Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość perserverance

czemu współczesni polscy faceci się nie starają?

Polecane posty

Gość perserverance

To obserwacje moje i szerszego grona moich koleżanek,w których są dziewczyny zarówno piękne i mądre jak i całkiem przeciętne. Nie starają się zdobyć kobiety...Albo ich zapał wypala się bardzo szybko.A jak już są w związku,też nie starają się za bardzo,żeby kobieta była szczęśliwa... Dlaczego?

Gość Sama teraz...
...generalizujesz:o

Gość Sama teraz...
To bylo do damascenka

Gość perserverance
oczywiście,że generalizuję. Stara się niewielu z nich,naprawdę niewielu.

Gość Sama teraz...
S. Romantyk- ty sie starasz tylko wzgledem "tej, ktora cie nie chce". A wlasnie, no i byl seks miedzy nia i kolesiem, który do niej podbija?

Gość gregeteh
ale co to znaczy nie stara sie? skoro jakas idiotka jedna z drugą notorycznie mu odmawiają kiedy ten chce taka kobiete zaprosic gdzies to nic dziwnego, ze w koncu odpusci...

Sama teraz generalizujesz. A gdzie, w którym zdaniu generalizuję? Określenie "większość" jest stwierdzeniem OGÓLNIKOWYM a nie SZCZEGÓŁOWYM. Zatem prawdopodobnym a nie pewnym. :-o

perserverance, a kobiety się starają, czy tylko czekają na gotowe? Wszak w mniemaniu wielu, kobiety nic nie mają robić,tylko książę ma im dogadzać, a one nic od siebie nie muszą dawać.

Gość ale nie widze sensu sie starac
laski same wskakuja do lozek to i po co robic sobie tyle trudu ?

Gość perserverance
prosze Was...maczać i nie starać się mogą tylko mega przystojniaczki,ktorych zadna pana nie traktuje powaznie,chyba,ze jest idiotką.

książę ma im dogadzać A dlaczego książę? Przed księciem to one klękać powinny (w założeniu książęcym).

Rozwijając myśl, takie czasy. Na studiach mało kto się uczy, interesuje zajeciami, wieksozśc chce zaliczyć jak najmniejszym kosztem (najmniejszym wkładem pracy), zatem ściagają, dają komuś projekty do zrobienia za kasę etc. Ludzie nie rozumieją, z eto na co sie pracuje ma większą wartość, znaczenie, że to wyrabia charater, pozwala sie sprawdzić, pozwala być dumnym z siebei, być kimś. Podobnie w kwestii relacji miedzyludzkich (a zwłaszcza damsko-męskich). Facet byle zaliczyć. Kobieta byle zyskać jakąś korzyść (np. materialną).

Gość ghghghghgh
Nie starają sie bo dostają od razu to czego chcieli czyli dupę. Wcześniej tak nie było i dlatego bardziej zabiegali o dziewczynę z tego właśnie względu. A teraz to po co?

Gość perserverance
Calluna79 a coz nas obchodza wyjatki potwierdzające regułę?

Gość perserverance
wiec myslisz,ze jak z seksem bede czekac rok to sie to zmieni?:P wiec naprawde chodzi tylko o dupe,a bycie z kims na powaznie nie ma zadnej wartosci?

Ludzie nei potrafia pracować and tym by cos zbudować. Wolą żyć w niby związkach niż pracowac nad budowaneim czegoś prawdziwego

Wolą żyć w niby związkach niż pracowac nad budowaneim czegoś prawdziwego Niby-zwiazki? A co wg ciebie jest prawdziwe?

Nie wiem czy takie wyjatki, znam wiecej facetow, ktorzy sie staraja :) maz mojej przyjaciolki, moj przyjaciel, moj kuzyn, brat mojego faceta, kolegow paru ;)

Ja bym chętnie wszedł w związek, ale wiem, że każda kobieta mnie odrzuci:(

Prawdziwym jest zwiazek zbudowany na wsparciu, zrozumeiniu, akceptacji, zaufaniu, przyjaźni, a to trzeba pięlęgnować ustawicznie.

Mój Połówek się stara. Narzeczony Młodszej się stara. Narzeczony koleżanki (dzieciatej) cholernie się stara. Przyjaciel się stara. Kilku innych znajomych facetów również. Mój ojciec też - od trzydziestu paru lat, dzień w dzień. Jak się chce, to można. Jak się ma dla kogo - warto :D

"czemu współczesni polscy faceci się nie starają? " - Nie mają o kogo . Kobiety na własne życzenie straciły swoją godność . Więc o kogo by tu się starać ? Zabiegać o coś co jest dostępne na "każdym rogu" ? Bez sensu .

Gość tak myślę.........
Dzisiaj zbyt wiele rzeczy jest powierzchownych... jakieś kłopoty, to po co się męczyć, jak można iść do następnej...