Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to dużo czy mało?

Jakie macie rachunki za wodę, prąd, gaz, ogrzewanie?

Polecane posty

Nam wychodzi tak: 58 zł woda-miesięcznie 88zł prąd-co 2 miesiące 40zł gaz - co 2 miesiące 1000zł ogrzewanie-cały sezon. mieszkamy w bloku, mieszkanie 51metrów. Sądzicie,że to dużo czy mało? Jak jest u Was?

naprawdę bardzo mało, my mamy 69-metrowe mieszkanie i: czynsz+garaż 667 woda raz na 2 m-ce, 180 prąd raz na 2 m-ce 330 nowe budownictwo, więc w budynku brak gazu, a w czynszu mamy już zaliczkę za ogrzewanie 69 zł, co miesiąc

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
88zł prąd-co 2 miesiące ? hmmmm to ja mam 80 na miesac 35 m kawalerka aza wode 100 gaz 23 zl

Gość BARDZO MAŁO
Zwłaszcza ogrzewanie-u nas pięć stówek pęka co miesiąc na prąd,bo mamy ogrzewanie elektryczne. Woda koło 20zł,mamy zimną i podgrzewamy prądem,dlatego nawet latem rachunek jest koło 250zł. Jeszcze jakieś 30zł ścieki, gaz ok. 45zł miesięcznie,gaz mamy z butli,a butla starcza na miesiąc.

kawalerka 30 metrów. Woda free Butla gazowa wiec ok80 zł na pol roku i mamy piec kaflowy prad 160 zł na dwa mies.

Gość mam to za sobą
woda - 130zł miesięcznie. gaz 290zł - co dwa miesiące prąd - 90 zł miesięcznie czynsz(54metry mieszkanko) 450zł (w czynszu płacę wodę)

Gość mam to za sobą
centralne opłacam również w czynszu.Stała kwota od metra i mamy swoje liczniki.Po rozliczeniu albo dopłaty,albo zwroty nadpłaty.

Gość ide sie pochlastac
czynsz 598zl prad 190zl gaz 240zl woda w czynszu

U nas miesięcznie biorą zaliczkę na ogrzewanie 100zł,ale po rozliczeniu zawsze jest dopłata. Mamy żarówki energooszczędne. Koszt metra wody (w tym ścieki) 10zł plus 18zł podgrzanie,nasze zużycie to 3metry zimnej i metr ciepłej. Mamy zmywarkę,zawsze zmywam i piorę w programie eko. Mąż ostatnio stwierdził,że mamy duże rachunki... a czynsz płacimy 405zł-blok z lat 80-tych.

Gość tez mama
mieszkanie 59m, 3 osoby: PRĄD 250/2miesiące gaz 125/2 miesiące czynsz 550 : zaliczka na ogrzewanie 100 zaliczka na wodę 90

Gość El_pidżi
ja mam tak w domu: prąd od 290 do 340 zł za 2 mies. gaz z butli 60 zł na miesiąć woda 70 zł

Gość mam to za sobą
nas jest czworo - miesięcznie zużywamy 18 metrów wody:O czasami mam dopłatę,bo i do 20 dobije:O

Też mamy na wszystko liczniki. Jakby było ryczałtem,to byśmy kupę kasy płacili-dwoje dorosłych plus półtoraroczna córka.

Gość El_pidżi
za prad to placisz grosze 88 zł za 2 miesiace ?? to darmocha:)

Nie jest tani-to kwestia zużycia-u nas ok 100kw miesięcznie.

Gość mieszkanka
za wode i ogrzewanie nie wiem dokładnie ile płacę bo nie chce mi się wstać sprawdzac ale płacę to w czynszu -czynsz 806zł (mieszk.56m) -prąd co 2 mieś 350zł -gaz co 2 mieś 168zł :o

Gość mmmmmmmmmmmmmmm
woda ciepla i zimna w czynszu (ryczałt) - nie wiem nawet ile. prąd - około 150/180 zł za 2 miesiące gazu nie mamy. Mieszka 2 osoby, mieszkanie 51m.

Gość to my 2 w kawalerce mamy
Prąd 250-300 co drugi miesiąc woda jest droższa-to podam tylko zużycie 12-15 metrów gazu nie mam ogrzewanie w czynszu czynsz 380zł mieszkanie 24metry

Gość jak Wy to robicie?
My za prąd mamy co miesiąc 120lub więcej, gaz miesięcznie 30zł, woda 120, czynsz 350, ogrzewanie 75 zł przez cały rok.

Gość jak Wy to robicie?
Znaczy ogrzewanie 75miesięcznie ale płacimy przez cały rok.

Gość oj dziecino dziecino
mam dom 140m2 i podobne rachunki tylko ogrzewanie taniej (drewno)

gaz butla 40-50 zl raz na 3 miesiace prad 80 zl na 2 miesiace ogrzewanie wychodzi jakies 4-5 tys/rok 3 osoby (2 dorosle 1 male dziecko)

Gość gxbx b b b bb
u nas przy 4 dorosłych osobach plus małe dziecko wychodzi to tak: Dom jednorodzinny prąd 350zł (co 2 miesiące) woda 120zł ( tylko zimna) gaz 50zł na miesiąc opał 1600zł plus drzewo z naszego lasku śmieci ok. 20zł na miesiąc

Zazdroszcze Wam:) Mam dom 2 piętrowy (dawniej tak budowano:() prąd co 2 m-ce ok350zł gaz co 2 m- ce ok 330 zł smieci na rok 330zł węgiel na zime ok 3tys + ubezpieczenia wszystkie i budynków i nas

WYSOKIE.U NAS WDOMU DUZO WODY MARNUJEMY I DUZO SWIECIMY

grzenia a ile osob? strasznie duzo za prąd do pokoju dziennego, kuchni i miejsc, gdzie sie dluzej pali daj swietlowki wymien agd na energooszczedne (w kilka lat sie zwroci za sama oszczednosc) gas swiatlo tam, gdzie nikogo nie ma itp itd

Ja, mąż, córka, babcia i chory brat. Mam żarówki energooszczędne wszędzie. Tyle ze każdy ma swój pokój wszędzie tv i tak leci sobie. Ogrzewam oba piętra bo na dole mieszka babcia i brat a my na górze. Licze średnio bo wiadomo, ze np w lecie prądu mniej a gazu więcej a w zimie na odwrót, ale tak czy siak dużo:(

Gość malinowka
mieszkanie 64 m czynsz 420 w tym zaliczka na ogrzewanie 169 zl woda 55 prad co 2 miesiace 140 zl gaz z butli 60 zl / wystarcza na 1,5-2 miesiace po rozliczeniu ogrzewania zawsze wychodzimy " na styk" ani super dopłat ani super niedopłat

no sporo ja nie mam tv, ale to ponoc duże nie żre za to komp chodzi non stop i piekarnik bo dużo piekę 200zł/rok oszczedzilam wymieniając stara lodówę na A++