, pierwsze lata studiów :)

Gość Marcin Wasilewski
Kukuruku jest chrupiące w szkole w lesie i na łące przybysze z matplanety Kulfon i Monika z programie "Ciuchcia" Ja jestem pan Tik tak ten zegar to mój świat snak snak snak wylądował już kosmiczny smak A kto z was grał w króla lula ? Dzień dobry królu Lulu Dzień dobry dzieci śmieci co dziś robilicie dzieci pokazują a król Lul zgaduje Królu Lulu dzwony biją Co się stalo ? Twoją córkę zabili kTO ? jEDNO DZIEcko się przyznaje Ja i Król Lul go goni

Nie masz ułożonego i szczęśliwego życia rodzinnego. Gdybyś miał hobby, rodzinę, dziecko to poznałbyś szczęście w teraźniejszości. Wspominanie i życie przeszłością nic dobrego nie daje.

Gość Też to przeżywam ;-]
Ale niestety przedmówca ma rację, że każdy idealizuje przeszłość jeśli nie potrafi czuć się szczęśliwy w teraźniejszości... No ale jak koleżanka wyżej tęsknię za tym, że robiło się zawsze "coś", a teraz komp, tv, spanie, nawet jak się wyjdzie na jakąś imprezę czy trening to jest takie epizodyczne i troszkę wymuszone, nadal wiele godzin spędza się w dość mało konstruktywny sposób... Jednak tęsknię za: - brakiem komórek, neta gdyż żeby się z kimś skontaktować najlepiej robiło się to osobiście, można było wpaść do kogoś bez zapowiedzi a z najbliższymi znajomymi spędzało się prawie 24/24, - nie było takiego parcia na świetny wygląd, lansu i szpanu kasą, wszelkie szały modowe były takie na luzie, typu koturny czy kolorowe kolorowe krótkie bluzki, jeszcze nie było "plastików" ;-], - ludzie byli sympatyczniejsi i bardzie otwarci na innych, - dawne programy telewizyjne, pamiętam że stacje muzyczne nie miały polskich odpowiedników, na 45 kanałów mojej kablówki 9 stacji było po polsku, no i niezapomniana polonia 1 z której bajki wielbię do dzisiaj :-)

Gość 324342
JacekJ > jak zwykle pseudo-inteligentne pierdoły :O

ja nie tęsknię, obiektywnie patrząc to były mroczne lata tandety :D

Gość kochanica1234
I kto z was, uczył się jeździć na rowerze w kasku i ochraniaczach??:)

Gość tyuiiiiiui
fajne to byly czasy... oranzadki takie dlugie, ktore sie jadlo na" sucho", frugo, guma donald, w ogole gumy z tatuazami byl tez sok donald pamieta ktos?

Gość tyuiiiiiui
i wiecznie zdarte kolana :)

Gość koszula nocna w paski
"mroczne lata tandety" zgadzam się. ale uważam też, że cały ten kicz był mimo wszystko piękny. :D

za to uczciwie trzeba przyznać, że topmodelki tamtych lat (Crawford, Mulder, Schiffer) były kobietami, nie jakimiś androgenicznymi patyczakami :D

Po prostu ludzie mniej się przejmowali lansem i bardzo dobrze, uważam. Nie byli tak zepsuci jak teraz. Socjalizm i izolacja od zachodu miały swoje plusy, konsumpcjonizm szybko zmienia mentalność Polaków. Ja pamiętam, że się piło kranówę. Biegało za piłką w upale i później piło litry kranówy. W kiblu szkolnym, albo na kortach z tych kranów, do których podłączają węże do polewania kortów. :D Tsubasa, Drużyna A, McGayver, Rocky na wideo.

Gość tez tesknie a teraz idzie taki
knypek ledwo to co odroslo od ziemi z "komora" :D

może w wodzie nie było takiej syfozy jak teraz, Loos? :D chociaż chyba była, bo ja jako dziecko złapałam bakterię coli (ciekawe skąd mi się przyplątała)

Gość teraz mlodziez jest
zepsuta od malego komorki komputery , zero zycia w spoleczenstwie totalna izolacja co bedzie za 50 lat to strach myslec

młodzież zawsze łamie stare schematy :D a to czy ktoś jest wyalienowany czy nie nie zależy od posiadania komputera :)

Gość teraz mlodziez jest
jak nie? kiedys nie bylo komputerow jak chciales pogadac to sie z ludzmi umawiales na "blokowisku" a teraz? gg , facebook, nk, twitter. Bez ruszania sie sprzed monitora

no padnę :D oni się po prostu komunikują w inny sposób ;) czy gorszy?

Gość moja ma 9 miesiecy
fakt jest jeden teraz jest era komp grow itp kiedys tego nie bylo kiedys byla (za naszych czasow ) era na rower gorski kto taki otrzymal byl dumny :D i mozna wymieniac i wymieniac ale wiem napewno jedno kiedys ludzie byli lepsi chetnie pomagali , sasiadka przyniosla to ciasto to jajko (taki przyklad) a teraz ? kto da ci chocby jajko za darmo ?

nie uogólniaj, my nigdy niczego nie dostawaliśmy od sąsiadów :D ludzie bywają różni, niezależnie od epoki

Woda to była zdaje się gorsza niż teraz, ale niczego nie złapałem. Komputery już się pojawiiły na początku lat 90-tych, albo i wcześniej. No ale internetu nie było, komórek, jeszcze długo. Można było tylko pograć, albo programować.