Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_barbie_

czy musze odwiedzić szpital przed porodem?

Polecane posty

witam może to głupie pytanie ale rodzę 1 raz i nie wiem jak to jest. Chcę rodzić w szpitalu w moim mieście razem z mężem i nie wiem czy muszę iść do szpitala i im to zakomunikować, że chcę poród rodzinny itd, nie mam pojęcia jak to się odbywa

Gość moik
najlepiej skontaktować się z położną z danego szpitala i zapytać czy można zobaczyć oddział. A tak poza tam to poród się zacznie to po prostu jedziesz do szpitala i tyle. nie musisz się wcześniej zapowiadać. :)

Gość musze to powiedzieć
nie musisz gdy zaczniesz rodzic po prostu przyjeżdzasz z mężem i on wchodzi z toba na salę porodowa razem z twoją torba i rzeczami

ja jestem dopiero w połowie ciąży i troszkę innej sytuacji, bo będę mieć cesarkę, więc muszę się umówić, ale gdybym miała rodzić SN to na pewno bym wcześniej poszła do szpitala, spytała o możliwości znieczulenia, właśnie o poród rodzinny, oraz o niezbędne do zabrania rzeczy - bo to też co szpital to inaczej :) To chyba przymusem nie jest, bo jak już zaczniesz rodzić to Cię przyjmą, ale chyba byłoby korzystniej gdybyś poszła tam i obejrzała szpital przed porodem - tak mi się wydaje, ale może niech się wypowiedzą bardziej doświadczone :)

Gość nie kazdy szpital pozwala
na zwiedzanie... Najlepiej zadzwon, zajrzyj na strone internetowa szpitala (tam czesto jest lista wyprawkowa do szpitala). Albo zapisz sie do szkoly rodzenia przy szpitalu. Poza tym, jak nabardziej mozesz zjawic sie w szpitalu dopiero na porod (jesli bedzie w terminie).

Gość fdsgdfgdf
Ja napisałam emaila do szpitala odnoście porodu rodzinnego i wyprawki wszystko mi napisali i to tyle. Nie odwiedzałam sal itd. jak zaczęły się skurcze to po prostu przyjechałam i się zapytali czy chcę rodzić z mężem itd.