Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xqx

czy to juz ??

Polecane posty

Gość xqx

hejka wszystkim od dwóch dni mam taki problem jestem juz kilka dni po terminie i zauwazyłam ze ciagle mam jakas dziwna wydzieline nie jest ona biała ani zabarwiona krwia tylko przezroczysta a do tego czuje ze ciagle mi mokro . Na jednym z forum przeczytałam ze ktos tak miał i saczyły mu sie wody a i tej wydzieliny jest bardzo duzo . Czy to faktycznie moga byc wody??

Gość bogaczzz
zamast pisać do ciot na forum zadzoń do swojego ginekologa i powiedz mu o swoich obawach. Jesli nie dla siebie zrób to dla zdrowia dziecka

Gość xqx
ale on jest taki ze kaze mi czekac i jak bede miała bole to jechac na szpital

Gość magda.pe
Jak jesteś po terminie, to gin. z pewnością nie każe Ci czekać na bóle :/ Na kiedy masz termin wywołania?

Gość xqx
nie mam terminu powiedział ze jak do 12 nie urodze to mam do niego isc

Gość magda.pe
Jestem w szoku. Z tego, co wiem, to teraz czeka się 7-10 dni. Idź do szpitala dziewczyno, powiedz, że jesteś po terminie...taka ciąża powinna być monitorowana, żebyś nie "przenosiła". Oczywiście nie musi tak być, ale różnie to bywa.

Gość xqx
no pierwszy termin miałam na 6 marca

ja bym to na twoim miejscu skonsultowała bo faktycznie to mogą być wody tylko że wody to woda a nie jakaś inna substancja więc się zastanów czy to jest bezbarwne, bezwonne i leje się jak woda jeśli tak to idz na IP i niech to sprawdzą albo idz do apteki bo są takie testy na wykrycie czy to wody :) a swoją drogą to debil a nie lekarz skoro każe czekać na bóle przecież każdy poród tak samo jak każda ciąża jest inny :/ jedne dostają mega bóli a inne jak np ja przesypiają bóle bo sa tak niewielkie i dopiero ostatnie bóle dały mi popalić a wcześniej 5 godzin przespałam z bólami:/ mi np saczyły się wody ale ja wiedziałam że to wody bo to normalnie kapało ze mnie a ja nad tym zapanować nie mogłam

Gość magda.pe
No to w sumie nie źle, myślałam, że więcej. Z tego, co wiem, to wody mogą sączyć się parę dni, nawet ponad tydzień (tak przynajmniej na szkole rodzenia mówili, ale nie doświadczyłam :D). I tak głównym wyznacznikiem będą skurcze. Jakkolwiek, podejdź na porodówkę, powiedz, że minął już termin - zrobią Ci KTG, sprawdzą, czy wszystko wporzo. Kuzynka chodziła do 3 dni-4dni :)

Gość xqx
nnie to ze mnie nie nie kapie :) podejrzewam ze to czop sluzowy mi odchodzi bo tego jest naprawde duzo i ten sluz jest przezroczysty

waszym zdaniem powinna już się położyć na odział? Ja pamiętam że kobiety na odział przychodziły 2 tyg po terminie na wywołanie.

Gość xqx
z checia bym pojechała do na szpital tylko boje sie ze mnie zostawia tam juz do samego porodu

Gość magda.pe
Nie położyć, tylko monitorować.

z checia bym pojechała do na szpital tylko boje sie ze mnie zostawia tam juz do samego porodu zostawią na pewno a wierz mi, że przyjemniej jest siedzieć jednak w domu...

Gość xqx
wiem własnie kurcze no bede czekac .... moze to ten czop sluzowy

ale3 wiadomo że poród nie musi byc w terminie. Może być zarówno 2 tyg przed i 2 tyg po i to nie jest nic dziwnego. jak wody są czyste (nie śmierdzą itp) to uważam że niebezpieczeństwa nie ma a do szpitala pojechałabym jak zaczną się regularne skurcze

Gość xqx
jak cos to pojde we wtorek do gin i sie wszystko wyjasni

Gość xqx
zreszta lekarz mnie zapewniał ze urodze wczesniej trzy tygodnie prze terminem miałam rozwarcie na 1,5 cm