Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

izi girl

PODATEK OD POSIADANIA PSA---- jak to jest u was?

Polecane posty

płacicie? rozumiem, że skoro podatek od psa jest po to, żeby miasto miało pieniądze na sprzątanie po psach to już kup psich nie trzeba zbierać?

Gość sdfgdsgs
zdaje się, że od ładnych kilku lat nie ma tego podatku... prowo 0/10

i w związku z tym mam pytanie...czy jeśli moje psy są w ogrodzeniu, są to psy stróżujące, to czemu ja muszę płacić za nie podatek?

Gość daaaaaaaa
u mnie podatek jest i to podnieśli z 20 zł na 50zł! w zamian darmowe szczepienie przeciw wściekliźnie

ja płacę po 20 zł za psa, ale nie chodzi o pieniądze, bo to niewielka kwota, ale o zasady. moje psy w ogóle nie wychodzą na ulicę, nie paskudzą w związku z tym na mieście, a więc miasto nie musi po nich sprzątać, ale...pan w urzędzie miasta, powiedział, że te pieniądze idą na sprzątanie po bezpańskich psach...przecież są instytucje zajmujące się bezpańskimi psami...:O...czuję się poszkodowana...:( a na chodnikach mnóstwo psich kup:O jutro znowu zadzwonię do nich i powiem, żeby te kupy posprzątali, bo przecież ja zapłaciłam podatek:P

miasto, w którym mieszka to w ogóle tak zdziera z ludzi podatki, że hej...ciągle tylko podnoszą, zimną wodę mamy droższą niż w 10 krotnie większym mieście ludzie płacą za ciepłą...:( miasto przepierdala kasę, a potem musi z ludzi zdzierać:(

no ja też zapłaciłam, ale uważam, że skoro moje psy nie wychodzą i nie brudzą, to nie powinnam płacić, tym bardziej, że gdzie nie wyjdziesz, czy na ulicę, czy na plac zabaw, czy do parku...wszędzie psie kupy, a ten podatek to niby na sprzątanie:(