Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZŹŻ

Szkoła Policealna Kucharz

Polecane posty

Gość ZŹŻ

Mam pytanie. W tym roku skończę licencjat na uniwersytecie. Jednakże doszedłem do wniosku, że studiowanie to nie dla mnie. Chciałbym zostać kucharzem, ale nie mogę znaleźć w Internecie szkoły policealnej państwowej, gdzie mógłbym nauczyć się takiego zawodu. Czy ktoś wie, czy w ogóle coś takiego istnieje?

Gość Yachu Chrystman
Chcesz po studiach zostać robolem ?

Gość ZŹŻ
Nie jest to odpowiedź na moje pytanie, ale mogę odpowiedzieć na twoje pytanie. Tak, chcę zostać ,,robolem", chociaż nigdy nie spoglądałem na kucharza jako robola. Po prostu studia mnie nie zadawalają i nie jestem pewny czy czułbym się spełniony pracując w jakimś np. biurze. I studia nie gwarantują przecież pracy. Lubię gotować i myślę, że będę o wiele szczęśliwszy pracując jako kucharz-robol.

Gość Parownik zzz
Hej!!! Może mi ktoś podac tytul dobrej książki opisującej zawód kucharza bądź instruktarz video. Czy wg was można sie nauczyć tego zawodu z książki bądź video ? Jesli chodzi o gotowanie itd nie ma z tym u mnie problemu. Ta książka musi byc koniecznie dla kucharzy zawodowych chodzi głownie o inne standardy pracy oraz proporcje składników (ilosc). Wiadomo ze kucharz zawodowy operuje na zupełnie innych proporcjach niz osobowa gotująca w domu gdyż przygotowuje dania dla kilkudziesięciu ludzi.