Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

kroopeczkaa

Praca w IBDF - opinie???

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Ale nikt tutaj nie napisze, ile trzeba si臋 naprosi膰 i nachodzi膰 za swoimi znajomymi 偶eby zgodzili si臋 na t膮 bzdurn膮 ankiet臋 finansow膮. Druga sprawa - nikt nie chce m贸wi膰 ile zarabia i z czego, ludzie nie chc膮 podawa膰 ile maj膮 na koncie, bardzo ci臋偶ko jest uzyska膰 od nich takie informacje. Doradztwo - przewa偶nie oferowany jest jeden i ten sam produkt, mydlenie oczu niewinnym znajomym "jakie to jest super" i 偶e musisz to koniecznie za艂o偶y膰 i p艂aci膰 przez nast臋pne 10 lat - je偶eli sobie tego nie za艂o偶膮 i nie zrobisz odpowiedniego progu jednostek w miesi膮cu, to nic nie zarobisz, cho膰by艣 zrobi艂 i 100 ankiet. Do pracy w firmie w 90% zg艂aszaj膮 si臋 naiwni studenci, kt贸rych znajomymi s膮 inni studenci - z nimi ankiet nie op艂aca si臋 robi膰 bo nie sta膰 ich na op艂acanie jakich艣 program贸w po 100,200z艂 miesi臋cznie - wi臋c taki nowy pracownik jest z g贸ry skazany na pora偶k臋, zazwyczaj ko艅czy si臋 na zrobieniu ankiet swojej najbli偶szej rodzinie i wci膮gni臋ciu ich w to g*****. 呕eby dosta膰 prowizj臋, cz臋sto sam sobie zak艂ada taki program a potem 偶a艂uje. Na szkoleniach pan A.R. wyg艂asza cudowne przem贸wienia, a偶 si臋 艂ezka w oku kr臋ci - wszystko po to, 偶eby omami膰 tych biednych ludzi planem kariery i niewyobra偶alnym bogactwem, 偶eby odwalali za niego czarn膮 robot臋 prosz膮c si臋 niczym domokr膮偶cy o przeprowadzenie ankiety. Pracowa艂am tam pewien czas, nie polecam.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Uwaga na IBDF
Pracowa艂am w tej firmie miesi膮c (ca艂e szcz臋艣cie tylko tyle). Praca sama w sobie interesuj膮ca, wyjazdy s艂u偶bowe, by艂 nawet "bal" (czyli zwyk艂y student, szaraczek mo偶e poczu膰 si臋 jak gwiazda...) Ale co z tego jak firma okaza艂a si臋 by膰 nie wyp艂acalna... ;/ Moja praca rozpocz臋艂a si臋 w listopadzie i oczywi艣cie ca艂y ten miesi膮c sumiennie przepracowa艂am, op艂aca艂am sobie wyjazdy do klient贸w z racji na wyp艂ukany m贸zg siln膮 motywacj膮 od dyrektora i obiecanymi mi du偶ymi pieni臋dzmi. Mamy ko艅c贸wk臋 lutego a m贸j prze艂o偶ony urwa艂 ze mn膮 kontakt (nie m贸wi膮c ju偶 偶e klienci, kt贸rych przyprowadzi艂am do firmy zostali r贸wnie偶 skazani na samych siebie) i pieni臋dzy jak nie by艂o tak nie ma ^^. Jeszcze miesi膮c temu by艂y t艂umaczenia, 偶e pieni膮dze na pewno b臋d膮 14 lutego, ale na nic to obiecywanie. Tak 偶e uwa偶ajcie na t膮 firm臋... Jest troch臋 ma艂o profesjonalna jak na bran偶臋 finansow膮...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Tomasz Mainka
Pracuje w tej firmie 3 dni I zrobilem juz polowe swojego awansu. Robota fajna ale nie kazdy moze w niej pracowac bo trzeba soba cos reprezetowac poniewaz praca w finansach nie nalezy do latwych. Wszystko zalezy jak zostaniesz pokierowany. Mnie pokierowano bardzo dobrze. Jesli myslisz ze jest to praca dla Ciebie to zadzwon 518647623 lub kontakt fb. TOMASZ MAINKA Trachy. Firma poszukuje ludzi gdyz naprawde sie rozwija !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"Pracowa艂am w tej firmie miesi膮c (ca艂e szcz臋艣cie tylko tyle). Praca sama w sobie interesuj膮ca, wyjazdy s艂u偶bowe, by艂 nawet "bal" (czyli zwyk艂y student, szaraczek mo偶e poczu膰 si臋 jak gwiazda...) Ale co z tego jak firma okaza艂a si臋 by膰 nie wyp艂acalna... ;/ Moja praca rozpocz臋艂a si臋 w listopadzie i oczywi艣cie ca艂y ten miesi膮c sumiennie przepracowa艂am, op艂aca艂am sobie wyjazdy do klient贸w z racji na wyp艂ukany m贸zg siln膮 motywacj膮 od dyrektora i obiecanymi mi du偶ymi pieni臋dzmi. Mamy ko艅c贸wk臋 lutego a m贸j prze艂o偶ony urwa艂 ze mn膮 kontakt (nie m贸wi膮c ju偶 偶e klienci, kt贸rych przyprowadzi艂am do firmy zostali r贸wnie偶 skazani na samych siebie) i pieni臋dzy jak nie by艂o tak nie ma ^^. Jeszcze miesi膮c temu by艂y t艂umaczenia, 偶e pieni膮dze na pewno b臋d膮 14 lutego, ale na nic to obiecywanie. Tak 偶e uwa偶ajcie na t膮 firm臋... Jest troch臋 ma艂o profesjonalna jak na bran偶臋 finansow膮..." Daje sobie r臋ke uci膮膰, 偶e by艂a Pani pod opiek膮 managera T.S :) Ja jestem w firmie prawie rok, nie ma na co narzeka膰, tylko du偶o zale偶y od tego na jakiego managera/dyrektora jako prze艂o偶onego si臋 trafi, bo faktycznie trafienie na z艂e osoby mo偶e zniech臋ci膰 do samej firmy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"Ale co z tego jak firma okaza艂a si臋 by膰 nie wyp艂acalna... ;/ " Jaka praca taka p艂aca. Nie rozumiem tego zdania.? Firma nie wyp艂acalna ??? Na jakiej podstawie to napisa艂a艣 ?? Ja sama pracuj臋 od nieca艂ych 2 miesi臋cy i bez 偶adnego problemu dosta艂am swoj膮 pierwsz膮 wyp艂at臋. Dla ciekawskich, system wyp艂at jest PROWIZYJNY ale dodatkowo daj膮 sporo bonus贸w do wyp艂aty tzw. Analizo-Doradztwa tzn 50 z艂 za spotkanie z klientem pod warunkiem 偶e pod koniec miesi膮ca zrobi si臋 90 jednostek pracy(3,4 umowy). Bonusy rekrutacyjne i jakie艣 multimedialne ale warunk贸w z tych 2 nie pozna艂am.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc92
Nie, nie i jeszcze raz nie! Biedni, naiwni studenci chwytaj膮 si臋 wszystkiego i tak zostaj膮 wci膮gni臋ci w to dziadostwo :/ Od pocz膮tku obiecuj膮 z艂ote g贸ry, na szkoleniach pan dyrektor robi ludziom wod臋 z m贸zgu, na poz贸r wszystko wygl膮da bardzo profesjonalnie - ale nie dajcie si臋 nabra膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc92
Praca polega na zwabianiu nie艣wiadomych niczego ludzi 偶eby sobie pozak艂adali programy oszcz臋dno艣ciowe, nakupili ubezpiecze艅 i wmawianiu 偶e jest im to niezb臋dne :/ Nie dostaje si臋 偶adnej bazy klient贸w, trzeba w to wci膮ga膰 rodzin臋, znajomych, s膮siad贸w a potem jak Wam si臋 sko艅cz膮 kontakty to nie zarabiacie nic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc92
Nie ma czego艣 takiego jak podstawa - 偶eby dosta膰 te 50 z艂 za przeprowadzone ankiety, trzeba zdoby膰 w danym miesi膮cu pewien "pr贸g jednostkowy" z za艂o偶onych u klient贸w program贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc92
Koszty dojazdu do potencjalnych klient贸w sami musicie pokry膰, nikogo to nie interesuje. Pracowa艂am tam i szczerze przestrzegam przed t膮 firm膮:/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 smerfniemaruda
"Praca polega na zwabianiu nie艣wiadomych niczego ludzi 偶eby sobie pozak艂adali programy oszcz臋dno艣ciowe, nakupili ubezpiecze艅 i wmawianiu 偶e jest im to niezb臋dne" - co za debilny argument. Ja w takim razie przestrzegam Was przed zakupami w sklepach spo偶ywczych. W艂a艣ciciele tych sklep贸w zwabiaj膮 niczego nie艣wiadomych klient贸w i staraj膮 si臋 im wi臋cej sprzeda膰 ni偶 ci potrzebuj膮. "Nie dostaje si臋 偶adnej bazy klient贸w, trzeba w to wci膮ga膰 rodzin臋, znajomych, s膮siad贸w a potem jak Wam si臋 sko艅cz膮 kontakty to nie zarabiacie nic" - ka偶da firma zawsze p艂aci najwi臋cej za pozyskanie nowego klienta. To chyba logiczne. A ty pewnie chcia艂by艣, 偶eby kto艣 zrobi艂 wszystko za Ciebie i jeszcze Ci za to zap艂aci艂. "Nie ma czego艣 takiego jak podstawa - 偶eby dosta膰 te 50 z艂 za przeprowadzone ankiety, trzeba zdoby膰 w danym miesi膮cu pewien "pr贸g jednostkowy" z za艂o偶onych u klient贸w program贸w" - jest to jedyna firma, kt贸ra chc膮c aby osoby stawiaj膮ce pierwsze kroki w bran偶y mog艂y zarabia膰 od pierwszego miesi膮ca daje kas臋 nawet gdy nie ma sprzeda偶y. Z drugiej strony trzeba by膰 totalnym nierobem, 偶eby nastawia膰 si臋 na g艂upie 50z艂 bo wystarczy niewielka sprzeda偶, 偶eby zarabia膰 na prawd臋 dobre pieni膮dze. "Koszty dojazdu do potencjalnych klient贸w sami musicie pokry膰, nikogo to nie interesuje. Pracowa艂am tam i szczerze przestrzegam przed t膮 firm膮:/" - koszty dojazd贸w. Wystarczy jedna umowa i paliwo na miesi膮c macie z g艂owy. Reasumuj膮c. Jestem pracownikiem tej firmy od d艂u偶szego czasu. Zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e osoby czytaj膮ce to OPINIOTW脫RCZE forum, zastanawiaj膮 si臋 nad podj臋ciem wsp贸艂pracy z IBDF. A wi臋c gar艣膰 informacji specjalnie dla Was. Je偶eli jeste艣cie wiecznymi marudami i macie roszczeniow膮 postaw臋 wobec wszystkiego i wszystkich, to dajcie sobie spok贸j. Je偶eli chcecie pracowa膰 za biurkiem i cieszy Was 1500z艂 wynagrodzenia...to dajcie sobie spok贸j. Z drugiej strony je偶eli chcecie co艣 wi臋cej od 偶ycia i macie wysokie ambicje to w tej firmie mo偶ecie osi膮gn膮膰 niesamowite rezultaty. Mo偶liwo艣ci s膮 przeogromne. Nie chce si臋 za bardzo rozpisywa膰 i przejd臋 do tego co wi臋kszo艣膰 z Was najbardziej interesuje. Kasa. Ja w pierwszym miesi膮cu zarobi艂em powy偶ej 3tys. Nie zdarzy艂o mi si臋 zej艣膰 poni偶ej tej sumy. Aha i jakie艣 brednie o niewyp艂acalno艣ci firmy mo偶ecie wsadzi膰 mi臋dzy bajki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Komentarz wy偶ej ewidentnie pochodzi od kogo艣 z kadry w IBDF :D Racja, trzeba k艂ama膰 dalej bo nie b臋dzie nowego, naiwnego narybku do pracy...

Udost臋pnij ten post

Je偶eli kto艣 chce pracowa膰 w firmie, kt贸ra jest wpisana na list臋 ostrze偶e艅 publicznych Komisji Nadzoru Finansowego to brawo, w internecie (przy odrobinie wysi艂ku) mo偶na znale藕膰 wystarczaj膮c膮 ilo艣膰 informacji potrzebn膮 do decyzji czy podj膮膰 prac臋, czy nie. I tak na stronie Komisji Nadzoru Finansowego w zak艂adce lista ostrze偶e艅, pozycja numer 28. znajdziemy firm臋, kt贸ra nazywa si臋 Four Gates Polska sp. z o.o. wpisana pod numerem krs 0000313810, je偶eli wpiszemy ten numer w wyszukiwarce krs to okazuje si臋, 偶e firma zmieni艂a nazw臋 i nazywa si臋 teraz IBDF. Zreszt膮 jest te偶 strona przeswietl i na tej stronie po wyszukaniu firmy IBDF wy艣wietla si臋 czerwone ostrze偶enie: Sp贸艂ka wpisana na list臋 Komisji Nadzoru Finansowego. Napisz臋 jeszcze tylko, 偶e na li艣cie KNF pod numerem 2. wpisana jest s艂awna sp贸艂ka Amber Gold, niez艂e towarzystwo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marlenka112
Mia艂am roczne praktyki w KNF i to co napisa艂 JankoMuzykant6667 nie do ko艅ca si臋 zgadza :) Przede wszystkim sama lista ostrze偶e艅 jest na bie偶膮co aktualizowana wiec nazwa Four Gates(...) powinna ju偶 dawno znikn膮膰 z listy a tak w艂a艣ciwie powinna ju偶 by膰 zamieniona, musi by膰 jaka艣 inna przyczyna tego samego numeru KRS. Co to raportu z przeswietl.pl jest on sprzed 2 lat wi臋c sprawa nieaktualna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Marlenka112 to co piszesz jako艣 nie trzyma si臋 kupy. Je偶eli lista jest aktualizowana na bie偶膮co, to dane powinny by膰 ju偶 dawno zmienione. Gdyby to by艂a pomy艂ka to my艣l臋, 偶e firma IBDF dawno doprowadzi艂aby do zmiany wpisu. Odwiedzi艂em stron臋 prze艣wietl.pl i chyba wchodzi艂a艣 na inn膮 stron臋, ostatni wpis w krs firmy IBDF jest z kwietnia 2014, aktualizacja strony z dnia 20.06.2014, gdzie te dwa lata? no chyba, 偶e piszesz z przysz艂o艣ci?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Przeswietl
Informacja na przeswietl.pl jest aktualna. Sp贸艂ka Indywidualne Biznesowe Doradztwo Finansowe Sp. z o.o. jest wpisana na li艣cie ostrze偶e艅 KNF pod poprzedni膮 nazw膮 Four Gates Polska Sp. z o.o. Star膮 nazw臋 r贸wnie偶 mo偶na zobaczy膰 na profilu IBDF. Wi臋cej informacji o IBDF: http://przeswietl.pl/indywidualne-biznesowe-doradztwo-finansowe Lista KNF: http://www.knf.gov.pl/o_nas/ostrzezenia_publiczne/lista_ostrzezenia.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GO艢膯1503
By艂am na rozmowie kwalifikacyjnej w Bia艂ej, p贸藕niej szkolenie- pierwszego dnia ja i inne dwie osoby zrezygnowali艣my. Ca艂e szefostwo to znajomi. Na szkoleniu te偶 ich znajomi i znajomi tych znajomych. Mia艂o by膰 pi臋knie, mia艂o by膰 biuro a ju偶 pierwszego dnia na szkoleniu okaza艂o si臋 偶e jedyne biuro jakie b臋dzie to w Bia艂ej. I te pi臋kne gadki o awansie. Jak dla mnie to oszu艣ci i naci膮gacze. Jak widz臋 w艣r贸d og艂osze艅 o prac臋 ich og艂oszenia to a偶 si臋 dziwi臋 偶e ludzie s膮 tacy naiwni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marlenka112
Szuka艂am Szuka艂am i dopiero po 艣ci膮gni臋ciu raportu z KRS wiem ju偶 wszystko :) W raporci z KRS jest zapis 偶e firma IBDF wykupi艂a w 2011 roku firm臋 Four Gates i tu faktycznie zgadza艂oby si臋 dlaczego maj膮 ten sam numer KRS . W 2011 zmieni艂 si臋 dos艂ownie ca艂y zarz膮d wraz z Prezesem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Marlenka112
Dlatego te偶 nie wiem jak wy ale ja jednak wybior臋 si臋 na rozmow臋 kwalifikacyjn膮 i zobacz臋 czy wasze opinie pokrywaj膮 si臋 z stanem faktycznym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak czytam niekt贸re opinie to a偶 si臋 nie chce wierzy膰 偶e ludzie maj膮 tak膮 wyobra藕nie.Zazwyczaj jest tak, 偶e jak si臋 komu艣 co艣 nie uda to ju偶 wszystko jest be tylko nie ja.Jak to jest, 偶e jedni zarabiaj膮 i robi膮 karier臋 w tej firmie a inni nie??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰1112344v
Pracuj臋 w podobnej firmie i wiele dobrego s艂ysza艂em na temat tej firmy wiec nie rozumiem waszych opinii. No ale c贸偶 do takiej pracy nie wszyscy si臋 nadaj膮. Ja rozumiem 偶e wszyscy chcieliby zarabia膰 od razu po 4 - 5 tysi臋cy z艂otych ju偶 na samym pocz膮tku i to jeszcze bez 偶adnego do艣wiadczenia. I jeszcze raz podkre艣lam pracuj臋 w tej bran偶y ale w innych barwach i nie zamierzam robi膰 tu 偶adnej autoreklamy (w ko艅cu konkurencja ) ale dobija mnie to w jaki spos贸b jedziecie po takich firmach. Co druga osoba ledwo uko艅czy艂a szko艂臋 艣redni膮 b膮d藕 wy偶sz膮 i bez 偶adnego do艣wiadczenia pchacie si臋 na si艂臋 do takiej bran偶y wiedz膮c ju偶 na samym pocz膮tku 偶e b臋dzie ci臋偶ko, p贸藕niej u艣wiadamiacie sobie 偶e nic nie zarobili艣cie i ca艂膮 win臋 zwalacie na firm臋 偶e ona jest z艂a, niedobra i oszuka艂a was. Tu gdzie艣 wyczyta艂em 偶e obiecywali du偶e pieni膮dze mo偶e raczej pokazywali jakie s膮 mo偶liwo艣ci zarobkowe a nie obietnice.. Tu faktycznie na jednym kliencie mo偶na zarobi膰 od 200 do 500 z艂 tylko trzeba ruszy膰 ty艂ek do roboty a nie siedzie膰 i gl臋dzi膰..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Widz臋, 偶e pracownicy firmy, ci膮gle monitoruj膮 forum i robi膮 wszystko 偶eby odwr贸ci膰 kota ogonem. Kariera w IBDF - pop艂aka艂em si臋 ze 艣miechu. Poprosz臋 o nazwiska tych os贸b, kt贸re zrobi艂y kariery, prosz臋 tylko wymienia膰 bez rodziny w艂a艣ciciela, bez dawnych pracownik贸w OVB i EFS. Zaraz leasing zabierze wam samochody, b臋dziecie mogli werbowa膰 ludzi w poci膮gach i tramwajach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰18l
Ejj to mia艂o by艣 forum z opiniami a nie z pisaniem g艂upot i laniem wody ... By艂em dzisiaj na rozmow臋 kwalifikacyjnej i nie by艂o tak 藕le, troch臋 przera偶a mnie to pozyskiwanie klient贸w ale po偶yjemy zobaczymy. W przysz艂ym tygodniu id臋 na jakie艣 info i mam dowiedzie膰 si臋 wi臋cej. Mo偶e kto艣 z was m贸g艂by nieco wi臋cej powiedzie膰 co to jest te info ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dajcie sobie spok贸j z t膮 firm膮, Gazel膮 Biznesu to ona nie jest i nie b臋dzie. S艂ysza艂em, 偶e Pan Dyrektor, a zarazem Prezes i w艂a艣ciciel firmy jest ci臋偶ko chory, bez niego ta firma nie ma racji bytu, reszta pracownik贸w jest za s艂aba 偶eby poci膮gn膮膰 temat. IBDF bez Dyrektora to jak auto bez silnika i kierownicy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 by艂am tam
Dok艂adnie tak, firma doznaje wewn臋trznego rozpadu od czasu zachorowania prezesa i w艂a艣ciciela. Ju偶 paru manager贸w odesz艂o a z tego co s艂ysza艂am to i kolejni planuj膮 to zrobi膰- swoj膮 drog膮 czemu sie dziwi膰 skoro konkurencja oferuje tyle fajnych mo偶liwo艣ci a firma IBDF chce nazywa膰 si臋 presti偶ow膮 i na samej nazwie si臋 ko艅czy. Dyrektorowie 偶yj膮 realiami osadzonymi w ko艅cu XX wieku, tak jakby nadal 偶yli 20 lat wstecz. Wi臋kszo艣膰 z nich nachapa艂a si臋 na reformie zmuszaj膮cej ludzi do podpisania OFE, a teraz zgrywaj膮 bur偶uj贸w. Prowizje na 艣miesznie niskim poziomie jak na firme strukturaln膮 zaczynasz z 10% prowizji z czego tak na prawde na oczy widzisz tylko 8% bo reszta z 10 jest zabierana na 'prowizje drugoroczn膮'. Na stanowisku managera zarobki s膮 takie jak u reprezentant贸w w konkurencji a progi na "bonusy" s膮 tak wysokie, 偶e wr臋cz w dzisiejszej sytuacji nie do zrealizowania. Co do obecno艣ci na li艣cie knf tak firma znajduje si臋 tam cho膰 pod inn膮 nazw膮, mimo to odstrasza to klient贸w kt贸rzy tam zerkn膮. Je艣li chcecie nauczyc si臋 wiedzy merytorycznej to jasne, polecam tylko w obecnej kondycji tej firmy raczej nie ma co spodziewa膰 si臋 cud贸w je偶eli chodzi o finanse i jakiejkolwiek poprawy. Ja osobi艣cie pracowa艂am tam sporo czasu jednak mimo wszystko zrezygnowa艂am - konkurencja zaoferowa艂a mi prowizj臋 praktycznie 2x wi臋ksz膮 (przy tych samych produktach!) od tej kt贸r膮 mia艂am w ibdf. Ciekawe kto i jakie miejsce tutaj przys艂owiowo kogo艣 "dyma艂"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
"By艂am tam". Napisz w jakiej firmie daj膮 2x wi臋cej, mo偶e komu艣 pomo偶esz podj膮膰 dobr膮 decyzj臋 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Spotkanie info to inaczej m贸wi膮c "szkolenie" na kt贸rym dowiesz si臋 ilu klient贸w musisz pozyska膰 w ci膮gu miesi膮ca i ilu wsp贸艂pracownik贸w musisz im przyprowadzi膰 ze sob膮. Kiedy ja by艂am na szkoleniu to by艂y dwa progi dotycz膮ce ilo艣膰 klient贸w i wsp贸艂pracownik贸w. Jedne dla os贸b kt贸re traktuj膮 t膮 prac臋 jako g艂贸wne 藕r贸d艂o dochodu a inne dla os贸b kt贸re traktuj膮 t臋 prac臋 jako prac臋 dorywcz膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 m艂oda212
radz臋 omija膰 firm臋 Ibdf szerokim 艂ukiem, zmar艂 w艂a艣ciciel firmy, faktycznie bez niego ta firma nie istnieje, nikt tak pi臋knie nie potrafi k艂ama膰 i nagina膰 rzeczywisto艣ci jak robi艂 to A.R., tzw. kadra firmy to same 膰moki, nie maj膮 ikry, koniec tej firmy jest bliski, pracowa艂am w tej firmie i zdecydowanie odradzam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
m艂oda212 Heh z taki szacunkiem do os贸b zmar艂ych to ja si臋 nie dziwie 偶e tam nie pracujesz ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
z poprzedniego wpisu zrozumia艂am, 偶e pojawi艂o si臋 nowe kryterium przyj臋cia do wspania艂ej firmy finansowej IBDF - "szacunek do os贸b zmar艂ych", dziwny wpis, przecie偶 m艂oda212 nie napisa艂a, 偶e w艂a艣ciciel by艂 oszustem, czy naci膮gaczem tylko, 偶e nagina艂 rzeczywisto艣膰 i k艂ama艂. Ka偶dy z nas to robi, nie rozumiem gdzie tu brak szacunku. Z drugiej strony na szacunek trzeba sobie zapracowa膰!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Iosif D偶ugaszwili by艂 tyranem i morderc膮. Czy takie stwierdzenie kwalifikuje mnie do os贸b, kt贸re nie maj膮 "szacunku do zmar艂ych" i nie mog膮 pracowa膰 w IBDF?????

Udost臋pnij ten post