Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wywalam stare blachy

jakie blachy do pieczenia ???

Polecane posty

Gość wywalam stare blachy

dziewczyny powiedźcie jakie blaszki są lepsze , takie tradycyjne jak np . http://allegro.pl/blacha-forma-do-pieczenia-41x30x6-produkt-polski-i2150952995.html czy lepsze są silikonowe ?? strasznie się wkurzyłam bo te blaszki co mam, to dziś wyrzuciłam, jakieś takie powyginane i w nie których miejscach zauważyłam rdzę ... chce kupić nowe ale które lepsze ???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamuśkaMałejZuzi
silikonowe, ja właśnie upiekłam teraz 2 ciasta do karpatki. są super, nie trzeba natłuszczać, ciasto z nich łatwo wychodzi. kupiłam w Jysk-u za 20 zł w promocji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamuśkaMałejZuzi
jeżeli chcesz tradycyjne to tylko z dnem do pieczenia bez tłuszczu(czarne) kupiłam taką dużą prostokątną blachę w Kauflandzie chyba za 15 zł

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wywalam stare blachy
dziękuje mamuśka a czy taka silikonowa na długo wytrzyma, nic się z nią nie dzieje ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tylko silikonowe
silikonowe, najlepsze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ktototakiktototaki
owszem, silikonowe są dobre z tym , że nie do wszystkich ciast kupiłam 3 blaszki silikonowe o różnych rozmiarach (różne firmy) i niestety , nie nadają się one do cięższych ciast/ gęstszych po prostu wlewając do nich ciasto , boki blaszek rozchylają się na boki i wtedy zamiast prostokątnego ciasta , wychodzi jakiś antałek :D do lekkich biszkoptów , spodów , i tak jak wyżej wspomniano do karpatki owszem , jak najbardziej :D no i prawda , wygoda jest z tym , że nie trzeba ich smarować i nie ma problemów z wyciągnięciem ciasta Autorko , ja również tak jak Ty wywaliłam te wszystkie standardowe blaszki , bo po krótkim czasie zaczęły zachodzić rdzą , którą dało się wyczuć w cieście :o a zakupiłam takie niby zwykłe ale czarne w Auchan i jestem z nich zadowolona bardzo :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja kupowałam blachy do pieczenia na www.dukapolska.com i bardzo fajnie się sprawdzają :) Jak się przeprowadzałam to wymieniłam wszystkie na nowe i są na prawdę fajne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Novelity

Fajnym rozwiązaniem są szklane albo cermiczne formy do pieczenia. Najmniej się zużywają i wyglądają estetycznie nawet po wielu użyciach. Plus są najbardziej uniwersalne - można w nich zrobić zarówno ciasto, jak i zapiekankę. Taki mały przegląd dostępnych na rynku form do pieczenia zrobiłąm ostatnio na moim blogu Novelity. apraszam serdecznie 🙂

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość janecka

Bardzo dobrej jakości formy kupicie w Wyoblarz. Mają tam blachy do pieczenia, formy do ciasta, piece do pizzy i inne rzeczy niezbędne w gastronomii. Firma bardzo solidna, jakość oferty pierwsza klasa a do tego ceny nieprzesadzone, można tam się obkupić i nie wydać majątku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×