Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mLoda mamuska32

chce pogadac

Polecane posty

a co wiek ma do tego czy wypada.... Wiek to tylko liczby... mamy tyle na ile sie czujemy... ;)

terpentyna79 Jak ja to widzę?Te obowiązki? To zależy od sytuacji w jakiej się partnerzy znajdują. 1 czy są małżeństwem 2 jakie są między nimi relacje 3 czy mieszkają sami czy z rodzicami 4 czy mają dzieci 5 czy obydwoje pracują 6 jaki charakter ma ich praca 7 jaki mają status materialny 8 jaki mają pomysł na życie Długo można wymieniać, ale każdy związek jest inny i nie ma jednej recepty jak podzielić obowiązki.Będzie to zależało od partnerów jak postanowią. Ale niestety to my kobiety jesteśmy filarem rodziny i od nas w głównej mierze zależy jak ą będziemy miały rodzinę.

A tak na marginesie... czemu moje panie nie śpią jeszcze.. ;) ? podobno grzeczne dziewczynki sa juz dwano pod kołderka...

a co wiek ma do tego czy wypada.... Wiek to tylko liczby... mamy tyle na ile sie czujemy. Tak,tak zgadzam się wiek to tylko liczby ale jednak samopoczucie już nie to samo.Ja się czuję jeszcze młodą kobietą chociaż nieraz moja mamuśka mnie obsztorcuje że ubieram się jak moja córka. Mówi że nie wypada! Że powinnam ubierać się stosownie do wieku. To znaczy jak stara baba. Dla mnie jeansy i jakaś koszulka wystarczy. Taka sportowa elegancja.

Nazwij mnie naiwna, ale zawsze wydawalo mi sie, ze to jaka bedzie rodzina zalezy od obu stron zwiazku, niezaleznie od tego czy sie jest malzenstwem czy nie. Nie zrozum mnie zle, nie chodzi mi tu o nie bede prala bo nie. Raczej chodzi mi o skoro oboje pracujemy zawodowo oboje wykonujemy tez obowiazki domowe. Czyli dzis konczysz wczesniej wiec robisz obiad a ja zrobie pranie.

Hihihi grzeczne? Owszem, bardzo.Ale mi się odechciało spać:D Jutro niedziela to mogę pospać,a co mi tam!

silvergold czyli jesteś kobietą młoda duchem ;) Podoba mi sie to :P

terpentyna79 Oczywiście że należy podzielić się obowiązkami, jak najbardziej jestem za.Nie może być tak że baba w domu to służba. Kwestia tylko jak podzielimy te obowiązki.Żeby nie było sztywnych ram co ona robi a co on.Ważne jest żeby się uzupełniać.

Nie tylko młoda duchem ale i młodo wyglądam.Mam zgrabną figurę gładką buzię ,nie mam zmarszczek i cellulitu! Ale jestem chwalidupa!

Tylko chcialam miec jasnosc w temacie. Bo w pierwszej chwili odebralam Twoja wypowiedz jako - ja wiem, ze mamy rownouprawnienie ale dom jest kobieca sprawa. I tak mi to troche nie pasowalo do obrazu, ktory powstal po przeczytaniu Twoich wczesniejszych wypowiedzi.

Nie jestem, bo mam oczy i widzę jak dziś wyglądają młode kobiety, matki. Nie chce im się dbać o siebie , mówią ze nie mają czasu. Mieszkam w bloku,dużym wieżowcu i kobiety dużo młodsze ode mnie wyglądają jak moje rówieśnice a czasem gorzej:( Oczywiście nie wszystkie!

terpentyna79 O dom musza dbać obydwoje partnerzy i dzielić się obowiązkami ale to my jesteśmy DUCHEM tego domu i od nas, kobiet w głównej mierze zależy jaki ten dom będzie. Ciepły czy zimny.:)

Pozno sie robi pora znikac, ale jeszcze troche dopytam. Rozumie ze chodzi Ci o uczucia i emocje a nie o sprawy techniczne?

terpentyna 79 Oczywiście! Sprawy techniczne zawsze można omówić i dogadać a ciepło domu to jest to do czego zawsze chce się wracać.

Ja też już idę wyciągnąć zwłoki bo mnie konstrukcja już boli od siedzenia.Jak wstanę to tu kuknę:)

Hejka!Śpita jeszcze? Wstawajta śpiochy!!! Ja już drugi odcinek Stawki oglądam.Kultowy film,chyba nigdy mi się nie znudzi. A ten Mikulski to booooski facet.Dzisiejsze aktorzyny,wymoczki takie jak :Damięcki,Wesołowski czy też Kuszyński to przy nim wymiękają. A tekst Brunnera -jak to on nie może patrzeć na bitego człowieka i ta mina- bezcenna!