Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

quaint13

Torbiel a owulacja

Polecane posty

mam od dwóch miesięcy torbiel, na teraz przypada mi owulacja i od dwóch dni mam brązowe plamienia.. nie wiem czy mam się martwić?

dodam, że zawsze czułam kiedy mam owulację a teraz nic nie boli, martwię się tym, że rośnie mi coś na drugim jajniku..

Gość flower__
zapewe cierpisz na zespół policystycznych jajników. Konieczne zrobienie usg dośrodkowego. Jeżeli na teraz przypada owulacja, a jej nie ma to znaczy, że kolejny pęcherzyk nie pęka. Lub masz normalną owulację, ale po prostu nie boli. Przecież nie zawsze trzeba to odczuwać bólem. Plamienie może sugerować pęknięcie starego pęcherzyka lub po prostu oczyszczasz się z pozostałości po poprzednim o.

Gość flower__
poza tym ta torbiel o której piszesz to nie jest taka torbiel w postaci nowego guza, tylko jest to pęcherzyk z owulacji, który nie pękł za wczasu. To są dwie różne kwestie. Na pękniecie, o ile pamiętam, stosuje się progesteron np. duphaston ale to lekarz ci powinien powiedzieć. Albo pigułki anty, które pomagają przy policystycznych jajnikach.

dostałam, zażywam tabletki od wczoraj, a plamienia zaczely się dzisiaj. dziwne to trochę..

Gość flower__
pewnie to objaw pękniętego pęcherzyka. Tabletki działają