Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Panikaraa

Twardy brzuch - 30 tydzień

Polecane posty

Gość Panikaraa

Drogie mamy, które pierwszy poród mają już za sobą! To moja pierwsza ciąża, jestem w 30 tygodniu. Od paru dni odczuwam różnego rodzaju, bóle, kłucia w podbrzuszu. Dzis od rana regularnie co pare minut czuje silne ukłucie na środku tuż pod brzuchem. Do tej pory był miekki. Teraz jest twardy i pobolewa mnie krzyż. Lekarz wczoraj mnie nastraszył, że jesli dolegliwosci stana sie regularne to juz nawet nie do lekarza a do szpitala trzeba jechac. Sama nie wiem co robic. Nie chce wyjść na panikarę ale nie chciałabym zaczać rodzic w 30 tygodniu... Mała jest już ułożona głowką do dołu.

Zgłoś się do lekarza albo chociaż zadzwoń bo być może coś zaczyna się dziać. Sprawdź to bo lepiej jakby dzidziuś posiedział jeszcze w brzuszku :). Możesz tez zgłosić się do szpitala, zbadają Cie i zdecydują czy zostaniesz w nim czy masz wracać do domku. Lepiej chuchać na zimne.

tez tak mialam nawet w 25tygodniu, to klucie to byc może rozciaganie wiazadeł macicy, twardosc brzucha to ''trening'' macicy przed porodem. ale lepiej to sprawdzic skoro piszesz ze regularne, ja tak mialam 1 dzien i przeszlo. ale klucie czesto mi doskwieralo tak jak mowisz- na dole na srodku i chyba to normalne