Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

naomiclark

pomóżcie !! problem z bieganiem !

Polecane posty

Jak wyszczuplić uda , wykluczając bieganie , rowerek itd ? (niestety boli mnie zaj**iście staw skokowy , chyba coś nadciągnęłam nie wiem , lekarz dał mi opaskę elastyczną ) . Chcę mieć na wiosne śliczne szczupłe uda ! (nie są niewiadomo jak grube , ale nie podobają mi się mimo to ) Błagam doradźcie coś .. ! Jakieś sprawdzone ćwiczenia ? no nie mam pojęcia ! I oby się wyczupliły a nie rozrosły - w sensie , że masa mięsniowa i zamiast szczuplejsze , to się takie masywne zrobią .

jak cie boli to nie mozesz cwiczyc bo jeszcze sobie pogorszysz, musisz sie po prostu odchudzić cała nie da się miejscowo

jak będziesz ćwiczyć to na pewno ci przebędzie mięśni jeśli nie masz nadmiaru tłuszczu na udach... a poza tym masywne uda i duża pupa są kuszące ;)

Od biegania czy jazdy na rowerze, to łydki chyba raczej rosną :D

Poczekaj trochę, za ostro zaczęłaś ćwiczenia. Staw ci wyzdrowieje i możesz spokojnie, powoli wracać do biegania. Myślisz, że biegacze rezygnują z zawodów przez kontuzje? :O Aby wyszczuplić nogi potrzebujesz areobów, czyli skakanki albo biegania. Ćwiczenia w siłowni na nogi są, aby zwiększyć tkankę mięśniową. Podnoszenie nogami i inne nic nie nie dadzą, nogi ci się jedynie zwiększą.

więc ma czekac aż będzie ok z nogą i wrócić do biegania ? ale to juz trwa 2 tygodnie :( i nie zapowiada sie na tp aby mnie przestało boleć;( .. Nie boli cały czas.. raz boli normalmnie , a raz bardziej , że kuleje nawet .. no i się zdarza , że nie czuję bólu .. powiedzmy przez 10 min ? :( nie wiem co z ta noga . jak mam wspomóc aby to się szybciej "goiło " ?

Gość dlcnlncjanx
nie wierz nigdy kobiecie dobra rade ci dam choc przepadles z kredesem cos tam nana.

Gość przy problemach ze stawami
to akurat rower jest bardzo wskazany ;) Poza tym plywanie - tyle ze od tego to raczej nie schudniesz ;)

basen ? czemu nie ? przecież się wysmukla sylwetkę niby.. ale to odpada , gdyż nie mam możliwości w moim miasteczku na tego typu sprawy ..

Zacznijmy od tego, ze cwiczac 1 partie miesniowa np. uda, nie bedzie Ci sie spalal tluszcz tylko w udach, nie tak dziala cialo czlowieka ;) Cwiczac tylko i wylacznie nogi mozesz je co najwyzej ladnie uksztaltowac, by nadac im zgrabny wyglad. Dla spalania tkanki tluszczowej najlepsze sa cwiczenia zmuszajace do pracy jak najwieksza ilosc miesni. Bieganie, basen, skakanka w tym wypadku sa bardzo dobrym wyjsciem. W jaki sposob przydazyla Ci sie kontuzja nogi i co robisz zeby ja wyleczyc?

no więc zaczęłam biegać z siostrą .. ale sie nie nabiegałam.. zdązyłyśmy zaledwie dwa razy :// .. w któryś poniedzialek i dzien po ... otóż w środę podczas drugiego biegania biegałam z bolącym biodrem .. ale na szczęscie ból ustał po dniu - lecz pojawił się kolejny problem !! nagle zaczęłam kuleć w szkole.. i tak się zaczęło .. trwa to juz od 2 tygodni .. przez teb czas teraz nie cwicze , ale boleć i tak boli .. raz mniej, raz bardziej - i kuśtykanie.. (tak jak wczesniej wspomniałam ) teraz po weekendzie nie boli zazwyczaj , trochę może , ale w połowie tygodnia jak już sie nachodzę , tzn z klasy do klasy w szkole , na autobus itd to czasami strasznie boli .. najgorzej w czwartki , piątki .. czemu to nic nie ustaję ! sinego nie mam raczej.. byłam u lekarza tylko po zwolnienie na wf .. nie oglądał mi nogi .. Chodzę czasami w opasce uciskowej .

Gość frggvfsrv
ffdscreasd

Gość ggggggdfgdgfghfgh
bbbbaaaassseeennnn !!!

Gość fgdtfed
hgfthtgd