Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żywiec zdrój .....

czy przed podaniem niemowlakowi wody źródlanej najpierw ją gotujecie ?

Polecane posty

Gość żywiec zdrój .....

jak w temacie i dodam że córka ma skończone 7 miesięcy

Gość łoj ja nie gotuje po co ?
? moje ma 6 msc i nic mu nie jest :)

Gość Pewnie bo ma taki sklad
jak z kranu

Gość Ja używam teraz zimą owczej
Nie, ale jak jest zimna, a nie w temp. pokojowej to przygrzewam, albo czekam aż się zagrzeje stojąc w temp. pokojowej. Ale mówimy o dobrej wodzie, a nie z dyskontu, która najprawdopodobniej pochodzi ze źródeł ..ekhm .."wodociągowych". Tanią wodę niewiadomego pochodzenia lepiej gotuj.

Gość łoł raczej nieee
ale żywiec zdrój to chyba raczej dobra woda nie ? bo autorka podejrzewam że taką samą kupuje. JA nie go tuję ale zawsze podgrzewam w mikrofali w butelce bo trzymam ją w lodówce - ostatnio rzadko

Witajcie, Jako, że w pytaniu pojawiła się marka Żywiec Zdrój, chciałbym pomóc Wam rozwiać Wasze wątpliwości. Woda źródlana (taka jak Żywiec Zdrój) to woda podziemna naturalnego pochodzenia, różniąca się od wody kranowej pierwotną czystością pod względem chemicznym i mikrobiologicznym. Świeżo po otwarciu, możecie podać ją dziecku bez przegotowania. W jednym z komentarzy porównano wodę źródlana z wodą kranową. Woda z kranu najczęściej pochodzi z ujęć powierzchniowych (np. rzek czy jezior) i trafia do naszych domów siecią wodociągową, która nie zawsze jest najwyższej jakości. Musi być ona uzdatniana (np. chlorowana), przede wszystkim po to, aby usunąć z niej bakterie chorobotwórcze, a także by zapobiegać jej wtórnemu skażeniu w sieci wodociągowej. Wody źródlane, takie jak Żywiec Zdrój, w swojej naturalnej postaci trafiają do butelek, stąd takie zestawienia z wodą z kranu są błędem. W przypadku wszelkich wątpliwości zapraszam Was również do kontaktu bezpośredniego: ekspert@zywiec-zdroj.pl. Pozdrawiam, Ekspert_Żywiec Zdrój

Gość hmm*hmm
ja nigdy nie podgrzewalam a nie gotowalam i maej nigdy nic nie było z tego powodu,tez zywiec zdroj albo mama i ja.

Gość Mama Zosia
Ja wody nie gotuję, ale to dlatego, że nalewam wodę przefiltrowaną przez FT-LINE. Podgrzewam, owszem.