Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana Lenka

objawy raka jelit w młodym wieku?

Polecane posty

czy jeżeli podczas wypróżniania pojawiły mi się ślady krwi na papierze ( i chyba na stolce) to musi oznaczac to że mam chore jelita ( rak, polip itp)? Czy jest "szansa" że to nic groźnego np lekkie hemoroidy? Przyznam że faktycznie mam problemy z zaparciami i wąskimi stolcami ale nie cały czas. Krew pojawiła się tylko raz w malutkiej ilości. Dodam, że robiłam morfologie krwi która wyszła prawidłowo, jak również żelazo, gluzkoze, OB i nawet antygen CEA częst odpowiadający za nowotwory. Wszystko wyszło w jak najlepszej normie. Boje się kolonoskopii a dumam czy to nie rak mimo, ze mam jeszcze dwadzieściapare lat:(

Gość 30 latki ile zarabiacie
hemorroidy i tyle kup czopki proktis m, uzywaj dwa dziennie przez tydzien i bedzie ok

Gość gattttaaa
zrob morfologie chociaz to pewnie hemoroidy

Gość sami teoretycy tutaj
kolonoskopia nie jest jakimś strasznym badaniem zazwyczaj robi się ją pod znieczuleniem, więc nie boli przedtem musisz być na diecie, w przeddzień zabiegu pijesz tylko wodę i środek na oczyszczenie jelit samo badanie to chyba 15 minut, nic strasznego porozmawiaj o obawach z internistą, może zrobią Ci rtg z kontrastem zamiast kolonoskopii

robiłam też ten test z apteki na krew utajoną w kale i później w laboratorium w szpitalu. Wyniki były ujemne. Morfologia cacy. OB też, skąd zatem ta krew...

Gość dziewczyna kobieta
też myślę że hemoroidy ew żylaki odbytu ale lepiej idź do lekarza niech ci zrobią kał na krew utajoną

Gość sama nie wiemmm
rak moze byc wkazdym wieku, niemowleta kilku miesieczne maja nowtwory i to bardzo powazne, a ty sie zastanawiasz czy mozesz miec raka??!!!! bialaczka przypada najczesciej na okres dzieciecy i po 30-stce itd. dla raka kazdy wiek jest dobry!

Gość sama nie wiemmm
nei musza byc hemoroidy, nie musza byc polipy, wystarczy nieszczelne jelito np

nieszczelne jelito to ja mam napewno bo od lat choruję na grzybicę układu pokarmowego. Krwi utajonej w kale nie wykryto

Gość swiete slowaaaa
to wiesz, ze z nieszczelnym kolanoskopia min co 3 lata plus jak cos sie zaczyna dziac to od razu smigac!

ale się boję :(