Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MirandaX

Chcę zapomnieć o dzieciństwie

Polecane posty

Gość MirandaX

Jak myślicie- jaki wpływ na Wasze życie mialo to czego doswiadczyliście w dzieciństwie? Osobiście- mam "zryty beret" na maksa. I to juz raczej się nie zmieni.

Gość czarna seria
w przyszłym życiu będzie lepiej..... a teraz.... przykro mi.....

Gość masło maślane tu dziś
zapomnij i idz do przodu, chyba ze bylas molestowana to sorki

Gość MirandaX
Są rzeczy, sytuacje których zapmniec się nie da.

Gość bbxn
wszystko można zmienić. jak nie przeszłość, to nastawienie do niej. wszystko można próbować oswoić, pogodzić się z tym, nabrać dystansu. pamięć, jest po to by nas czegoś nauczyć, żebyśmy nie popełniali błędów, ale dystans nawet mimo pamięci pozwala wyciszyć umysł. nie da się zrobić resetu, ale można oswoić przeszłość. w tym celu można chodzić na terapie grupowe, indywidualne i rozmawiać z ludźmi o podobnych doświadczeniach. zaburzenia z dzieciństwa nazywają się : DDA, DDD, Dzieci rozwiedzionych rodziców i można też poszukać literatury na ten temat.

Dzieciństwa nie da się "zapomnieć". Możesz tylko budować swoje życie poprzez realizowanie swoich celów i marzeń. Zamiast marnować energię bezproduktywnie (rozmyślanie o dzieciństwie, próby zapomnienia) skup się na teraźniejszości. Nie wykorzystuj też trudnego dzieciństwa na wyjaśnienie swoich niepowodzeń lub użalanie się nad sobą. To nic nie daje i jest szkodliwe dla Ciebie.