Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elilka 31

Pessar-jakich globulek używacie?

Polecane posty

Gość Elilka 31

Witam, mam pytanie, jakich globulek używacie przy pessarze, żeby nie doszło do infekcji? Mam pessar od dwóch tygodni, obecnie jestem w 30 tc, najpierw lekarka mi powiedziała, że mogę używać Lactovaginalu, raz na jakiś czas, a tydzień później jak byłam na kontroli to przepisała mi Metronidazol, żeby nie doszło do infekcji. Mówiła mi, żebym się nie sugerowała tym, że nie należy przyjmować go w ciąży, bo jak jest źle to podają go ciążarnym nawet w kroplówce. Trochę boję się tego Metronidazolu i nie wiem czy go wykupić, jeśli nie mam żadnej infekcji. Wydaje mi się trochę zbyt mocnym lekiem do stosowania profilaktycznie. Boję się, że mimo wszystko może zaszkodzić dziecku.

Gość Dalera
ja tez miałam globulki, któreych nie powinno sie stosować w ciazy, pimafucin. potem mialam cholestaze i 2 miesiace bralam codziennie leki, ktorych nie powinno sie stosowac w ciazy. dziecko zdrowe. po prsotu mysle, ze kazdy lek moze miec skutki uboczne, pewnie nie wszyscy badaja jak wplywa na plod i bezpieczniej jest nies stosowac, ale jak trzeba to trzeba. Zajrzyj na temat dla pessarowek