Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yjgfxnjfh

mała nie chce pic soczków:/ co robic?

Polecane posty

Gość yjgfxnjfh

robie jej soczki marchewkowo-jablkowe i za cholere nie chce nawet łyka.....jest na to jakis sposob?doradzcie prosze

Gość yjgfxnjfh
dodam ze ma niespelna pół roczku

Gość ona z rampy
a moze wczesniej cos dosładzałas a teraz naturalnych sokow nie chce bo jej nie smakuje?

Gość kasia!!!!!!!!!!!!
mój pił tylko wodę, soków nie lubił. Dziś ma 3 lata i soki pije sporadycznie za to wode chętnie a to dobry nawyk.

Gość bo rude to wredne
Nie ma konieczności picia przez dziecko soków. Wręcz stomatolodzy odradzają z uwagi na ich poziom ph. Niech pije wodę,a owoce niech je.

PODAWAJ SAMA WODE ,a soczki sporadycznie,,, moja nawet z butelki nie chce pic ani smoczka wiasc :P to jest dopiero wyzwanie - potem wszystko bedzie z lyzeczki ;/ chyba ze kubek jej lepiej podpasuje :)

Gość Ganta
Jakby się bachorowi chciało bardzo pić, to i by szczochy z podłogi zlizał.

Gość yjgfxnjfh
do picia daje jej herbatke rumiankowa

Gość yjgfxnjfh
nie, na mm

no to nie wmuszaj jej...moze sprobuj cos bez marchewki... moze jabluszko albo jablko-winogrono... powodzenia

Gość tikal
rozciencz mocno woda.moim zdaniem lepiej podawac wode.

Gość a z czego dajesz te soki?
z butelki? spróbuj łyżeczką moja córka z butelki nie tknie nic innego, niż mleko, widocznie tak się przyzwyczaiła, ale jak jej podać wodę czy sok z łyżeczki, to łyka ze smakiem a jak to nie poskutkuje, to spróbuj podać papkę owocową zamiast soku, i tyle

Gość b.e.a.t.a
To nie dawaj sokow, tylko owoce. Bedzie zdrowiej.

Gość śmieszne :D
a czym różni się sok owocowy od całego owocu? :D

Gość b.e.a.t.a
A to juz sama/sam sie domysl :D

Gość może lepiej nie pokazuj
Też bym chciała wiedzieć, czym :O

Gość b.e.a.t.a
eh.. Sporo witamin i mineralow zostaje w miazszu owocow/marchewki. - Jesli sok jest klarowany, nie ma w nim rowniez blonnika. - Moze ksztaltowac zle nawyki np sklonnosc do slodkich napojow - Za duzo soku lub pity miedzy posilkami to ryzyko prochnicy - oraz tego, ze dziecko nie zje obiadu albo nie wypije mleka - soki maja za duzo cukru, nawet te nieslodzone Dlatego chociaz soki sa zdrowe, ich ilosc sie ogranicza, zeby wlasnie dziecko nie pilo ich zbyt duzo. A owoce trudniej przedawkowac. http://pediatrics.about.com/cs/nutrition/a/fruit_juice.htm i jeszcze po polsku czym poic niemowlaki: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79410,4309695.html

Moj syn tez nie pil dlugo soczkow bo niechcial i dawalam mu wode a jak ktos na placu zabaw widzial ze pije wode to pytali sie dlaczego mu nie dam soczku jak one takie dobre:-D:-D:-D teraz ma 2 lata i pije wszystko co mu dam

Nie chcę - niech nie piję. Nie rozumiem dlaczego matki mają takie parcie na szukanie sposobów byle tylko dziecko zmusić :o Nawet zdrowsze od soków jest woda i herbatka.

Gość masz madre dziecko to mu
zaufaj. soki to sam cukier. chybaze robisz je sama ze swierzych owocow. niech pije wode.

Gość hhahaha według beaty
jabłko wrzucone do sokowirówki nagle staje się czymś pozbawionym witamin i minerałów, za to cudownie przybywa mu cukru :D

Gość kawoszek
Nie przejmuj sie, moja córcia nie chciała soczków do około 10 -11 mca, przemycałam jej po trochu, rozcieńczałam z wodą, trochę dosładzałam - oho zaraz sie odezwą po co, no ale sama pediatra kazała. Jak wypiła 1 bobofrut na tydzień ( tak ilościowo, każdy normalny chyba zalapie o co chodzi:)) to było ok, a teraz ma 13 mcy i pije soki codziennie , rożne smaki, oczywiscie bez przesady , ale jest ok