Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mLoda mamuska32

chce pogadac

Polecane posty

Gość mLoda mamuska32

chce pogadac

Gość monikaaaaaaaaaaaaaaaa112223434
o czym?

Gość mLoda mamuska23
ogolnie mam 24 kata i mam 3 malcow siedze ciagle z nimi i potrzeboje pogadac z kims o czyms

Gość IMO12356
było się puszczać?

Gość mLoda mamuska23
ale mam meza i sie nie puscilam

Gość klaaara
trójkę? wow. ile mają lat?

Gość mLoda mamuska23
synek ma 5 corka 4 i najmlodsza1

Gość mLoda mamuska23
23lata

Gość IMO12356
obciągasz z połykiem?

a jak mają na imie,jeśli można wiedzieć?

Nie zazdroszczę ci .Wiem jak to jest sama byłam w identycznej sytuacji tylko miałam dwójkę maluchów. Tyle samo lat i w takim samym wieku dzieci. Czemu tak wcześnie założyłaś rodzinę?

Gość klaaara
to masz dużo roboty z dziećmi. dwoje najstarszych chodzi do przedszkola? fajnie mieć dzieci.

Gość mLoda mamuska23
tak mam co robic z nimi bo sa bardzo ruchliwi nie nie chodza do przedszkola mieszkam na wiosce i jest brak mniejsc w tym roku pojdzie dopiero jako 5latek pawelek oktawia i nadia

Ja mam jedno dziecko - prawie 2 letnia corke i szczerze mowiac nie wiem czy chce miec drugie czy tez nie. czasem mysle, ze tak bo sama mam rodzenstwo i mimo klotni, dyskusji itd to jednak sie wspieramy jakos. z drugiej strony ja jestem wykonczona. od niedawna pracuje - praca zdalna w domu - i praktycznie moge pracowac tylko 2 godziny w dzien gdy mala spi i w nocy - teraz gdy padam.

Gość mLoda mamuska23
to prawda dziecko potrzeboje rodzenstwa i wiem ze jest ciezko super ze masz prace ja nie stety nie mam jak pracowac nie mm z kim malych zostawic maz w niemczech pracuje i caly tydz sama jestem

Teraz gdy patrze wstecz na własne życie to sobie zadaję pytanie dlaczego tak wcześnie zaczęłam prawdziwe życie? Przecież mogłam poczekać parę lat z założeniem rodziny. Najpiękniejsze lata spędziłam w pieluchach, kaszkach, soczkach i nieprzespanych nocach.

Gość mLoda mamuska23
no to witaj w klubie ja tez tak mysle a z drugiej strony bedziemy mialy dzieci odrosniete wychowane

Ja pracuje w domu wlasnie dlatego, ze nie mam z kim dziecka zostawic. Robie tlumaczenia, wczesniej pracowalam w administracji. Po urodzeniu malej nie bylo juz dla mnie powrotu, maz tez pracuje, tescie pracuja, rodzice daleko (mieszkam za granica) a ja juz mialam serdecznie dosc nic nie robienia wiec zdecydowalam sie na wlasny interes tym bardziej, ze mam pewne doswiadczenie w tlumaczeniu wyniesione z poprzedniej pracy. Latwo nie jest, ale przynajmniej czuje, ze choc troszke sie realizuje.

silvergold-a w jakim wieku najlepiej jest założyć rodzine-pytam z ciekawosci?

Gość gfsdgqgsdfg
ja urodzilam pierwsze dzeicko w wieku 21 lat i nie zaluje, teraz bedzie mialo 17 lat i dumna jestem z niego,nie szkoda mi tych mlodych lat ,bo i czego,teraz mam prawie 38 lat i jestem w ciazy z 4 dzieckiem, pracuje na caly etat,ale maz duzo mi pomaga,nie jest lekko ale bedzie dobrze,jestem domatorka tak jak moj facet, nigdy nie ciaglo nas gdzies zeby sie wloczyc, rodzina jest dla nas na pierwszym miejscu

dera Pytasz- w jakim wieku? Na pewno nie wieku 17-18-lat. Stanowczo za wcześnie! Człowiek jest jeszcze niedojrzały emocjonalnie, wiele rzeczy nie rozumie,ciężko sobie poradzić z natłokiem obowiązków. Do macierzyństwa trzeba dojrzeć i dorosnąć.

nie obraz sie-ale czy moge wiedzieć w jakim Ty wieku zaczęłaś? jeśli nie chcesz nie odpowiadaj...

Wg mnie jak tak logicznie pomyslec to zaden wiek nie jest dobry:)) Najpierw szkola i studia (czyli do 24 roku nie), potem zdobywanie doswiadczenia, umacnianie pozycji zawodowej i szukanie lepiej platnej pracy (zblizamy sie do 30). Potem chcialoby sie skorzystac z zycia a czas leci...Mysle, ze tu chodzi bardziej gotowosc emocjonalna a ta jest sprawa indywidualna. Ja urodzilam dziecko majac 30 lat, szczerze mowiac do macierzynstwa dojrzalam tak majac okolo 28 lat. Wczesniej nie chcialam. Ale mam kolezanki co zaciazaly tuz po studiach lub nawet na ostatnim roku i tez jest okey:)))

Gość wojtekbezportek
do gfsd..... a jaki zawod wykonujesz ze dajesz sobie rade?

mLoda mamuska23 no to witaj w klubie ja tez tak mysle a z drugiej strony bedziemy mialy dzieci odrosniete wychowane Kochana, jeszcze nie wiesz co mówisz! To jest już obowiązek właściwie na całe życie.Właściwie nigdy się nie kończy.Myślałam podobnie ale to nie jest prawda.:( Ile wysiłku kosztuje wychowanie dzieci można powiedzieć dopiero jak się dzieci usamodzielnią i pójdą z domu. A i to nie oznacza że odpoczniesz:!

Gość mLoda mamuska23
tak wiem ale je kocham i zrobie wszystko aby niczegi im nie brakowalo