Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rk_Julia

shih tzu

Polecane posty

Mam psa o rasie shih tzu , ma nie cały rok od wczoraj nie chce jesc ani pic ( jak juz sie napije czy cos zje to odrobinke) wołam go to nie chce podejsc tak jak by sie czegos bał nie wiem moze go cos boli ? chciałby lecz nie potrafi sie oczepac (nie wiem czy zrozumiecie o co mi chodzi) prosze pomozcie mi bo strasznie sie boje co mu moze byc ...

jesli nie chce jesc podchodzic itp to go zostaw w spokoju moze sie stalo cos i sie wystraszyl itp. i w takiej sytuacji najgorsze co mozesz zrobic to rozczulanie sie nad nim. Musisz sie zachowywac jakby sie nic nie stalo i przede wszystkim nie wolac na sile, nie zmuszac do zabawy ani do jedzenia!! Jesli nie wypije nic przez dwa dni to trzeciego udajcie sie do weterynarza, bo to moze zapowiadac jakies klopoty - jakie - to mozna dopiero szacowac po badaniach. Dzien, poltora moze nic nie pic i to o niczym zlym nie swiadczy. A co do jedzenia - pies moze nie jest 8 dni bez zadnych negatywnych skutkow na zdrowiu, takze jak dzien lub dwa nic nie je to zadna katastrofa.

jeszcze jest jeden problem lezy i od czasu do czasu pisknie wydaje mi sie ze go cos boli sama nie wiem co myslec.Tak jutro mam zamiar isc do weterynarza

no ja niestety weterynarzem nie jestem, pewnie jutro sie wszystkiego dowiesz na wizycie :) wiesz shih tzu to malutki i delikatny psiak moze spadl np z kanapy albo sie gdzies uderzyl i teraz go pobolewa cos.. mam nadzieje, ze to nic powaznego :) ps. uwazaj na glowke psiaka, bo jesli mocno gdzies nia przywali to moga mu oczy wyleciec (doslownie)