Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

..ona...1234

Kiedy czuć pierwsze ruchy?? przy pierwszej ciąży

Polecane posty

Gość takie jest życie...
jestem

Nie, dzidziuś nie jest na wysokości pępka tylko niżej, pod pępkiem na początku ciąży to jednak bardziej ruchy jelitowe. A co do serduszka- jak czujesz pulsowanie, to swoje własne, bo w ciąży jest lepsze krążenie , brzuch lepiej ukrwiony i można nawet tam tętno czuć. Ale na badaniach będziesz za jakiś czas słuchała tętna maleństwa, świetne to jest, czkawki dziecka też poczujesz. Brakowało mi tego po porodzie :) Lubiłam kłaść rękę na brzuchu i żegnać się z nim na dobranoc- zupełnie co innego niż dotknąć dzidziusia leżącego obok.

Gość takie jest życie...
24

Gość takie jest życie...
Ciąża druga dzieciaczek pierwszy będzie:) Pierwsza ciążą obumarła w 7tygodniu.

Doti, to pulsowanie na wysokości pepka to twoja krew :-) w 17 tc macica jeste znacznie ponizej pepka a ruchy sa raczej w dole wyczuwalne. Ja malucha pod pepkiem wyczulam dopiero w 19 tc. Ale T sie nic nie martw. Wszystko jest ok. I tak wcześnie poczułas. :-)

Witam:) Dzisiaj zaczęłam 17 tydzień, to moja pierwsza ciąża i delikatne falowanie czuję od poniedziałku-szczególnie w godzinach 13 oraz 20-21 przypuszczam, że to może być maluszek, bo uczucie nowe, powtarzające się. Teraz czekam na porządnego kopniaka. We wtorek wizyta u lekarza-już nie mogę się doczekać:)