Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aniulka888

pomózcie mamy, prosze!!!

Polecane posty

Drogie mamusie, moze sa tu takie bardziej doswiadczone niz ja....otóz moj młody ma 8 i poł miesiaca i nigdy nie miał odparzen pod pieluszka do wczorajszego wieczoru a raczej nocy :( Przesypia mi cała nocke i rano jak wstał to normalnie jaderka ma krwisto czerwone wrecz, i tylko jaderka nie pupe... wyglada to an odparzenie... Wczoraj traktowałam to cały zcas sudocremem, bez rezultatów :/ dzisiaj cały dzien alantanem...równiez nie widze nawet najmniejszej poprawy... nie wiem co moge jeszcze zrobic... Młody ma AZS pozatym i niedawno przeszedł kuracje antybiotykowa przy zapaleniu oskrzeli (ale dostaje probiotyki do tej pory ''Latopic''). Kurcze jest wekend a nie pojade z tym chyba do szpitala, poradzcie co moge jeszcze zrobic bo wyglada to bardzo zle i napewno go to boli...

spróbuj mu to posmarować maścią BEPANTEN,albo CLOTRIMAZOLUM, na moje dzieci działała, a jak nie przejdzie to idż w poniedziałek do pediatry bo to może też być grzybica i wtedy konieczny może być antybiotyk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecam Bepanthen MAŚĆ, CLOTRIMAZOLUM zdaje się jest na jakieś stany grzybiczne więc nie polecałabym tymbardziej takiemu maluchowi. Myślę, że Bepanthen zadziała, u nas się sprawdza w 100%

kurcze bardzo sie martwie bo jaderka wygladaja jak jedna krwista kula w dodatku w dotyku jak skorupa:/ grzybica jest chyba spowodowana antybiotykami, i na nia tez jest antybiotyk??? Bephanten... chyba pobiegne do apteki jutro rano kupic...a maka zimniaczana, jak myslicie???

po antybiotyku to normalne, ale clotrimazolu nie stosuj w żadnym wypadku bez konsultacji z pediatrą, są odpowiednie maści tego typu przeznaczone dla maluchów. przebieraj częściej, wietrz pupę i będzie dobrze :) i cały czas podawaj probiotyk.

Ja ci polecam maść termentiol przy mojej dwójce nie zawodna.Już po pierwszym posmarowaniu ,przy kolejnej zmianie pieluszki widać efekt.No i dużo wietrz maluszkowi pupke to bardzo pomaga.

Nie wiem ile kosztuje teraz w polsce bo ja jestem WB ale to jest jedna z tańszych maści.no ja bym ci radziła zakładać pampersa bo jak zesika tetre a nie zauwarzysz w czas to pogłębisz to zapalenie.Najlepiej oczywiście to jest tylko moje zdanie i sprawdzone zakładaj pampersy tylko częściej mu zmieniaj i po karzdej zmianie porzadnie umyj dupke posmaruj termentiolem i na to troszeczke oliwką bambino.no i wietrz jak najwiecej żeby skóra miała dostęp powietrza.Moje dzieci terz żadko miały odparzenia ale najczęściej pojawiały się jak wprowadzałam nowy pokarm w diecie i kupka wtedy miała inny odczyn od czego powstawały odparzenia ale potem szybko wszystko wracało do normy.Synek mój raz nabawił się pożądnego odparzenia jak zmieniłam pieluszki z pampers na hagisy.Okazało się że jest na nie uczulony i po jednej pieluszce dupke miał normalni jak wielka rana wtedy zastosowałam to co ci już opisałam.Podobnierz jest też dobrze pupe posypać mąką ziemniaczaną ale wtedy musi być dobrze tyłeczek osuszony i nie za dużo żeby się grudki nie porobiły .Tylko u moich dzieci to nie pomagało ani sudokrem ani inne drogie maśći tylko jedna z najtańszych była najbardziej skuteczna.Jak widzałam że zaczynją się im robić lekkie zaczerwienienia to odrazu smarowała.Teraz w kwietniu ma urodzić mi się 3 dzidziuś i już zaopatrzyłam sie w tą maść więc się nie wachaj i spróbuj.Mam nadzieje że u ciebie też zadziała powodzenia...

Gość do autorki.......
TO NIE JEST ZADNE ODPARZENIE!!!!! dziewczyno, to moze byc stan zapalny jader objawiajacy sie zewnetrznymi zmianami na mosznie!! lec jak najszybciej do lekarza, bo jak zaniedbasz albo za pozno zaczniesz dzialac to moze sie skonczyc bezplodnoscia!!! poczytaj tu i jak najszybciej konsultuj sie z lekarzem!! http://www.przeglad-urologiczny.pl/artykul.php?1468

Gość vbndcfffcc
tormentiol-w ulotce jest info żeby nie stosować u małych dzieci. Ja polecam mąkę ziemniaczaną - u nas zawsze się sprawdza. a przed posypaniem przemyj wacikiem z ciepłą wodą.

ja polecam clotrimazolum nie jest napisane ze na odparzenia ale lekarka powiedziala ze jak najbardziej mozna, i mojej corce zeszlo po 2 dniach w aptece chyba 4zl

Moja miała raz takie odparzenie jak miała biegunke wirusową i pediatra przepisała mi Triderm maść - boska! efekty widac juz po 1 użyciu!! Ale ja musi polecic lekarz bo jest na recepte i nie można duzo uzywac!! Ale powiedziała mi, że w razie czego można smarować TRIBIOTYKIEM - tez bardzo skuteczna!!!!! i bez recepty!!! mozna kupić w saszetkach lub całe opakowanie. TORMENTIOLU nie stosowałam, bo nie wiedziałam ze można ale podobno tez ok. I fakt taniutka jest.