Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marka232323

Znaki zodiaku a bycie katolikiem

Polecane posty

Gość marka232323

Mam problem. Mam pokusę zaglądania na znaki zodiaku. Nie sprawdzam horoskopów ani w nie nie wierzę, ale lubię poczytać co jest napisane o moim znaku (opis charakteru), a często sprawdzam z jakimi znakami mogłabym się rzekomo lepiej dogadywać. To dzieje się od około roku. Przez ten czas zaglądam nawet kilka razy w tygodniu. Czy to może mi w jakimś stopniu zaszkodzić?

Gość Olorinek
nie wstyd ci katoliczyc?

Gość wielbiciel jeniifer
pudziesz do piekła :( :(

Gość dumnea
Dziewczyno nie myl wiary z fanatyzmem .

Gość zaszkodzi, biskup bedzie miał
zatwardzenie, i sie zesra na mszy.

Gość muszka001
to się kłóci z byciem koscielnym katolem z resztą co Biblii trzej Królowie którzy odwiedzili Jezusa to go wylukali z gwiazd więc musieli wierzyć w horoskop ja w to wieże bo się sprawdza charakter mam identyczny co do mego znaku jestem skorpionem

Gość marka232323
mnie też się poniekąd zgadza ale chodzi mi o to, że nie powinnam do tego przywiązywać jakiejkolwiek wagi... nie jestem właśnie pewna czy to już nie jest poważny problem... co do innych prócz muszki jestem zawiedziona poziomem inetelektualnym i podejściem do życia i spraw tego kalibru

Gość marka232323
dziekuję za link, ale nic mi nie dał...

Gość marka232323
nie myl wiary z fanatyzmem... możesz rozwinąć myśl? bardzo proszę

Gość ???lll
20:07 [zgłoś do usunięcia] muszka001 to się kłóci z byciem koscielnym katolem z resztą co Biblii trzej Królowie którzy odwiedzili Jezusa to go wylukali z gwiazd więc musieli wierzyć w horoskop ja w to wieże bo się sprawdza charakter mam identyczny co do mego znaku w biblii nie ma mowy o trzech królach tylko o trzech medrcach i teraz pytanie jaki to ma zwizek z astrologia , medrcami i przybyciem do Jezusa ? czy skierował ich tam Bóg skoro nienawidzi okultyzmu i spirytyzmu ?

Gość marka232323
a może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość katolikos
jako chrześcijanin powiem wprost ... w horoskopy nie mozna wierzyc... tylko Bogu się wierzy ... i tylko w nim mozna pokładać nadzieję ... a horoskop traktować jako ciekawostkę ale absolutnie nie kierować sie nim ... w wiekszości (99%) horoskopy są pisane na biurku jakiejś pani w redakcji czaspisma ... co gazeta to inny horoskop ...

Gość bjdhz xndmxyoutube
BIBLIA Z A K A Z U J E CZYTANIA HOROSOPÓW I WROZB!!! NIEWAŻNE- KATOLI, PRAWOSŁAWNY, EWANGELISTA ITD- NIKT, KTO WIERZY W BOGA NIE POWNIENIEN CZYTAC TAKICH RZECZY! " Nie będziesz miał cudzych bogów obok Mnie! (...) Nie będziesz oddawał im pokłonu i nie będziesz im służył, ponieważ Ja Pan, twój Bóg, jestem Bogiem zazdrosnym, który karze występek ojców na synach do trzeciego i czwartego pokolenia względem tych, którzy Mnie nienawidzą. (6) Okazuję zaś łaskę aż do tysiącznego pokolenia tym, którzy Mnie miłują i przestrzegają moich przykazań." (Ks. Wyjścia 20:3 oraz 5-6, Biblia Tysiąclecia) Jak z powyższego fragmentu wynika, kontaktowanie się z innymi siłami nadprzyrodzonymi niż Bóg nie jest akceptowane przez Boga Ja jestem Pan, Bóg wasz! (26) Nie będziecie jeść niczego z krwią. Nie będziecie uprawiać wróżbiarstwa. Nie będziecie uprawiać czarów." (Ks. Kapłańska 19:25-26, Biblia Tysiąclecia) Ja sam zwrócę oblicze moje przeciwko takiemu człowiekowi i wyłączę go spośród jego ludu, ponieważ dał jedno ze swoich dzieci Molochowi, splugawił mój święty przybytek, zbezcześcił moje święte imię. (4) Jeżeli miejscowa ludność zasłoni oczy przed takim człowiekiem, który dał jedno ze swoich dzieci Molochowi, i nie zabije go, (5) to Ja sam zwrócę oblicze moje przeciwko takiemu człowiekowi i przeciwko jego rodzinie i wyłączę go spośród jego ludu, jak również i tych wszystkich, którzy go naśladują, którzy uprawiają nierząd z Molochem. (6) Także przeciwko każdemu, kto się zwróci do wywołujących duchy albo do wróżbitów, aby uprawiać z nimi nierząd, zwrócę oblicze i wyłączę go spośród jego ludu. (7) Uświęćcie się więc i bądźcie świętymi, bo Ja jestem święty. Ja, Pan, Bóg wasz! (8) Będziecie strzec ustaw moich i wykonywać je. Ja jestem Pan, który was uświęca! (9)" (Ks. Kapłańska 20:3-8), Biblia Tysiąclecia Gdy ty wejdziesz do kraju, który ci daje Pan, Bóg twój, nie ucz się popełniania tych samych obrzydliwości jak tamte narody. (10) Nie znajdzie się pośród ciebie nikt, kto by przeprowadzał przez ogień swego syna lub córkę, uprawiał wróżby, gusła, przepowiednie i czary; (11) nikt, kto by uprawiał zaklęcia, pytał duchów i widma, zwracał się do umarłych. (12) Obrzydliwy jest bowiem dla Pana każdy, kto to czyni. Z powodu tych obrzydliwości wypędza ich Pan, Bóg twój, sprzed twego oblicza. (13) Dochowasz pełnej wierności Panu, Bogu swemu. (14) Te narody bowiem, które ty wydziedziczysz, słuchały wróżbitów i wywołujących umarłych. Lecz tobie nie pozwala na to Pan, Bóg twój. (Ks. Powt. Prawa 18:9-14, Biblia Tysiąclecia) Bo opór jest jak grzech wróżbiarstwa, a krnąbrność jak złość bałwochwalstwa. (1 Ks. Samuela 15:23 Biblia Tysiąclecia) Gdy zaś wam powiedzą: Radźcie się wywoływaczy duchów i wróżbitów, którzy szepcą i mruczą . Czyż lud nie powinien radzić się swoich bogów? Czy nie powinien pytać umarłych o los żywych? (20) Do objawienia i do świadectwa! Jeśli nie będą mówić zgodnie z tym hasłem, to nie mam dla nich jutrzenki." (Ks. Izajasza 8:19-20, Biblia Tysiąclecia) Wy natomiast nie słuchajcie waszych proroków, waszych wróżbitów, waszych mających senne marzenia, waszych przepowiadaczy ze znaków ani waszych czarowników, którzy wam mówią:(..) " (Ks. Jeremiasza 27:9, Biblia Tysiąclecia) Bo to mówi Pan Zastępów, Bóg Izraela: Nie dajcie się wprowadzić w błąd przez waszych proroków, którzy są wśród was, i przez waszych wróżbitów; nie zwracajcie uwagi na wasze sny, jakie śnicie. (9) Oni bowiem prorokują wam kłamstwo w moje imię. Nie posłałem ich - wyrocznia Pana. " (Ks. Jeremiasza 29:8-9, Biblia Tysiąclecia)

Gość marka232323
do katolikos: napisałam że nie czytam horoskopów, tylko opisy charakteru znaków

Gość marka232323
UP

Gość GretaBarbo
oż kurde; nie wiedziałam, że jedzenie kaszanki jest grzechem ;-)

Gość zawiedziony1410
czy każde dwie osoby urodzone tego samego dnia maja taki sam charakter/przeznaczenie/los itp? odpowiedz sobie na to pytanie a odkryjesz ile są warte te horoskopy i wróżby

Gość to dopiero obciach
znaki zodiaku,to małe piwo,prawdziwy obciach to jest byc katolem,hahaaa