Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malenkaaa123

Obsesyjne myśli

Polecane posty

Gość malenkaaa123

Chciałam opowiedzieć o moim problemie i usłyszeć radę specjalisty, ponieważ nie daję sobie już z tym rady. Od pewnego czasu walcze z obsesyjnymi myślami. Dotyczą one tego, że mogłam zdradzić swojego chłopaka. Byłam na imprezie, na której byliśmy oboje i nasz kolega zawołał mnie do łazienki, ponieważ coś zrzucił z szafki i chciał mi o tym powiedzieć. Następnego dnia wmówiłam sobie, że między nami w tej łazience wydarzyło się coś więcej, to znaczy, że uprawialiśmy seks. I teraz od kilku dni męczą mnie obsesyjne myśli, że może rzeczywiście tak było, byłam pijana i dokładnie tego nie pamiętam. Moja wyobraźnia działa w tym momencie tak, że widzę nawet to co robiliśmy... na 90% nic nie zrobiłam... piszę 90 ponieważ sama już w to zwątpiłam. Pamiętam mniej więcej rozmowe o tej szafce a reszta to już CHYBA moja wyobraźnia... Ale przecież on by coś na ten temat powiedział gdyby to się na prawdę wydarzyło... tak przynajmniej myśle... Proszę o pomoc, ponieważ nie mogę uporać się z tymi myślami!

Gość Roman Pawluczenko
To chyba nerwica natręctw

Gość Roman Pawluczenko
A po co tyle pijesz, tak poza tym. Pijana kobieta to smutny widok.

Gość augustmocny
Moze tak bylo

Gość augustmocny
Na fazie czesto tracimy granice gdzie prawd a gdzie iluzja lub skryte marzenia

sluszna uwaga , ze alkohol zaciera granice prawdy i fantazji. Nie wiem , co Ci poradzic :-( Wydaje mi sie , ze trzeba zalozyc , ze to tylko twoja wyobraznia. Nie szukac dociekania prawdy , bo i tak nie dowiesz sie . Radzilabym przejsc nad tym do porzadku, nigdy nie wziac kropli alkoholu do ust.Niech ta wyobraznia bedzie dla Ciebie ostrzezeniem . Mam nadzieje , ze jestes na wszelki wypadek zabezpieczona przed ciaza :-P

Gość augustmocny
To dziwne,ale chyba w kazdym z nas siedzi jakies marzenie o kilerce

Gość słodkilu
Ja wciąż do tej pory mam chopla z przeżutkami na punkcie mojej byłej:D

To może być początek OCD (inaczej nerwicy natręctw). Wygląda to tak jakbyś była na tym punkcie przewrażliwiona i im bardziej starasz się o tym nie myśleć tym aktywniej działa wyobraźnia. Jak chcesz pomocy to idź do specjalisty. W między czasie zastanów się czy nie masz innych natrętnych myśli i zanotuj sobie - w ten sposób będzie łatwiej określić co Ci właściwie jest.

Gość malenkaaa123
bardzo często myje reće... to tez taka moja obsesja... wiecie co, chcialam to oststanio sprawdzic i zapytalam tego kolegi czy ja wyszlam z tej lazienki co zrobilam, a on powiedzial ze tak i niby powinno mi ulzyc, a teraz sie zastanwiam czy nie powiedzial tak tylko dlatego, że inni byli przy naszej rozmowie ( w tym moj chlopak) czy tez byl tak pijany ze nie pamieta... masakra :(

Gość malenkaaa123
jak go zaczelam podpytywac jak to wygladalo, to powiedzial ze zobaczylam ta szafke, machnelam na to reka i sobie poszlam... ale nie wiem... teraz pojawiaja sie nowe mysli, czy aby na pewno on mowi prawde i czy aby na pewano wszystko pamieta...

Gość malenkaa123
niech ktoś jeszcze mi odpowiee... czy to mogło się zdarzyć czy to tylko moje chore myśli...

Gość pan p.
Rozluźnij się. Weź oddech.. I jeszcze jeden.. Odtwórz w myślach jeszcze raz tę wyimaginowaną sytuację, jednakże z takim wyjątkiem, że widzisz ją z 3 osoby (tak jakby kamera kręciła tę sytuację). W tym momencie będziesz widzieć obraz lub film w swojej głowie, na którym będziesz widzieć siebie i tego mężczyznę. W miarę trwania "filmu" zacznij w swojej wyobraźni "przyciemniać" i obraz. Coraz bardziej. I bardziej. Spraw by był tak ciemny byś ledwie zauwazala szczegóły łazienki. A teraz w swojej głowie zacznij ten obraz pomniejszać... Zobacz jak staje się coraz bardziej odległy.. I jeszcze przyciemnij go. Oddal go tak bardzo, że bedzie wielkości pudełka od zapałek. A teraz w swojej wyobraźni chwyc młotek, i gwoździami "przybij" ten obraz w tamtym dalekim miejscu. A teraz zobacz wydarzenie, które najprawdopodobniej się zdarzyło, czyli opis, jaki i przedstawił ten kolega. I zobacz jak wchodzisz do tej łazienki, machasz ręką i wychodzisz. I w miarę gdy akcja w tym wyobrażeniu się dzieje, zacznij ten obraz rozjaśniać, nadawać mu żywych barw. Zobacz jak staje się taki żywy, wiarygodny. i w miarę gdy staje się coraz bardziej kolorowy, zacznij go powiększać... I spraw by był jeszcze większy, aż będzie się przed tobą tak rozciągnięty, że aż "wskoczysz" do niego i będziesz patrzeć ze swojej normalnej perspektywy. Potem gdy będziesz tak go podglądać, zatrzymaj film. Weź znów młotek, i złotymi gwoździkami przybij każdy róg tego kolorowego, bardzo bliskiego wyobrażenia. Daj znać jaki efekt odniosłaś. Co teraz czujesz do tej sytuacji?

Gość intimissimi75
pan p. - NLP'er? Psycholog? bo widzę profesjonalne podejście, submodalności. do autorki: przekonaj się czy to ci pomogło. Mi nlp wiele pomogło w życiu :)

Gość malenkaaa123
ale myslicie ze to moja wyobraznia czy to na prawde sie zdarzylo i wyparlam to ze swojej swiadomosci? bo juz ja sama nie wiem co myslec...

Gość malenkaaa123
mam wrazenie ze to nic mi nie daje... ale moze dlatego ze nie moge sie skupic...

Gość malenkaaa123
mam ochote jeszcze raz sie zapytac tego kolegi czy na pewno tak bylo i czy nic glupiego nie zrobilam ,ale mi glupio bo nie wem co on sobie pomysli, ze jakas wariatka albo cos... a mnie na prawde to meczy i to strasznie, nie wiem co robic... myslicie ze to moglo zdarzyc sie na prawde? czy to moje chore natretne mysli?

Gość Ricardo Izecson
To chore myśli

Gość Ricardo Izecson
Nerwica natręctw. Może być spotęgowała jeśli palisz trawkę np. czy inne narkotyki bierzesz.

Gość sdfdgfhg
psychicznie moze i nie pamietasz ale cialo by pamietalo, by cie tylek bolal, cipka by cie bolala... no chyba, ze na co dzien uprawiasz seks, ale jak jestes dziewicą to na pewno bys czula ze do czegos doszlo ;) by cie swedzialo albo bolalo, nie da sie tego nie pamietac

Gość malenkaaa123
ale czy mozliwe jest zeby az tak to sobiie wyobraziła? widze to tak jakbysmy to robili... ale to na pewno chore mysli...mam nadzieje...

Gość malenkaaa123
czy ktos mi jeszcze odpowie?

Gość kasik7564
niech ktos mi pomoze...

Gość SoTakeIt
Hej Malenka, może to właśnie nerwica natręctw. Uważam tak tym bardziej po tym jak napisałaś, że często myjesz ręcę. Ja też miałam takie wkręty, mam postawioną wstępną diagnozę nerwica natręctw z przewagą myśli natrętnych. Teraz już tak nie ale kiedyś potrafiłam wkręcić sobie rzeczy, których nie zrobiłam i mocno w to wierzyłam i myślałam, że naprawdę to się wydarzyło. Nawet do dzisiaj nie wiem czy pewna sytuacja sprzed kilka laty miała miejsce czy nie, choć nic nie wskazuje na to żeby miała miejsce, ale też właśnie w pamięci widzę jak coś robię, chociaż nie wiem czy ja sobie to dodałam w pamięci czy tak naprawdę zrobiłam...Może to już jakaś psychoza, nie wiem...